قوم سرکش و منحرف حضرت لوط(ع) از دستورهای خداوند و هشدارهای پیامبرشان سرپیچی کردند خداوند متعال نیز آنها را به شدت مورد عذاب قرار داد، به این ترتیب که فرشتگانی را نزد حضرت لوط فرستاد که "گفتند: ای لوط! ما رسولان و پروردگار توایم، آنها ]قوم منحرف[ هرگز به تو دسترسی پیدا نخواهند کرد، در دل شب با خانوادهات ]از این شهر[ حرکت کن و هیچ یک از شما پشت سرش را نگاه نکند، مگر همسر تو که او هم به همان بلایی که آنها گرفتار میشوند، گرفتار خواهد شد، موعد آنها صبح است، آیا صبح نزدیک نیست؟! هنگامی که فرمان ما فرا رسید آن ]شهر و دیار[ را زیر و رو کردیم، و بارانی از سنگ ]گِلهای متحجر و خشک شده[ متراکم بر روی هم، بر آنها نازل نمودیم; ]سنگهایی که[ نزد پروردگارت نشاندار بود; و آن، از ]سایر[ ستمگران دور نیست!"(هود،8183) از آیه مذکور بر میآید که قوم حضرت لوط عاقبت دچار عذاب خداوند گشته و نابود شدند و حضرت لوط(ع) به اتفاق خانوادهاش (به استثنائ همسرش که دچار عذاب شد) نجات پیدا کردند; "إِلآ َّ ءَالَ لُوطٍ إِنَّا لَمُنَجُّوهُمْ أَجْمَعِین # إِلآ امْرَأَتَهُو قَدَّرْنَآ إِنَّهَا لَمِنَ الْغََبِرِینَ ;(حجر،5960) مگر خاندان لوط که همگی آنها را نجات خواهیم داد ]دادیم[ به جز همسرش که مقدر داشتیم در شهر بماند و هلاک شود."(ر.ک: تفسیر نمونه، آیت اللّه مکارم شیرازی و دیگران، ج 6، ص 243246; ج 22، ص 357، دارالکتب الاسلامیة، تهران.) eporsesh.com
عاقبت قوم حضرت لوط (علیه السلام) به کجا رسید؟ آیا حضرت لوط (علیه السلام) نیز به عذاب قومش گرفتار شد؟
قوم سرکش و منحرف حضرت لوط(ع) از دستورهای خداوند و هشدارهای پیامبرشان سرپیچی کردند خداوند متعال نیز آنها را به شدت مورد عذاب قرار داد، به این ترتیب که فرشتگانی را نزد حضرت لوط فرستاد که "گفتند: ای لوط! ما رسولان و پروردگار توایم، آنها ]قوم منحرف[ هرگز به تو دسترسی پیدا نخواهند کرد، در دل شب با خانوادهات ]از این شهر[ حرکت کن و هیچ یک از شما پشت سرش را نگاه نکند، مگر همسر تو که او هم به همان بلایی که آنها گرفتار میشوند، گرفتار خواهد شد، موعد آنها صبح است، آیا صبح نزدیک نیست؟! هنگامی که فرمان ما فرا رسید آن ]شهر و دیار[ را زیر و رو کردیم، و بارانی از سنگ ]گِلهای متحجر و خشک شده[ متراکم بر روی هم، بر آنها نازل نمودیم; ]سنگهایی که[ نزد پروردگارت نشاندار بود; و آن، از ]سایر[ ستمگران دور نیست!"(هود،8183)
از آیه مذکور بر میآید که قوم حضرت لوط عاقبت دچار عذاب خداوند گشته و نابود شدند و حضرت لوط(ع) به اتفاق خانوادهاش (به استثنائ همسرش که دچار عذاب شد) نجات پیدا کردند; "إِلآ َّ ءَالَ لُوطٍ إِنَّا لَمُنَجُّوهُمْ أَجْمَعِین # إِلآ امْرَأَتَهُو قَدَّرْنَآ إِنَّهَا لَمِنَ الْغََبِرِینَ ;(حجر،5960) مگر خاندان لوط که همگی آنها را نجات خواهیم داد ]دادیم[ به جز همسرش که مقدر داشتیم در شهر بماند و هلاک شود."(ر.ک: تفسیر نمونه، آیت اللّه مکارم شیرازی و دیگران، ج 6، ص 243246; ج 22، ص 357، دارالکتب الاسلامیة، تهران.)
eporsesh.com
- [سایر] چرا تمام قوم لوط نابود گشتند، در حالیکه ممکن بود در بین آنها زن و بچههایی بیگناه وجود داشته باشد، حال آنکه قوم لوط به دلیل لواط و ارتباط مرد با مرد مورد عذاب قرار گرفته است؟
- [سایر] قوم لوط چه کسانی بودند؟
- [سایر] قوم لوط چگونه به لواط مبتلا شدند؟
- [سایر] چرا خداوند بر قوم امام حسین علیه السّلام عذاب نفرستاد؟
- [سایر] چرا آیات قرآن در مورد جواب قوم حضرت لوط(ع) به حضرتشان، تعابیر متفاوتی را نقل کردهاند؟
- [سایر] اخلاق قوم لوط چه بوده است؟
- [سایر] آیا این گفتة تورات کنونی که لوط ع برادرزاده ابراهیم بود صحیح است؟
- [سایر] آیا محل زندگی قوم لوط در همین کویر لوت ایران بوده است؟ اگر نبوده در کجا زندگی می کردند؟
- [سایر] آیا در قرآن یا تفاسیر، یکی از صفات قوم لوط، رها کردن باد معده در حضور همدیگر ذکر شده است؟
- [سایر] قرآن عذاب قوم شعیب را چگونه توصیف می کند؟
- [آیت الله مظاهری] از گناهان بزرگ که نظیر آن گناه در اسلام کمنظیر است، همجنس بازی است که اگر در میان دو مرد واقع شود به آن لواط، و اگر در میان دو زن واقع شود به آن مساحقه میگویند. و در لواط علاوه بر اینکه حدّ آن کشتن است، اگر بدون توبه از دنیا رفت، با قوم لوط محشور میشود.
- [آیت الله وحید خراسانی] غصب ان است که انسان از روی ظلم بر مال یا حق کسی مسلط شود و این یکی از گناهان بزرگ است که اگر کسی انجام دهد در قیامت به عذاب سخت گرفتار می شود از حضرت پیغمبر اکرم صلی الله علیه واله وسلم روایت شده است که هرکس یک وجب زمین از دیگری غصب کند در قیامت ان زمین را از هفت طبقه ان مثل طوق به گردن او می اندازند
- [امام خمینی] احکام غَصب- غصب آن است که انسان از روی ظلم، بر مال یا حق کسی مسلط شود و این یکی از گناهان بزرگ است، که اگر کسی انجام دهد، در قیامت به عذاب سخت گرفتار میشود. از حضرت پیغمبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم روایت شده است که هر کس یک وجب زمین از دیگری غصب کند در قیامت آن زمین را از هفت طبقه آن مثل طوق به گردن او میاندازند.
- [آیت الله شبیری زنجانی] بر کاسب لازم است احکام خرید و فروش را در موارد محلّ ابتلاء یاد بگیرد، تا در اثر ندانستن احکام، به حرام گرفتار نشود، از حضرت صادق علیهالسلام روایت شده: کسی که میخواهد خرید و فروش کند، باید احکام آن را یاد بگیرد و اگر پیش از یاد گرفتن احکام آن خرید و فروش کند، به واسطه گرفتار شدن معاملههای باطل و شبههناک به هلاکت میافتد.
- [آیت الله سبحانی] نماز در حرم امامان(علیهم السلام) مستحب است و نماز در حرم مطهر حضرت امیرالمؤمنین(علیه السلام) برابر دویست هزار نماز است.
- [آیت الله مکارم شیرازی] نماز در حرم امامان(علیهم السلام) مستحب است، بلکه در حدیث آمده نماز در حرم مطهر حضرت امیرالمؤمنین(علیه السلام) برابر با دویست هزار نماز است.
- [آیت الله نوری همدانی] نماز در حرم امامان (علیهم السلام ) مستحب ، بلکه بهتر از مسجد است و نماز در حرم مطهر حضرت امیر المؤمنین (علیه السلام ) برابر دویست هزار نماز است .
- [آیت الله فاضل لنکرانی] نماز در حرم امامان(علیهم السلام) مستحب بلکه بهتر از مسجد است. و نماز در حرم مطهّر حضرت امیرالمؤمنین(علیه السلام) برابر دویست هزار نماز است.
- [امام خمینی] نماز در حرم امامان علیهم السلام مستحب، بلکه بهتر از مسجد است و نماز در حرم مطهر حضرت امیرالمؤمنین علیه السلام برابر دویست هزار نماز است.
- [آیت الله بهجت] اگر شوهر بخواهد صیغه مبارات را بخواند، چنانچه مثلاً اسم زن فاطمه باشد، باید بگوید: (بارَأتُ زَوْجَتِی فاطِمَةَ عَلی مَهرِها فَهِی طالِق)، یعنی: (مبارات کردم زنم فاطمه را در مقابل مهر او، پس او رهاست)، و اگر دیگری را وکیل کند، وکیل باید بگوید: (بارَأْتُ زَوْجَةَ مُوَکِّلی فاطِمَةَ عَلی مَهرِها فَهِی طالِق).