این سوره، به خاطر آنکه، در آیه دوّم آن، نام مبارک حضرت محمد(صلی الله علیه و آله و سلم) آمده، به این اسم، نامگذاری شده است. و نام دیگر آن، سوره قتال (جنگ) است و در واقع، مسأله جهاد و جنگ با دشمنان اسلام، مهمترین موضوعی است که در این سوره مطرح شده است. در قسمت مهم دیگری از آیات، به مقایسه بین حال مؤمنان و کفار و ویژگیها و صفات آنها، و همچنین، سرنوشتشان در آخرت، پرداخته است. با توجه به این مسئله، محتوای کلی سوره را میتوان به چند بخش، خلاصه نمود: 1. ایمان و کفر و مقایسه حال مؤمنان و کافران، در این جهان و جهان دیگر؛ 2. بحثهای گویا و صریح، پیرامون جهاد و پیکار با دشمنان، و دستور دربارة اسیران جنگی؛ 3. شرح حال منافقان، که هنگام نزول این آیات، فعالیتهای تخریبی زیادی در مدینه داشتند؛ 4. صلح با کفار مطرح و از آن نهی شده است؛ 5. آزمایشهای الهی، و سیر در زمین و بررسی سرنوشت اقوام گذشته، نیز مطرح شده است. و نکات دیگری که در صورت تمایل، میتوانید به تفاسیر مراجعه فرمایید.(تفسیر نمونه، آیت اللّه مکارم شیرازی و دیگران، ج 21، ص 388، دارالکتب الاسلامیه.) eporsesh.com
جامع ترین و کلی ترین برداشتی که از سوره محمد(صلی الله علیه و آله و سلم) می شود چیست؟ لطفاً به طور کامل و خلاصه توضیح دهید.
این سوره، به خاطر آنکه، در آیه دوّم آن، نام مبارک حضرت محمد(صلی الله علیه و آله و سلم) آمده، به این اسم، نامگذاری شده است. و نام دیگر آن، سوره قتال (جنگ) است و در واقع، مسأله جهاد و جنگ با دشمنان اسلام، مهمترین موضوعی است که در این سوره مطرح شده است. در قسمت مهم دیگری از آیات، به مقایسه بین حال مؤمنان و کفار و ویژگیها و صفات آنها، و همچنین، سرنوشتشان در آخرت، پرداخته است.
با توجه به این مسئله، محتوای کلی سوره را میتوان به چند بخش، خلاصه نمود:
1. ایمان و کفر و مقایسه حال مؤمنان و کافران، در این جهان و جهان دیگر؛
2. بحثهای گویا و صریح، پیرامون جهاد و پیکار با دشمنان، و دستور دربارة اسیران جنگی؛
3. شرح حال منافقان، که هنگام نزول این آیات، فعالیتهای تخریبی زیادی در مدینه داشتند؛
4. صلح با کفار مطرح و از آن نهی شده است؛
5. آزمایشهای الهی، و سیر در زمین و بررسی سرنوشت اقوام گذشته، نیز مطرح شده است.
و نکات دیگری که در صورت تمایل، میتوانید به تفاسیر مراجعه فرمایید.(تفسیر نمونه، آیت اللّه مکارم شیرازی و دیگران، ج 21، ص 388، دارالکتب الاسلامیه.)
eporsesh.com
- [سایر] داستان معراج پیامبر اکرم(صلّی الله علیه و آله و سلم) در کدام سوره میباشد؟
- [سایر] با توجه به آیات 2 سوره فتح و 19 سوره محمد،چرا اهل سنت عصمت پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) را فقط در دریافت وحی می پذیرند؟
- [سایر] هدف از بعثت حضرت خاتم الانبیاء (صلی الله علیه و آله و سلم ) چیست ؟
- [سایر] علت نام گذاری سوره مؤمن به این اسم چیست و این سوره در کجا بر پیامبراکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) نازل شده است؟
- [سایر] سوره "فجر" چه زمانی بر پیامبر اکرم (صلّی الله علیه و آله و سلم) نازل شد؟ موضوع این سوره مبارکه چیست؟
- [سایر] مراحل سهگانه عصمت علمی پیامبراکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) در قرآن چگونه است؟
- [سایر] قرآن برای چه بر پیامبراکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) نازل شده است؟
- [سایر] آیا پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم شهید شدند؟
- [سایر] معراج پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) چگونه بوده است؟
- [سایر] دین رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) قبل از بعثت چه بوده است؟
- [امام خمینی] مستحب است بعد از تکبیرة الاحرام بگوید: "یا محسن قد اتاک المسیی ء و قد امرت المحسن ان یتجاوز عن المسیی ء انت المحسن و انا المسیی ء بحق محمد و آل محمد صل علی محمد و آل محمد و تجاوز عن قبیح ما تعلم منی"، یعنی ای خدایی که به بندگان احسان می کنی، بنده گنهکار به در خانه تو آمده و تو امر کرده ای که نیکوکار از گنهکار بگذرد، تو نیکوکاری و من گناهکار، به حق محمد و آل محمد صلی الله علیه و آله و سلم رحمت خود را بر محمد و آل محمد بفرست و از بدیهایی که می دانی از من سر زده بگذر.
- [آیت الله خوئی] مستحب است بعد از تکبیرة الاحرام بگوید:" یا محسن قد اتاک المسییء و قد امرت المحسن ان یتجاوز عن المسیء انت المحسن و انا المسیء بحق محمد و آل محمد صل علی محمد و آل محمد و تجاوز عن قبیح ما تعلم منی"، یعنی ای خدایی که به بندگان احسان میکنی بنده گنهکار به در خانه تو آمده و تو امر کردهای که نیکوکار از گنهکار بگذرد، تو نیکوکاری و من گناهکار، به حق محمد و آل محمد صلی الله علیه و آله و سلم رحمت خود را بر محمد و آل محمد بفرست و از بدیهایی که میدانی از من سر زده بگذر.
- [امام خمینی] موقع نوشتن اسم مبارک حضرت رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم مستحب است صلوات را هم بنویسد. و نیز بهتر است هر وقت آن حضرت را یاد می کند صلوات بفرستد
- [آیت الله نوری همدانی] موقع نوشتن اسم مبارک حضرت رسول – صلی الله علیه و آله و سلم – مستحب است صلوات را هم بنویسد . و نیز بهتر است هر وقت آن حضرت را یاد می کند ، صلوات بفرستد .
- [آیت الله شبیری زنجانی] صلوات بر پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و آل او از مستحبات مؤکد است و هر وقت انسان اسم مبارک حضرت رسول صلی الله علیه و آله مانند محمد و احمد یا لقب یا کنیه آن جناب؛ مثل مصطفی و ابو القاسم، را بگوید یا بشنود، اگر چه در نماز باشد، مستحب است صلوات بفرستد.
- [آیت الله خوئی] هر وقت انسان اسم مبارک حضرت رسول الله (صلی الله علیه و آله و سلم) را مانند محمد و احمد یا لقب و کنیه آن جناب را مثل مصطفی و ابوالقاسم بگوید یا بشنود، اگرچه در نماز باشد، مستحب است صلوات بفرستد.
- [امام خمینی] هر وقت انسان اسم مبارک حضرت رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم مانند محمد و احمد یا لقب و کنیه آن جناب را مثل مصطفی و ابوالقاسم بگوید یا بشنود اگر چه در نماز باشد، مستحب است صلوات بفرستد.
- [آیت الله نوری همدانی] هر وقت انسان اسم مبارک حضرت رسول – صلی الله علیه و آله و سلم – مانند محمد و احمد ، یا لقب و کنیة آن جناب را مثل مصطفی و ابوالقاسم ، بگوید یا بشنود ، اگر چه در نماز باشد ، مستحب است صلوات بفرست .
- [آیت الله مکارم شیرازی] اشْهد انْ لا اله إلا الله وحْده لا شریک له: گواهی می دهم هیچ کس شایسته پرستش جز خداوند نیست، یگانه است و شریک ندارد. و اشْهد ان محمداً عبْده و رسوله: و گواهی می دهم محمد(صلی الله علیه وآله) بنده و فرستاده اوست. اللهم صل علی محمد و آل محمد: خداوندا! درود بفرست بر محمد(صلی الله علیه وآله) و اهل بیت او(علیهم السلام).
- [آیت الله فاضل لنکرانی] مستحب است قبل از تکبیرة الاحرام بگوید: یا مُحْسِنُ قَدْ اَتَاکَ الْمُسِیَیءُ وَقَد اَمَرْتَ الْمُحْسِنَ اَنْ یَتَجاوَزَ عَنِ الْمُسِییء أنْتَ الْمُحْسِنُ وَاَناَ المُسِیءُ بِحَقِّ مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد صَلِّ عَلَی مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد وَتَجاوَزْ عَنْ قَبیحِ ما تَعْلَمُ مِنِّی یعنی ای خدائی که به بندگان احسان می کنی بنده گنهکار به در خانه تو آمده و تو امر کرده ای که نیکوکار از گنهکار بگذرد تو نیکوکاری و من گنهکار به حق محمد و آل محمد(صلی الله علیه وآله) رحمت خود را بر محمد و آل محمد بفرست و از بدی هائی که می دانی از من سر زده بگذر.