آیاتی مانند [ یوم لا بیع فیه , و لا خله و لا شفاعه ( بقره - 254 ) ] و [ یوم لایغنی مولی عن مولی شیئا ( دخان - 41 ) ] و [ ما للظالمین من حمیم و لا شفیع یطاع ( مومن - 18 ) ] و [ فمالنا من شافعین و لا صدیق حمیم ( شعراء - 101 ) ] ,شفاعت و تاثیر وسایط را نفی می کند . برخی آیات شفاعت را مخصوص خداوند می داندمثل آیات [ 000 مالکم من دونه من ولی و لا شفیع افلا تتذکرون ( سجده - 63 ) ] و[ لیس لهم من دونه ولی و لا شفیع ( انعام - 51 ) ] , و [ قل للّه الشفاعه جمیعا( زمر - 44 ) ] . برخی آیات نیز شفاعت را برای کسانی که خداوند به آنها اذن دهداثبات می کند مانند [ 000 من ذا الذی یشفع عنده الا باذنه ( بقره 255 ) ][ 000 ما من شفیع الا من بعد اذنه ( یونس - 3 ) ] و [ 000 و لا یشفعون الا لمن ارتضی ( انبیاء - 28 ) . از مجموع این آیات فهمیده می شود که شفاعت مخصوص خداونداست و اگر او بخواهد به بندگان صالح خود نیز اذن و امکان شفاعت را می دهد . آنچه مردود است شفاعت مستقل و بدون اذن خداوند است . eporsesh.com
آیاتی مانند [ یوم لا بیع فیه , و لا خله و لا شفاعه ( بقره - 254 ) ] و [ یوم لایغنی مولی عن مولی شیئا ( دخان - 41 ) ] و [ ما للظالمین من حمیم و لا شفیع یطاع ( مومن - 18 ) ] و [ فمالنا من شافعین و لا صدیق حمیم ( شعراء - 101 ) ] ,شفاعت و تاثیر وسایط را نفی می کند . برخی آیات شفاعت را مخصوص خداوند می داندمثل آیات [ 000 مالکم من دونه من ولی و لا شفیع افلا تتذکرون ( سجده - 63 ) ] و[ لیس لهم من دونه ولی و لا شفیع ( انعام - 51 ) ] , و [ قل للّه الشفاعه جمیعا( زمر - 44 ) ] . برخی آیات نیز شفاعت را برای کسانی که خداوند به آنها اذن دهداثبات می کند مانند [ 000 من ذا الذی یشفع عنده الا باذنه ( بقره 255 ) ][ 000 ما من شفیع الا من بعد اذنه ( یونس - 3 ) ] و [ 000 و لا یشفعون الا لمن ارتضی ( انبیاء - 28 ) . از مجموع این آیات فهمیده می شود که شفاعت مخصوص خداونداست و اگر او بخواهد به بندگان صالح خود نیز اذن و امکان شفاعت را می دهد . آنچه مردود است شفاعت مستقل و بدون اذن خداوند است .
eporsesh.com
- [سایر] در حالی که برخی آیات قرآن شفاعت را نفی میکند، بعضی آیات دیگر شفاعت را تثبیت میکند، این تعارض چگونه است؟
- [سایر] معنای شفاعت چیست؟ چگونه با بعضی آیات دال بر نفی «شفاعت» سازگار است؟
- [سایر] با وجود آیات نفی شفاعت،چگونه می توان اعتقاد به تحقق آن داشت ؟
- [سایر] آیاتی که در قرآن بر نفی شباهت خدا با مخلوقات دلالت می کنند کدامند؟و آیات مربوط به نفی شباهت چگونه با آیه هایی که بیانگر "دمیده شدن روح خدا در انسان " است قابل جمع است؟
- [سایر] اگر شفاعت وجود دارد چرا در آیه 123 سوره بقره شفاعت را نفی می کند؟
- [سایر] در تفسیر آیات و روایات مربوط به شفاعت چه اختلافی میان مذاهب وجود دارد؟
- [سایر] طبق آیات قرآن امامت چگونه اثبات می شود؟
- [سایر] با توجه به آیات قرآن، توسل چگونه اثبات می شود؟
- [سایر] با استفاده از آیات قرآن شیوه مشرکان در نفی رسالت پیامبران چگونه است و چگونه نقد می شود؟
- [سایر] مراد از آیاتی که شفاعت در روز قیامت را نفی می کنند چیست؟
- [آیت الله اردبیلی] لعان یا برای اثبات عمل زنای زن است و یا برای نفی فرزندی که از او متولّد شده است و باید نزد حاکم شرع انجام شود و کیفیّت لعان در اوایل سوره (نور) بیان شده است و شرایط و احکام آن نیز در کتابهای مفصّل فقهی آمده است.
- [آیت الله مکارم شیرازی] جواب سلام را باید به قصد جواب بگوید، نه به قصد قرائت بعضی از آیات قرآن و مانند آن.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر از چیزهائی که نماز آیات برای آنها واجب است بیشتر از یکیاتّفاق بیفتد، انسان باید برای هر یک از آنها یک نماز آیات بخواند، مثلاً اگر خورشید بگیرد وزلزله هم بشود، باید دو نماز آیات بخواند.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر از چیزهایی که نماز آیات برای آنها واجب است بیشتر از یکی اتفاق بیفتد، انسان باید برای هر یک از آنها، یک نماز آیات بخواند؛ مثلاً اگر خورشید بگیرد و زلزله هم بشود، باید دو نماز آیات بخواند.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر از چیزهائی که نماز آیات برای آنها واجب است بیشتر از یکی اتفاق بیفتد؛ انسان باید برای هر یک از آنها یک نماز آیات بخواند؛ مثلا اگر خورشید بگیرد و زلزله هم بشود؛ باید دو نماز آیات بخواند.
- [آیت الله سیستانی] اگر از چیزهایی که نماز آیات برای آنها واجب است بیشتر از یکی اتفاق بیفتد، انسان باید برای هر یک از آنها یک نماز آیات بخواند، مثلاً اگر خورشید بگیرد، و زلزله هم بشود، باید دو نماز آیات بخواند.
- [آیت الله بروجردی] اگر از چیزهایی که نماز آیات برای آنها واجب است بیشتر از یکی اتّفاق بیفتد، انسان باید برای هر یک از آنها یک نماز آیات بخواند، مثلاً اگر خورشید بگیرد و زلزله هم بشود، باید دو نماز آیات بخواند.
- [آیت الله بهجت] اگر از چیزهایی که نماز آیات برای آنها واجب است بیشتر از یکی اتفاق بیفتد، انسان باید برای هر یک از آنها یک نماز آیات بخواند، مثلاً اگر خورشید بگیرد و زلزله هم بشود، باید دو نماز آیات بخواند.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر در بین نماز یومیه بفهمد که وقت نماز آیات تنگ است یا نماز آیات فوری بر عهده اوست، چنانچه وقت نماز یومیه تنگ باشد، باید آن را تمام کند، بعد نماز آیات را بخواند؛ و الّا باید آن را بشکند و اول نماز آیات، بعد نماز یومیه را به جا آورد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه اموری که نماز آیات برای آنها واجب است مکرر اتفاق بیفتد واجب است برای هریک از آنها یک نماز آیات بخواند، مثل این که چند بار زلزله شود، یا گرفتن خورشید با زلزله همراه گردد، اما اگر در بین نماز آیات این امور واقع شود همان یک نماز آیات کافی است.