جامع ترین و کلی ترین برداشتی که از سوره محمد(صلی الله علیه و آله و سلم) می شود چیست؟ لطفاً به طور کامل و خلاصه توضیح دهید.
این سوره، به خاطر آنکه، در آیه دوّم آن، نام مبارک حضرت محمد(صلی الله علیه و آله و سلم) آمده، به این اسم، نامگذاری شده است. و نام دیگر آن، سوره قتال (جنگ) است و در واقع، مسأله جهاد و جنگ با دشمنان اسلام، مهمترین موضوعی است که در این سوره مطرح شده است. در قسمت مهم دیگری از آیات، به مقایسه بین حال مؤمنان و کفار و ویژگیها و صفات آنها، و همچنین، سرنوشتشان در آخرت، پرداخته است. با توجه به این مسئله، محتوای کلی سوره را میتوان به چند بخش، خلاصه نمود: 1. ایمان و کفر و مقایسه حال مؤمنان و کافران، در این جهان و جهان دیگر؛ 2. بحثهای گویا و صریح، پیرامون جهاد و پیکار با دشمنان، و دستور دربارة اسیران جنگی؛ 3. شرح حال منافقان، که هنگام نزول این آیات، فعالیتهای تخریبی زیادی در مدینه داشتند؛ 4. صلح با کفار مطرح و از آن نهی شده است؛ 5. آزمایشهای الهی، و سیر در زمین و بررسی سرنوشت اقوام گذشته، نیز مطرح شده است. و نکات دیگری که در صورت تمایل، میتوانید به تفاسیر مراجعه فرمایید.(تفسیر نمونه، آیت اللّه مکارم شیرازی و دیگران، ج 21، ص 388، دارالکتب الاسلامیه.) eporsesh.com
عنوان سوال:

جامع ترین و کلی ترین برداشتی که از سوره محمد(صلی الله علیه و آله و سلم) می شود چیست؟ لطفاً به طور کامل و خلاصه توضیح دهید.


پاسخ:

این سوره، به خاطر آنکه، در آیه دوّم آن، نام مبارک حضرت محمد(صلی الله علیه و آله و سلم) آمده، به این اسم، نامگذاری شده است. و نام دیگر آن، سوره قتال (جنگ) است و در واقع، مسأله جهاد و جنگ با دشمنان اسلام، مهمترین موضوعی است که در این سوره مطرح شده است. در قسمت مهم دیگری از آیات، به مقایسه بین حال مؤمنان و کفار و ویژگیها و صفات آنها، و همچنین، سرنوشتشان در آخرت، پرداخته است.
با توجه به این مسئله، محتوای کلی سوره را میتوان به چند بخش، خلاصه نمود:
1. ایمان و کفر و مقایسه حال مؤمنان و کافران، در این جهان و جهان دیگر؛
2. بحثهای گویا و صریح، پیرامون جهاد و پیکار با دشمنان، و دستور دربارة اسیران جنگی؛
3. شرح حال منافقان، که هنگام نزول این آیات، فعالیتهای تخریبی زیادی در مدینه داشتند؛
4. صلح با کفار مطرح و از آن نهی شده است؛
5. آزمایشهای الهی، و سیر در زمین و بررسی سرنوشت اقوام گذشته، نیز مطرح شده است.
و نکات دیگری که در صورت تمایل، میتوانید به تفاسیر مراجعه فرمایید.(تفسیر نمونه، آیت اللّه مکارم شیرازی و دیگران، ج 21، ص 388، دارالکتب الاسلامیه.)
eporsesh.com





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین