آیا نمونه‌ای از معجزه‌های امامان‌(علیهم السلام)در قرآن آمده است‌؟ لطفاً به چند مورد از آن‌ها اشاره بفرمایید؟
در قرآن کریم‌، دربارة فضایل اهل‌بیت‌: آیات فراوانی وارد شده است‌، ولی دربارة معجزه‌های ایشان‌، مطلبی نیامده است دلیل این امر، آن است که آن‌چه برای اهل‌بیت‌: لازم می‌باشد فضائلی است که آن‌ها را از دیگران ممتاز کرده‌، لیاقت رهبری امت را برای آنان اثبات نماید، امّا این که معجزه هم داشته باشند، برای آنان امر لازمی نبوده‌، زیرا معجزه‌، فقط برای اثبات نبوت و پیامبری است و برای آنان ضرورت دارد. اگر امامان معصوم‌(ع) در برخی موارد، معجزه‌ای هم داشته‌اند، برای اثبات امامت‌شان نبوده‌، بلکه برای تحکیم ایمان محبّان آنان بوده است‌. خلاصه آن که‌، چون انتخاب و انتصاب آن‌ها به امامت‌، به وسیلة پیامبراکرم(ص) صورت گرفته‌، پس معجزه‌های آنان برای اثبات امامت‌شان یا چیزهای دیگر امر ضروری نبوده است تا قرآن از آن سخن بگوید، بلکه آن چه لازم بوده و قرآن هم به آن‌ها پرداخته است معرّفی آن‌ها از راه بیان فضایل اخلاقی آنان بوده است‌، مانند صدقه دادن در رکوع (مائده‌،55)، اطعام سه شب افطاری به سائل (سوره انسان‌) خوابیدن در شب خطر، به جای پیامبراکرم(ص) (بقره‌،207) و... بیان این‌ها در قرآن به این جهت است که‌، مردم آن‌ها را بهتر بشناسند و با جان و دل از آنان پیروی نمایند. eporsesh.com
عنوان سوال:

آیا نمونه‌ای از معجزه‌های امامان‌(علیهم السلام)در قرآن آمده است‌؟ لطفاً به چند مورد از آن‌ها اشاره بفرمایید؟


پاسخ:

در قرآن کریم‌، دربارة فضایل اهل‌بیت‌: آیات فراوانی وارد شده است‌، ولی دربارة معجزه‌های ایشان‌، مطلبی نیامده است دلیل این امر، آن است که آن‌چه برای اهل‌بیت‌: لازم می‌باشد فضائلی است که آن‌ها را از دیگران ممتاز کرده‌، لیاقت رهبری امت را برای آنان اثبات نماید، امّا این که معجزه هم داشته باشند، برای آنان امر لازمی نبوده‌، زیرا معجزه‌، فقط برای اثبات نبوت و پیامبری است و برای آنان ضرورت دارد.
اگر امامان معصوم‌(ع) در برخی موارد، معجزه‌ای هم داشته‌اند، برای اثبات امامت‌شان نبوده‌، بلکه برای تحکیم ایمان محبّان آنان بوده است‌. خلاصه آن که‌، چون انتخاب و انتصاب آن‌ها به امامت‌، به وسیلة پیامبراکرم(ص) صورت گرفته‌، پس معجزه‌های آنان برای اثبات امامت‌شان یا چیزهای دیگر امر ضروری نبوده است تا قرآن از آن سخن بگوید، بلکه آن چه لازم بوده و قرآن هم به آن‌ها پرداخته است معرّفی آن‌ها از راه بیان فضایل اخلاقی آنان بوده است‌، مانند صدقه دادن در رکوع (مائده‌،55)، اطعام سه شب افطاری به سائل (سوره انسان‌) خوابیدن در شب خطر، به جای پیامبراکرم(ص) (بقره‌،207) و... بیان این‌ها در قرآن به این جهت است که‌، مردم آن‌ها را بهتر بشناسند و با جان و دل از آنان پیروی نمایند.
eporsesh.com





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین