در سورهء انبیاء،یأجوج و مأجوج در اثر ذی القرنین بوده اند. منظور از این دو در آیه 95تا 97 چیست ؟
متن آیات را ذکر می کنیم و بعد ترجمه و تفسیر می کنیم : داستان سدّ ذوالقرنین در مقابل ظلم های قوم یأجوج و مأجوج در سوره کهف آمده , و یکی از علامت های نزدیک شدن قیامت باز شدن آن سدّ خواهد بود و راه آنان باز خواهد شد و آن دو قوم بر مردم مسلط خواهند شد و ظلم را روا خواهند داشت . با توجه به این توضیح , آیات می گوید: همواره این أمر (عدم بازگشت اقوامی که به هلاکت رسیده اند) ادامه خواهد داشت تا زمانی که سدّ یأجوج و مأجوج باز شود و راهشان به سوی مردم گشوده شود و هنگامی که آن وعده ءحق محقّق شود, آن سدّ شکسته شود و وعده الهی حقّ است و در صور دمیده شود و روز قیامت بر پا شود. خلاصه این که آنان که هلاک شده اند, دیگر تا روز قیامت بر نمی گردند.(1) پی نوشت: 1.با استفاده از تفسیر صافی , ج 3 ص 355 مجمع البیان , ج 7 ص 101 المیزان , ج 14 ص 326 eporsesh.com
عنوان سوال:

در سورهء انبیاء،یأجوج و مأجوج در اثر ذی القرنین بوده اند. منظور از این دو در آیه 95تا 97 چیست ؟


پاسخ:

متن آیات را ذکر می کنیم و بعد ترجمه و تفسیر می کنیم :
داستان سدّ ذوالقرنین در مقابل ظلم های قوم یأجوج و مأجوج در سوره کهف آمده , و یکی از علامت های نزدیک شدن قیامت باز شدن آن سدّ خواهد بود و راه آنان باز خواهد شد و آن دو قوم بر مردم مسلط خواهند شد و ظلم را روا خواهند داشت .
با توجه به این توضیح , آیات می گوید: همواره این أمر (عدم بازگشت اقوامی که به هلاکت رسیده اند) ادامه خواهد داشت تا زمانی که سدّ یأجوج و مأجوج باز شود و راهشان به سوی مردم گشوده شود و هنگامی که آن وعده ءحق محقّق شود, آن سدّ شکسته شود و وعده الهی حقّ است و در صور دمیده شود و روز قیامت بر پا شود. خلاصه این که آنان که هلاک شده اند, دیگر تا روز قیامت بر نمی گردند.(1)
پی نوشت:
1.با استفاده از تفسیر صافی , ج 3 ص 355 مجمع البیان , ج 7 ص 101 المیزان , ج 14 ص 326
eporsesh.com





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین