همه موجودات زنده، برای هدف خاص خود فعالیت میکنند و در این میان انسان، موجودی حسابگر است که در همه کارهای خود محاسبه کرده و سود و زیانش را بررسی مینماید و هر قدر، هدف یک انسان قویتر و عالیتر باشد، به طور یقین انگیزه کار بیشتری دارد. حیات و فعالیت انسان، در گرو هدفمند بودن است و اگر هدف و آرزو که میل رسیدن به آن است را یک لحظه از انسان بگیرند، دست از همة کارها میکشد; حضرت رسول اکرم (ص)میفرماید: اگر آرزو ]و هدف[ در کار نبود، هیچ مادری فرزندش را شیر نمیداد و هیچ باغبانی کشت نمیکرد.(میزان الحکمة، ج 1، ص 140.) آنچه مهم است این که هدف عالی، انگیزه قوی میسازد و هدف بلند، انسان را با جدیت و پشتکار بار میآورد و ارزش انسان به قدر همت و هدف او است. در روایات به این مسئله تأکید شده که از آرزوهای کوتاه و دمدستی بپرهیزید و جز خدا آرزو و هدف و تکیهگاهی انتخاب نکنید.(همان.) قرآن مجید در آیاتی، نقش هدف، در ایجاد انگیزه و حرکتبخشی به انسان را، طرح نموده و میفرماید: اگر 20 نفر از شما در مقابل 200 نفر از دشمن قرار گیرد، پیروز میشوید، ایمان به هدف که خدای متعال و ثواب او است، انگیزههای شما را قوی گردانده و سبب پیروزی میشود. همچنین در آیه 139 آلعمران آمده است: "وَأَنتُمُ الاْ ئَعْلَوْنَ إِن کُنتُم مُّؤْمِنِینَ ; شما برترید، اگر ایمان داشته باشید." این جمله، بسیار پر معنا است; یعنی شکست شما برای از دست دادن ایمان بوده و اگر بر مسیر ایمان، ثابت بمانید، پیروزی از آن شما است.(تفسیرنمونه، آیت اللّه مکارم شیرازی و دیگران، ج 3، ص 108، دارالکتب الاسلامیة.) همچنین ایمان به خدای متعال و هدف، تضمین کنندة پیروزی و کامیابی است. eporsesh.com
همه موجودات زنده، برای هدف خاص خود فعالیت میکنند و در این میان انسان، موجودی حسابگر است که در همه کارهای خود محاسبه کرده و سود و زیانش را بررسی مینماید و هر قدر، هدف یک انسان قویتر و عالیتر باشد، به طور یقین انگیزه کار بیشتری دارد.
حیات و فعالیت انسان، در گرو هدفمند بودن است و اگر هدف و آرزو که میل رسیدن به آن است را یک لحظه از انسان بگیرند، دست از همة کارها میکشد; حضرت رسول اکرم (ص)میفرماید: اگر آرزو ]و هدف[ در کار نبود، هیچ مادری فرزندش را شیر نمیداد و هیچ باغبانی کشت نمیکرد.(میزان الحکمة، ج 1، ص 140.)
آنچه مهم است این که هدف عالی، انگیزه قوی میسازد و هدف بلند، انسان را با جدیت و پشتکار بار میآورد و ارزش انسان به قدر همت و هدف او است. در روایات به این مسئله تأکید شده که از آرزوهای کوتاه و دمدستی بپرهیزید و جز خدا آرزو و هدف و تکیهگاهی انتخاب نکنید.(همان.)
قرآن مجید در آیاتی، نقش هدف، در ایجاد انگیزه و حرکتبخشی به انسان را، طرح نموده و میفرماید: اگر 20 نفر از شما در مقابل 200 نفر از دشمن قرار گیرد، پیروز میشوید، ایمان به هدف که خدای متعال و ثواب او است، انگیزههای شما را قوی گردانده و سبب پیروزی میشود.
همچنین در آیه 139 آلعمران آمده است: "وَأَنتُمُ الاْ ئَعْلَوْنَ إِن کُنتُم مُّؤْمِنِینَ ; شما برترید، اگر ایمان داشته باشید."
این جمله، بسیار پر معنا است; یعنی شکست شما برای از دست دادن ایمان بوده و اگر بر مسیر ایمان، ثابت بمانید، پیروزی از آن شما است.(تفسیرنمونه، آیت اللّه مکارم شیرازی و دیگران، ج 3، ص 108، دارالکتب الاسلامیة.)
همچنین ایمان به خدای متعال و هدف، تضمین کنندة پیروزی و کامیابی است.
eporsesh.com
- [سایر] در کجای قرآن می فرماید که پاداش مؤمنان، هم اکنون آماده است؟
- [سایر] قرآن درباره ایمان و توبه در حال مرگ چه می فرماید ؟
- [سایر] تفسیر آیه ای که می فرماید: غذای اهل کتاب برای مؤمنان حلال است چیست؟ لطفاً توضیح دهید؟
- [سایر] راههای هدف و انگیزه الهی داشتن در درس خواندن و تحصیل علم چگونه حاصل میشود؟
- [سایر] انگیزه های روانی قتل در قرآن چه می باشد.
- [سایر] وظایف مسلمانان در قبال قران چیست؟
- [سایر] وظایف حافظان قرآن کریم چیست؟
- [سایر] در آیه 101سوره توبه خداوند می فرماید: تو از نفاق آنان آگاه نیستی در آیه 105 همین سوره می فرماید: هرچه انجام دهید، خداوند و رسولش و مؤمنان آگاه می شوند، آیا این تناقض نیست؟
- [سایر] هدف از تلاوت قرآن چیست؟
- [سایر] هدف از خلقت انسان در قران چیست؟
- [آیت الله اردبیلی] زن در استحاضه کثیره و متوسطه بنابر احتیاط واجب نمیتواند جایی از بدن خود را به خط قرآن برساند، حتی اگر وظایف خود را انجام داده باشد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . لازمه ایمان به خداوند متعال و ایمان به انبیاء عظام صلوات الله علیهم اجمعین و ایمان به احکام الهی آن است که شخص مؤمن، قلباً از منکر و معصیت خداوند متعال، منزجر باشد، و منکر را قلباً انکار کند.
- [آیت الله سبحانی] شخصی که از سفر معصیت برمی گردد، چنانچه انگیزه رجوعش مقصد مستقلی غیر از رجوع به وطن باشد، نماز او نیز شکسته است.
- [آیت الله نوری همدانی] شخصی که از سفر معصیت بر می گردد ، چنانچه انگیزة رجوعش مقصد مستقلی غیر از رجوع به وطن باشد نماز او شکسته است .
- [آیت الله شبیری زنجانی] زنی که فقط عادت عددیه دارد یا عادت وقتیه هم داشته و آن را فراموش کرده است، همانند مضطربه و مبتدئه اگر خونی ببیند که نشانه حیض را داشته باشد، باید به وظایف حائض رفتار نماید و چنانچه بعد بفهمد حیض نبوده، باید نماز و سایر عبادتهای واجبی را که بجا نیاورده، قضا نماید و اگر خونی ببیند که نشانه حیض را نداشته باشد، باید به وظائف استحاضه عمل نماید
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه کافر شهادتین نگوید، ولی قلباً به معنی آن ایمان داشته باشد مسلمان است، اما اگر بر زبان جاری کند و یقین باشد که قلباً به آن ایمان ندارد احتیاط واجب آن است که از او اجتناب شود.
- [آیت الله بهجت] قرآن یا دعا خواندن در نماز اشکال ندارد، مگر چهار آیهای که سجده واجب دارند و در مسئله 898 گذشت یا اینکه دعا خواندن بهطوریکه به نظم واجب در قرائت و یا ذکر واجب صدمه بزند و یا نفرین بر مؤمن باشد که در این صورت نماز باطل خواهد بود.
- [آیت الله علوی گرگانی] هدف امر به معروف برپایی واجب، وهدف نهی از منکر جلوگیری از حرام است; بنابراین در امر به معروف ونهی از منکر قصد قربت معتبر نیست.
- [آیت الله مکارم شیرازی] فرزندان نابالغ کفار بعد از ایمان آوردن پدران آنها پاک می شوند.
- [آیت الله مظاهری] عقیم کردن مرد یا زن خود را و همچنین بستن لولهها، اگر داعی و انگیزة عقلایی بر آن باشد، اشکال ندارد ولی باید زن با رضایت شوهر و شوهر با رضایت زن این کار را انجام دهد.