ایمان به هدف، بهترین انگیزه انجام وظایف است؛ قرآن در این باره چه می فرماید؟
همه موجودات زنده، برای هدف خاص خود فعالیت میکنند و در این میان انسان، موجودی حسابگر است که در همه کارهای خود محاسبه کرده و سود و زیانش را بررسی مینماید و هر قدر، هدف یک انسان قویتر و عالیتر باشد، به طور یقین انگیزه کار بیشتری دارد. حیات و فعالیت انسان، در گرو هدفمند بودن است و اگر هدف و آرزو که میل رسیدن به آن است را یک لحظه از انسان بگیرند، دست از همة کارها میکشد; حضرت رسول اکرم (ص)میفرماید: اگر آرزو ]و هدف[ در کار نبود، هیچ مادری فرزندش را شیر نمیداد و هیچ باغبانی کشت نمیکرد.(میزان الحکمة، ج 1، ص 140.) آنچه مهم است این که هدف عالی، انگیزه قوی میسازد و هدف بلند، انسان را با جدیت و پشتکار بار میآورد و ارزش انسان به قدر همت و هدف او است. در روایات به این مسئله تأکید شده که از آرزوهای کوتاه و دمدستی بپرهیزید و جز خدا آرزو و هدف و تکیهگاهی انتخاب نکنید.(همان.) قرآن مجید در آیاتی، نقش هدف، در ایجاد انگیزه و حرکتبخشی به انسان را، طرح نموده و میفرماید: اگر 20 نفر از شما در مقابل 200 نفر از دشمن قرار گیرد، پیروز میشوید، ایمان به هدف که خدای متعال و ثواب او است، انگیزههای شما را قوی گردانده و سبب پیروزی میشود. همچنین در آیه 139 آلعمران آمده است: "وَأَنتُمُ الاْ ئَعْلَوْنَ إِن کُنتُم مُّؤْمِنِینَ ; شما برترید، اگر ایمان داشته باشید." این جمله، بسیار پر معنا است; یعنی شکست شما برای از دست دادن ایمان بوده و اگر بر مسیر ایمان، ثابت بمانید، پیروزی از آن شما است.(تفسیرنمونه، آیت اللّه مکارم شیرازی و دیگران، ج 3، ص 108، دارالکتب الاسلامیة.) همچنین ایمان به خدای متعال و هدف، تضمین کنندة پیروزی و کامیابی است. eporsesh.com
عنوان سوال:

ایمان به هدف، بهترین انگیزه انجام وظایف است؛ قرآن در این باره چه می فرماید؟


پاسخ:

همه موجودات زنده، برای هدف خاص خود فعالیت میکنند و در این میان انسان، موجودی حسابگر است که در همه کارهای خود محاسبه کرده و سود و زیانش را بررسی مینماید و هر قدر، هدف یک انسان قویتر و عالیتر باشد، به طور یقین انگیزه کار بیشتری دارد.
حیات و فعالیت انسان، در گرو هدفمند بودن است و اگر هدف و آرزو که میل رسیدن به آن است را یک لحظه از انسان بگیرند، دست از همة کارها میکشد; حضرت رسول اکرم (ص)میفرماید: اگر آرزو ]و هدف[ در کار نبود، هیچ مادری فرزندش را شیر نمیداد و هیچ باغبانی کشت نمیکرد.(میزان الحکمة، ج 1، ص 140.)
آنچه مهم است این که هدف عالی، انگیزه قوی میسازد و هدف بلند، انسان را با جدیت و پشتکار بار میآورد و ارزش انسان به قدر همت و هدف او است. در روایات به این مسئله تأکید شده که از آرزوهای کوتاه و دمدستی بپرهیزید و جز خدا آرزو و هدف و تکیهگاهی انتخاب نکنید.(همان.)
قرآن مجید در آیاتی، نقش هدف، در ایجاد انگیزه و حرکتبخشی به انسان را، طرح نموده و میفرماید: اگر 20 نفر از شما در مقابل 200 نفر از دشمن قرار گیرد، پیروز میشوید، ایمان به هدف که خدای متعال و ثواب او است، انگیزههای شما را قوی گردانده و سبب پیروزی میشود.
همچنین در آیه 139 آلعمران آمده است: "وَأَنتُمُ الاْ ئَعْلَوْنَ إِن کُنتُم مُّؤْمِنِینَ ; شما برترید، اگر ایمان داشته باشید."
این جمله، بسیار پر معنا است; یعنی شکست شما برای از دست دادن ایمان بوده و اگر بر مسیر ایمان، ثابت بمانید، پیروزی از آن شما است.(تفسیرنمونه، آیت اللّه مکارم شیرازی و دیگران، ج 3، ص 108، دارالکتب الاسلامیة.)
همچنین ایمان به خدای متعال و هدف، تضمین کنندة پیروزی و کامیابی است.
eporsesh.com





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین