در این سورة شریف موضوعات مختلفی بیان شده و مطالب فراوانی خصوصاً دربارة دعوت به توحید، مبارزة با شرک و اثبات معاد وجود دارد که به طور فهرست وار به برخی از آن اشاره میشود: 1. بیان آیات توحید و اسرار آفرینش که نشانههای ذات پاک خدا هستند، مانند: برافراشتن آسمانهای بی ستون، تسخیر خورشید و ماه به فرمان خدا، گسترانیدن زمین، آفرینش کوهها، رودها، میوههای متفاوت و...(در آیات: 24) 2. تعجب از سخن منکران معاد و عملکرد آنان.(در آیات: 510) 3. اشاره به مأموران الهی که انسان را از حوادث حفظ میکنند، در عین حال تغییر سرنوشت انسانها به اعمال خودشان بستگی دارد(در آیة 11) 4. تسبیح موجوداتی همچون رعد و فرشتگان، و سجدة موجودات زمین و آسمان برای خداوند. (در آیات:1315). 5. مثالهایی محسوس برای شناخت حق و باطل (در آیة 17) 6. ارائه برنامههای عملی سازنده مانند وفای به عهد، صلة رحم، صبر و استقامت، برپاداشتن نماز، انفاق در راه خدا، پاسخ بدی را به نیکی دادن.(در آیات: 2022) 7. اشاره به سرانجام خوش نیکوکاران و پرهیزکاران در بهشت (در آیات: 2324 و 29) 8. اشاره به یاد خدا و آرامش دل. (در آیة 28)(جهت آگاهی بیشتر از تفسیر این سوره به تفسیرهای معتبر مانند: تفسیر نمونه، آیت اللّه مکارم شیرازی و دیگران، و ترجمة تفسیر المیزان، علامه طباطبایی، مراجعه فرمایید / و چنان چه پرسشی برایتان پیش آمد با ما مکاتبه نمایید.) eporsesh.com
در این سورة شریف موضوعات مختلفی بیان شده و مطالب فراوانی خصوصاً دربارة دعوت به توحید، مبارزة با شرک و اثبات معاد وجود دارد که به طور فهرست وار به برخی از آن اشاره میشود:
1. بیان آیات توحید و اسرار آفرینش که نشانههای ذات پاک خدا هستند، مانند: برافراشتن آسمانهای بی ستون، تسخیر خورشید و ماه به فرمان خدا، گسترانیدن زمین، آفرینش کوهها، رودها، میوههای متفاوت و...(در آیات: 24)
2. تعجب از سخن منکران معاد و عملکرد آنان.(در آیات: 510)
3. اشاره به مأموران الهی که انسان را از حوادث حفظ میکنند، در عین حال تغییر سرنوشت انسانها به اعمال خودشان بستگی دارد(در آیة 11)
4. تسبیح موجوداتی همچون رعد و فرشتگان، و سجدة موجودات زمین و آسمان برای خداوند. (در آیات:1315).
5. مثالهایی محسوس برای شناخت حق و باطل (در آیة 17)
6. ارائه برنامههای عملی سازنده مانند وفای به عهد، صلة رحم، صبر و استقامت، برپاداشتن نماز، انفاق در راه خدا، پاسخ بدی را به نیکی دادن.(در آیات: 2022)
7. اشاره به سرانجام خوش نیکوکاران و پرهیزکاران در بهشت (در آیات: 2324 و 29)
8. اشاره به یاد خدا و آرامش دل. (در آیة 28)(جهت آگاهی بیشتر از تفسیر این سوره به تفسیرهای معتبر مانند: تفسیر نمونه، آیت اللّه مکارم شیرازی و دیگران، و ترجمة تفسیر المیزان، علامه طباطبایی، مراجعه فرمایید / و چنان چه پرسشی برایتان پیش آمد با ما مکاتبه نمایید.)
eporsesh.com
- [سایر] تفسیر آیه 11 سورة رعد را بنویسید.
- [سایر] تفسیر آیه 48 سوره قصص را بفرمایید؟
- [سایر] تفسیر آیه 2 سوره فتح را بفرمایید؟
- [سایر] تفسیر ایات 6 سوره انشقاق ، 2 سوره ملک ، 35 سوره انبیاء ، 56 سوره بقره را بفرمایید؟
- [سایر] تفسیر آیات 75 تا 148 سوره صافات را بفرمایید؟
- [سایر] تفسیر آیات 285 و 286 سوره بقره را بفرمایید؟
- [سایر] تفسیر آیه 37 و 38 سوره احزاب را بفرمایید؟
- [سایر] تفسیر آیه 53 سوره زمر و آیه 48 سوره زمر را بفرمایید؟
- [سایر] آیه50 احزاب را تفسیر بفرمایید؟
- [سایر] تفسیر سوره حمد چیست؟
- [آیت الله بهجت] مس نمودن خط قرآن، یعنی رساندن جایی از بدن به خط قرآن برای کسی که وضو ندارد، حرام است، ولی تماس موی انسان با خط قرآن، بنابر اظهر مانعی ندارد، حتی اگر کوتاه باشد. و اگر قرآن را به زبان فارسی یا به زبان دیگر ترجمه کنند، مس آن اشکال ندارد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . خواندن قرآن در نماز، غیر از چهار سوره ای که سجده واجب دارد و در
- [آیت الله وحید خراسانی] مستحب است که بر بالین محتضر سوره مبارکه یس و صافات و احزاب و ایه الکرسی و ایه پنجاه و چهارم از سوره اعراف و سه ایه اخر سوره بقره بلکه هر چه از قران ممکن است بخوانند
- [آیت الله علوی گرگانی] مستحبّ است برای راحت شدن محتضر بر بالین او، سوره مبارکه یس والصافات واحزاب وآیْ الکرسی وآیه پنجاه وچهارم از سوره اعراف وسه آیه آخر سوره بقره بلکه هرچه از قرآن ممکن است بخوانند.
- [آیت الله وحید خراسانی] مستحب است که بر بالین محتضر سوره مبارکه یس و صافات و احزاب و ایه الکرسی و ایه پنجاه و چهارم از سوره اعراف و سه ایه اخر سوره بقره بلکه هر چه از قران ممکن است بخوانند
- [آیت الله نوری همدانی] مستحب است برای راحت شدن محتضر بر بالین او سوره مبارکة یس و الصافات و آیه الکرسی و آیه پنجاه و چهارم ازو سورة اعراف و سه آیه آخر سوره بقره بلکه هر چه ازو قرآن ممکن بخوانند .
- [آیت الله مکارم شیرازی] در رکعت اوّل و دوم نمازهای واجب روزانه باید بعد از تکبیرة الاحرام سوره حمد را قرائت کند و بعد از آن بنابر احتیاط واجب یک سوره تمام از قرآن مجید را بخواندن. و باید توجّه داشت که سوره (فیل) و (ایلاف) یک سوره حساب می شود و همچنین سوره (والضّحی) و (الم نشرح).
- [آیت الله مکارم شیرازی] در رکعت اول و دوم نمازهای واجب روزانه باید بعد از تکبیرة الاحرام سوره حمد را قرائت کند و بعد از آن بنابر احتیاط واجب یک سوره تمام از قرآن مجید را و خواندن یک یا چند آیه کافی نیست. و باید توجه داشت که سوره (فیل) و (ایلاف) یک سوره حساب می شود و همچنین سوره (والضحی) و (الم نشرح).
- [آیت الله جوادی آملی] .در چهار سوره قرآن, آیه سجده هست: آیه 15 سوره (سجده), آیه 37 سوره (فصّلت), آیه 62 سوره (نجم) و آیه 19 سوره (علق). هر کس یکی از این چهار آیه را بخواند یا گوش فرا دهد، پس از تمام شدن آیه، فوراً باید سجده کند و اگر آن را فراموش کرده، هر وقت یادش آمد, باید سجده نماید.
- [آیت الله اردبیلی] پنج چیز بر جنب حرام است: اوّل: رساندن جایی از بدن به خط قرآن یا به اسم خدا و نیز بنابر احتیاط واجب، به اسامی مبارکه پیامبران و امامان علیهمالسلام و حضرت زهرا علیهاالسلام . دوم: رفتن در مسجدالحرام و مسجدالنبی صلیاللهعلیهوآلهوسلم ، اگرچه از یک در داخل و بدون توقف از در دیگر خارج شود. سوم: توقف در مساجد دیگر، ولی اگر از یک در داخل و از در دیگر بدون توقف خارج شود، مانعی ندارد و احتیاط واجب آن است که در حرم امامان علیهمالسلام نیز توقف نکند. چهارم: ورود به مسجد به قصد گذاشتن چیزی در آن و احتیاط واجب آن است که از گذاشتن چیزی در مسجد بدون وارد شدن به آن نیز اجتناب کند. پنجم: خواندن بعض یا تمام سورهای که سجده واجب دارد و آنها چهار سورهاند: 1 سوره (سجده) یعنی سوره سی و دوم قرآن (الم تنزیل)، 2 سوره (فصّلت) یعنی سوره چهل و یکم قرآن (حم سجده)، 3 سوره (نجم) یعنی سوره پنجاه و سوم قرآن (و النجم)، 4 سوره (علق) یعنی سوره نود و ششم قرآن (اقرء) و خواندن یک حرف از این چهار سوره نیز حرام است.