سوره مرسلات هفتاد و هفتمین سوره در ترتیب قرآن و سی و سومین سوره از جهت نزول است. مفاهیم کلی سوره عبارت است از: 1. سوگند به عوامل و نیروهای معنوی و پدیدههای مادی برای جلب افکار به تدبّر و تفکّر در آنها و کشف حقایق و اسرار نهفته آنها و بهرهبرداری از منافع سرشار آنها. 2. تأکید بر وقوع قیامت، نشانهها و علایم وقوع آن، تغییرات جهان خلقت در آستانه وقوع آن، شداید و سختیهای آن روز برای کافران و منکران حق. 3. هلاکت مجرمان از قوانین کلی و سنتهای حتمی الهی است. 4. آفرینش انسان و مادّه اولیه آن، توازن و اندازهگیری در آفرینش که حاکی از صنع، علم و قدرت الهی است. 5. مواهب عظیم الهی برای انسان، مانند: زمین و آب و کیفیت آنها، رام شدن زمین برای انسان و آفرینش آن طبق تأمین نیازهای بشر، استقرار کوهها در زمین و فواید آنها. 6. ترسیم سرنوشت متقابل مجرمان و متقین در روز قیامت، اعمال و نشانههای هر کدام از آن دو گروه برای عبرت و هدایت انسانها و گزینش اصلح و احسن.(برای آگاهی از تفسیر کامل این سوره ر.ک: تفسیر المیزان، علامه طباطبایی;، ج 20، ص 144157، دفتر انتشارات اسلامی/ تفسیر نمونه، آیت اللّه مکارم شیرازی و دیگران، ج 25، ص 391431، دارالکتب الاسلامیه.) eporsesh.com
سوره مرسلات هفتاد و هفتمین سوره در ترتیب قرآن و سی و سومین سوره از جهت نزول است. مفاهیم کلی سوره عبارت است از:
1. سوگند به عوامل و نیروهای معنوی و پدیدههای مادی برای جلب افکار به تدبّر و تفکّر در آنها و کشف حقایق و اسرار نهفته آنها و بهرهبرداری از منافع سرشار آنها.
2. تأکید بر وقوع قیامت، نشانهها و علایم وقوع آن، تغییرات جهان خلقت در آستانه وقوع آن، شداید و سختیهای آن روز برای کافران و منکران حق.
3. هلاکت مجرمان از قوانین کلی و سنتهای حتمی الهی است.
4. آفرینش انسان و مادّه اولیه آن، توازن و اندازهگیری در آفرینش که حاکی از صنع، علم و قدرت الهی است.
5. مواهب عظیم الهی برای انسان، مانند: زمین و آب و کیفیت آنها، رام شدن زمین برای انسان و آفرینش آن طبق تأمین نیازهای بشر، استقرار کوهها در زمین و فواید آنها.
6. ترسیم سرنوشت متقابل مجرمان و متقین در روز قیامت، اعمال و نشانههای هر کدام از آن دو گروه برای عبرت و هدایت انسانها و گزینش اصلح و احسن.(برای آگاهی از تفسیر کامل این سوره ر.ک: تفسیر المیزان، علامه طباطبایی;، ج 20، ص 144157، دفتر انتشارات اسلامی/ تفسیر نمونه، آیت اللّه مکارم شیرازی و دیگران، ج 25، ص 391431، دارالکتب الاسلامیه.)
eporsesh.com
- [سایر] مفهوم کلی سوره "دخان" چیست؟
- [سایر] مفهوم کلی سوره "فتح" چیست؟
- [سایر] مفهوم کلی سوره "احزاب" چیست؟
- [سایر] مفهوم کلی سوره "احقاف" چیست؟
- [سایر] مفهوم کلّی سوره "روم" چیست؟
- [سایر] مفهوم محتوای کلی سوره نمل چیست؟
- [سایر] مفهوم سوره فصلت چیست؟
- [سایر] مفهوم و محتوای سوره "غاشیه" چیست؟
- [سایر] محتوای کلی سوره "رعد" چیست؟
- [سایر] محتوای کلی سوره "شعراء" چیست؟
- [آیت الله وحید خراسانی] مستحاضه کثیره و متوسطه وقتی که به کلی از خون پاک شد باید غسل کند ولی اگر بداند از وقتی که برای نماز پیش مشغول غسل شده دیگر خون نیامده و به کلی پاک شده لازم نیست دوباره غسل نماید
- [آیت الله شبیری زنجانی] نماز عید سوره مخصوصی ندارد، ولی بهتر است که در رکعت اول آن سوره شمس (سوره 91) و در رکعت دوم، سوره غاشیه (سوره 88) را بخوانند یا در رکعت اول، سوره أعلی (سوره 87) و در رکعت دوم، سوره شمس (سوره 91) را بخوانند.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . نماز عید سوره مخصوصی ندارد ولی بهتر است که در رکعت اول آن سوره شمس "سوره 91" و در رکعت دوم سوره غاشیه "سوره 88" را بخوانند یا در رکعت اول سوره سبح اسم "سوره 87"و در رکعت دوم سوره شمس "سوره 91" را بخوانند.
- [آیت الله علوی گرگانی] نماز عید سوره مخصوصی ندارد، ولی بهتر است که در رکعت اوّل آن سوره شمس )سوره 91) و در رکعت دوم سوره غاشیه )سوره 88) را بخوانند یا در رکعت اوّل سوره سبح اسم )سوره 87) و در رکعت دوم سوره شمس را بخوانند.
- [آیت الله سبحانی] نماز عید سوره مخصوصی ندارد ولی بهتر است که در رکعت اول آن سوره شمس (سوره 91) و در رکعت دوم سوره غاشیه (سوره 88) را بخوانند یا در رکعت اول سوره سبح اسم (سوره 87) و در رکعت دوم سوره شمس را بخوانند.
- [آیت الله اردبیلی] نماز عید سوره مخصوصی ندارد، ولی بهتر است که در رکعت اوّل آن سوره (شمس) (سوره 91) و در رکعت دوم سوره (غاشیه) (سوره 88) را بخوانند، یا در رکعت اوّل سوره (أعلی) (سوره 87) و در رکعت دوم سوره (شمس) را بخوانند.
- [امام خمینی] نماز عید سوره مخصوصی ندارد، ولی بهتر است که در رکعت اول آن سوره"شمس" سوره و در رکعت دوم سوره "کاشیه" سوره را بخوانند، یا در رکعت اول سوره "سبح اسم" سوره و در رکعت دوم سوره "شمس" را بخوانند.
- [آیت الله مظاهری] نماز عید سوره مخصوصی ندارد ولی بهتر است که در رکعت اوّل آن سوره شمس (سوره 91) و در رکعت دوّم سوره غاشیه (سوره 88) را بخوانند یا در رکعت اوّل سوره اعلی (سوره 87) و در رکعت دوّم سوره شمس را بخوانند.
- [آیت الله وحید خراسانی] نماز عید سوره مخصوصی ندارد ولی بهتر است که در رکعت اول ان سوره سبح اسم ربک الاعلی سوره و در رکعت دوم سوره شمس سوره را بخوانند و افضل از همه ان است که در رکعت اول سوره شمس و در رکعت دوم سوره غاشیه سوره را بخوانند
- [آیت الله فاضل لنکرانی] نماز عید سوره مخصوصی ندارد ولی بهتر است که در رکعت اول آن سوره شمس (سوره 91) و در رکعت دوم سوره غاشیه (سوره 88) را بخوانند یا در رکعت اول سوره سبح اسم (سوره 87) و در رکعت دوم سوره شمس را بخوانند.