برای پیدایش و رشد محصول، حاصل خیز بودن زمین، شرط اساسی است. تا وقتی زمین شورهزار است، پیدایش محصول در آن، توقعی نابجا است. تا وقتی گمراهان، کافران و مشرکان، سرسختانه، لجوجانه، عالمانه و از روی عمد، از پذیرش حق و آیات الهی سرباز بزنند، دل آنها مانند زمین شوره زاری خواهد بود که آمدن یا نیامدن باران برای آن هیچ اثری نخواهد داشت; اما با توجه به این که کفر کافر، جبری و تکوینی نیست، برای او امکان بازگشت هست، چنان چه نمونههای بسیاری در تاریخ وجود داشته و دارد. در این صورت، زمینِ دل مستعد شده، باران هدایتهای الهی اثر میگذارد. از این رو، اگر قرآن میفرماید: "هدی للمتقین; (بقره، 1) ]این قرآن[ هدایت برای متقین است."، شامل کافران نمیشود، و اگر میفرماید: "اِنَّ الَّذینَ کَفَروا سَوأٌ عَلَیهِم ءَاَنذَرتَهُم اَم لَم تُنذِرهُم لایُؤمِنون;(بقره،6) کسانی که کافر شدند، برای آنها تفاوت نمیکند که آنان را ]از عذاب خداوند[ بترسانی یا نترسانی، ایمان نخواهند آورد." مشروط بر آن است که بر کفر خود لجوجانه باقی بمانند; اما روشن است که در صورت خارج شدن از کفر، آیات الهی بر آنها اثرپذیر است، زیرا قرآن میفرماید: "...هدی للناس..." (بقره، 185)...]این قرآن[ برای راهنمایی مردم است..."( ر.ک: تفسیر نمونه، آیت اللّه مکارم شیرازی و دیگران، ج 1، ص 67 68 و ص 81 87، دارالکتب الاسلامیة. ) eporsesh.com
با توجه به آیات اول سوره بقره، گمراهان، مشرکان و کافران، از قرآن (هدایتگر) چه سودی میبرند؟
برای پیدایش و رشد محصول، حاصل خیز بودن زمین، شرط اساسی است. تا وقتی زمین شورهزار است، پیدایش محصول در آن، توقعی نابجا است. تا وقتی گمراهان، کافران و مشرکان، سرسختانه، لجوجانه، عالمانه و از روی عمد، از پذیرش حق و آیات الهی سرباز بزنند، دل آنها مانند زمین شوره زاری خواهد بود که آمدن یا نیامدن باران برای آن هیچ اثری نخواهد داشت; اما با توجه به این که کفر کافر، جبری و تکوینی نیست، برای او امکان بازگشت هست، چنان چه نمونههای بسیاری در تاریخ وجود داشته و دارد. در این صورت، زمینِ دل مستعد شده، باران هدایتهای الهی اثر میگذارد.
از این رو، اگر قرآن میفرماید: "هدی للمتقین; (بقره، 1) ]این قرآن[ هدایت برای متقین است."، شامل کافران نمیشود، و اگر میفرماید: "اِنَّ الَّذینَ کَفَروا سَوأٌ عَلَیهِم ءَاَنذَرتَهُم اَم لَم تُنذِرهُم لایُؤمِنون;(بقره،6) کسانی که کافر شدند، برای آنها تفاوت نمیکند که آنان را ]از عذاب خداوند[ بترسانی یا نترسانی، ایمان نخواهند آورد." مشروط بر آن است که بر کفر خود لجوجانه باقی بمانند; اما روشن است که در صورت خارج شدن از کفر، آیات الهی بر آنها اثرپذیر است، زیرا قرآن میفرماید: "...هدی للناس..." (بقره، 185)...]این قرآن[ برای راهنمایی مردم است..."( ر.ک: تفسیر نمونه، آیت اللّه مکارم شیرازی و دیگران، ج 1، ص 67 68 و ص 81 87، دارالکتب الاسلامیة. )
eporsesh.com
- [سایر] مشرکان سه دسته بودند؛ یک دسته پیمان بسته و آنرا شکستند، دسته دوم پیمان داشته و نشکستند و دسته سوم پیمان نبستند. با توجه به آیات ابتدایی سوره توبه تکلیف دسته سوم چیست؟
- [سایر] در آیات ابتدایی سوره توبه یکجا به مشرکان 4 ماه از عید قربان مهلت میدهد و جای دیگر میگوید پس از تمام شدن ماههای حرام مشرکان را بکُشید، آیا این تناقض نیست؟
- [سایر] با استفاده از آیات قرآن شیوه مشرکان در نفی رسالت پیامبران چگونه است و چگونه نقد می شود؟
- [سایر] تفسیر ایات 6 سوره انشقاق ، 2 سوره ملک ، 35 سوره انبیاء ، 56 سوره بقره را بفرمایید؟
- [سایر] تفسیر آیات 12 و 13 سوره مجادله چیست؟
- [سایر] تفسیر و معنای آیات 23 و 24 سوره حجر چیست؟
- [سایر] معنا و تفسیر آیات 19 و 20 سوره حجر چیست؟
- [سایر] تفسیر و معنای آیات 16 تا 18 سوره الحجر چیست؟
- [سایر] تفسیر آیات 14 و 15 سوره حجر چیست؟
- [سایر] آیات 1 تا 4 سوره بینه را تفسیر کنید؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] در رکعت اوّل و دوم نمازهای واجب روزانه باید بعد از تکبیرة الاحرام سوره حمد را قرائت کند و بعد از آن بنابر احتیاط واجب یک سوره تمام از قرآن مجید را بخواندن. و باید توجّه داشت که سوره (فیل) و (ایلاف) یک سوره حساب می شود و همچنین سوره (والضّحی) و (الم نشرح).
- [آیت الله مکارم شیرازی] در رکعت اول و دوم نمازهای واجب روزانه باید بعد از تکبیرة الاحرام سوره حمد را قرائت کند و بعد از آن بنابر احتیاط واجب یک سوره تمام از قرآن مجید را و خواندن یک یا چند آیه کافی نیست. و باید توجه داشت که سوره (فیل) و (ایلاف) یک سوره حساب می شود و همچنین سوره (والضحی) و (الم نشرح).
- [آیت الله سبحانی] اگر در یک رکعت از نماز آیات، پنج مرتبه حمد و سوره بخواند و در رکعت دیگر یک حمد بخواند و سوره را پنج قسمت کند مانعی ندارد.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر در یک رکعت از نماز ایات پنج مرتبه حمد و سوره بخواند و در رکعت دیگر یک حمد بخواند و سوره را پنج قسمت کند مانعی ندارد
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر در یک رکعت از نماز آیات؛ پنج مرتبه حمد و سوره بخواند و در رکعت دیگر یک حمد بخواند و سوره را پنج قسمت کند مانعی ندارد.
- [آیت الله اردبیلی] اگر در یک رکعت از نماز آیات، پنج مرتبه حمد و سوره بخواند و در رکعت دیگر یک حمد بخواند و سوره را پنج قسمت کند، مانعی ندارد.
- [آیت الله بهجت] اگر در یک رکعت از نماز آیات، پنج مرتبه حمد و سوره بخواند و در رکعت دیگر یک حمد بخواند و سوره را پنج قسمت کند، مانعی ندارد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] جواب سلام را باید به قصد جواب بگوید، نه به قصد قرائت بعضی از آیات قرآن و مانند آن.
- [آیت الله مکارم شیرازی] تکرار کردن آیات حمد و سوره یا ذکرهای رکوع و سجود و تسبیحات برای ثواب یا برای احتیاط مانعی ندارد، اما اگر به خاطر وسوسه باشد اشکال دارد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] پنج چیز بر جنب حرام است: اول: رساندن جایی از بدن خود به خط قرآن و بنا بر احتیاط به اسم خدا و صفات خاصه او به هر لغت که باشد، مگر پولی که بر آن نام خدا نوشته شده باشد که دست زدن به آن اشکال ندارد و احتیاط مستحب آن است که جایی از بدن خود را به اسم پیغمبران و امامان و حضرت زهرا علیهمالسلام نیز نرساند. دوم: رفتن یا ماندن در مسجد الحرام و مسجد پیغمبر صلی الله علیه و آله و حرم امامان علیهمالسلام اگر چه از یک در داخل و از در دیگر خارج شود و مراد از حرم امامان علیهمالسلام : محوّطهایست که ضریح مقدّس و قبر مطهّر در آن قرار دارد، نه تمام رواقها یا صحنها. سوم: داخل شدن یا ماندن در مساجد دیگر، مگر آنکه از یک در داخل و از در دیگر خارج شود. چهارم: گذاشتن چیزی در مسجد. پنجم: خواندن هر یک از آیات سجده واجب و آن آیات در چهار سوره است. اول: سوره سی و دوم قرآن (الم تنزیل (=سجده) )، آیه پانزدهم؛ دوم: سوره چهل و یکم (حم سجده (=فُصّلت) )، آیه سی و هفتم؛ سوم: سوره پنجاه و سوم (النجم)، آیه آخر؛ چهارم: سوره نود و ششم (اقرء (=العلق) )، آیه آخر. بلکه بنا بر احتیاط خواندن آیات دیگر یا قسمتی از یک آیه از سورههای سجده نیز جایز نیست. چیزهایی که بر جنب مکروهست