این سوره بر چند مسأله اصولی و زیربنایی تکیه دارد که مهمترین آنها "مبدأ" و "معاد" است، ولی ابتدا از مسألة وحی و مقام پیامبراکرم(ص) سخن میگوید; سپس به نشانههایی از عظمت آفرینش که نشانة عظمت خداست، میپردازد، بعد مردم را به ناپایداری زندگی مادی دنیا و لزوم توجه به سرای آخرت و آمادگی برای آن از طریق ایمان و عمل صالح متوجه میسازد و به تناسب همین مسائل، قسمتهای مختلفی از زندگی پیامبران بزرگ از جمله نوح و موسی و یونس: را بازگو مینماید و به همین مناسب نام سورة یونس بر آن گذارده شده است. در ادامه برای تأیید مباحث فوق سخن از لجاجت و سرسختی بتپرستان به میان میآورد و حضور و شهود خدا را در همه جا برای آنها ترسیم میکند و مخصوصاً برای اثبات این مسأله از اعماق فطرت آنان که به هنگام مشکلات آشکار میشود و به یاد خدای واحد یکتا میافتند، کمک میگیرد و در نهایت برای تکمیل بحثهای یاد شده در هر مورد مناسبی از بشارت و انذار، بشارت به نعمتهای بیپایان الهی برای صالحان و انذار و بیمدادن طاغیان و گردنکشان، استفاده میکند. آنچه گذشت خلاصهای از محتوای این سوره است، تفسیر آیات آن به دلیل حجم زیاد از مجال این پاسخ نامه خارج میباشد، شما میتوانید با مراجعه به تفسیرهایی مانند "تفسیر نمونه" و یا برگزیدة آن از تفسیر یک یک آیات آگاهی یابید. eporsesh.com
این سوره بر چند مسأله اصولی و زیربنایی تکیه دارد که مهمترین آنها "مبدأ" و "معاد" است، ولی ابتدا از مسألة وحی و مقام پیامبراکرم(ص) سخن میگوید; سپس به نشانههایی از عظمت آفرینش که نشانة عظمت خداست، میپردازد، بعد مردم را به ناپایداری زندگی مادی دنیا و لزوم توجه به سرای آخرت و آمادگی برای آن از طریق ایمان و عمل صالح متوجه میسازد و به تناسب همین مسائل، قسمتهای مختلفی از زندگی پیامبران بزرگ از جمله نوح و موسی و یونس: را بازگو مینماید و به همین مناسب نام سورة یونس بر آن گذارده شده است.
در ادامه برای تأیید مباحث فوق سخن از لجاجت و سرسختی بتپرستان به میان میآورد و حضور و شهود خدا را در همه جا برای آنها ترسیم میکند و مخصوصاً برای اثبات این مسأله از اعماق فطرت آنان که به هنگام مشکلات آشکار میشود و به یاد خدای واحد یکتا میافتند، کمک میگیرد و در نهایت برای تکمیل بحثهای یاد شده در هر مورد مناسبی از بشارت و انذار، بشارت به نعمتهای بیپایان الهی برای صالحان و انذار و بیمدادن طاغیان و گردنکشان، استفاده میکند.
آنچه گذشت خلاصهای از محتوای این سوره است، تفسیر آیات آن به دلیل حجم زیاد از مجال این پاسخ نامه خارج میباشد، شما میتوانید با مراجعه به تفسیرهایی مانند "تفسیر نمونه" و یا برگزیدة آن از تفسیر یک یک آیات آگاهی یابید.
eporsesh.com
- [سایر] تفسیر سوره حمد چیست؟
- [سایر] مفسران شیعه در تفسیر آیات 23 تا 26 سوره نور چه گفتهاند؟
- [سایر] تفسیر ایات 6 سوره انشقاق ، 2 سوره ملک ، 35 سوره انبیاء ، 56 سوره بقره را بفرمایید؟
- [سایر] تفسیر آیه 9 سوره جن چیست؟
- [سایر] تفسیر آیه 53 سوره احزاب چیست؟
- [سایر] تفسیر آیه 60 سوره روم چیست؟
- [سایر] تفسیر آیه 9 سوره جن چیست؟
- [سایر] تفسیر آیه 40 سوره سبأ چیست؟
- [سایر] تفسیر آیه 37 سوره احزاب چیست؟
- [سایر] تفسیر آیه 11 سورة رعد را بنویسید.
- [آیت الله وحید خراسانی] مستحب است که بر بالین محتضر سوره مبارکه یس و صافات و احزاب و ایه الکرسی و ایه پنجاه و چهارم از سوره اعراف و سه ایه اخر سوره بقره بلکه هر چه از قران ممکن است بخوانند
- [آیت الله علوی گرگانی] مستحبّ است برای راحت شدن محتضر بر بالین او، سوره مبارکه یس والصافات واحزاب وآیْ الکرسی وآیه پنجاه وچهارم از سوره اعراف وسه آیه آخر سوره بقره بلکه هرچه از قرآن ممکن است بخوانند.
- [آیت الله وحید خراسانی] مستحب است که بر بالین محتضر سوره مبارکه یس و صافات و احزاب و ایه الکرسی و ایه پنجاه و چهارم از سوره اعراف و سه ایه اخر سوره بقره بلکه هر چه از قران ممکن است بخوانند
- [آیت الله نوری همدانی] مستحب است برای راحت شدن محتضر بر بالین او سوره مبارکة یس و الصافات و آیه الکرسی و آیه پنجاه و چهارم ازو سورة اعراف و سه آیه آخر سوره بقره بلکه هر چه ازو قرآن ممکن بخوانند .
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر پوستهای مختصر لب و جاهای دیگر بدن را بکنند پاک است.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر پوستهای مختصر لب و جاهای دیگر بدن را بکنند پاک است
- [آیت الله خوئی] اگر پوستهای مختصر لب و جاهای دیگر بدن را بکنند پاک است.
- [آیت الله مکارم شیرازی] در رکعت اوّل و دوم نمازهای واجب روزانه باید بعد از تکبیرة الاحرام سوره حمد را قرائت کند و بعد از آن بنابر احتیاط واجب یک سوره تمام از قرآن مجید را بخواندن. و باید توجّه داشت که سوره (فیل) و (ایلاف) یک سوره حساب می شود و همچنین سوره (والضّحی) و (الم نشرح).
- [آیت الله مکارم شیرازی] در رکعت اول و دوم نمازهای واجب روزانه باید بعد از تکبیرة الاحرام سوره حمد را قرائت کند و بعد از آن بنابر احتیاط واجب یک سوره تمام از قرآن مجید را و خواندن یک یا چند آیه کافی نیست. و باید توجه داشت که سوره (فیل) و (ایلاف) یک سوره حساب می شود و همچنین سوره (والضحی) و (الم نشرح).
- [آیت الله جوادی آملی] .در چهار سوره قرآن, آیه سجده هست: آیه 15 سوره (سجده), آیه 37 سوره (فصّلت), آیه 62 سوره (نجم) و آیه 19 سوره (علق). هر کس یکی از این چهار آیه را بخواند یا گوش فرا دهد، پس از تمام شدن آیه، فوراً باید سجده کند و اگر آن را فراموش کرده، هر وقت یادش آمد, باید سجده نماید.