چرا سوره مبارکه جحد نازل شد؟ و بعد از نزول‌، مخالفان چه عکس‌العملی نشان دادند؟ تکلیف مسلمانان بعد از آن چه بوده و چه شد؟
این سورة شریفه در زمانی نازل شده است که مسلمانان در اقلیت بودند; و کفار در اکثریت‌، و پیامبر اکرم‌از ناحیه آن‌ها سخت در فشار بود، و اصرار داشتند او را با سازش به شرک بکشانند، پیامبر6 دست رد بر سینة همة آن‌ها می‌زند، و آن‌ها را به کلی مأیوس می‌کند، بدون آنکه بخواهد با آن‌ها درگیر شود. این سوره نازل شده تا به همة مسلمانان بگوید: در هیچ شرائطی در اساس دین و اسلام با دشمنان سازش نکنند، و هر وقت چنین تقاضائی از ناحیة کافران صورت گیرد، آن‌ها را کاملاً مایوس کنند. بعد از نزول این سوره‌، مشرکان و کافران از آن چه در دل داشتند که بتوانند پیامبر اکرم‌را از اهداف الهی خود منصرف کنند، کاملاً مأیوس گشتند; و پس از آن به دشمنی‌های خود افزودند تا در سال سیزدهم بعثت آن حضرت از مکه به مدینه هجرت کردند.(ر.ک‌: تفسیر نمونه‌، آیت الله مکارم شیرازی و دیگران‌، ج 27، ص 380392، دارالکتب الاسلامیه‌.) eporsesh.com
عنوان سوال:

چرا سوره مبارکه جحد نازل شد؟ و بعد از نزول‌، مخالفان چه عکس‌العملی نشان دادند؟ تکلیف مسلمانان بعد از آن چه بوده و چه شد؟


پاسخ:

این سورة شریفه در زمانی نازل شده است که مسلمانان در اقلیت بودند; و کفار در اکثریت‌، و پیامبر اکرم‌از ناحیه آن‌ها سخت در فشار بود، و اصرار داشتند او را با سازش به شرک بکشانند، پیامبر6 دست رد بر سینة همة آن‌ها می‌زند، و آن‌ها را به کلی مأیوس می‌کند، بدون آنکه بخواهد با آن‌ها درگیر شود.
این سوره نازل شده تا به همة مسلمانان بگوید: در هیچ شرائطی در اساس دین و اسلام با دشمنان سازش نکنند، و هر وقت چنین تقاضائی از ناحیة کافران صورت گیرد، آن‌ها را کاملاً مایوس کنند.
بعد از نزول این سوره‌، مشرکان و کافران از آن چه در دل داشتند که بتوانند پیامبر اکرم‌را از اهداف الهی خود منصرف کنند، کاملاً مأیوس گشتند; و پس از آن به دشمنی‌های خود افزودند تا در سال سیزدهم بعثت آن حضرت از مکه به مدینه هجرت کردند.(ر.ک‌: تفسیر نمونه‌، آیت الله مکارم شیرازی و دیگران‌، ج 27، ص 380392، دارالکتب الاسلامیه‌.)
eporsesh.com





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین