در قرآن کریم، دربارة فضایل اهلبیت: آیات فراوانی وارد شده است، ولی دربارة معجزههای ایشان، مطلبی نیامده است دلیل این امر، آن است که آنچه برای اهلبیت: لازم میباشد فضائلی است که آنها را از دیگران ممتاز کرده، لیاقت رهبری امت را برای آنان اثبات نماید، امّا این که معجزه هم داشته باشند، برای آنان امر لازمی نبوده، زیرا معجزه، فقط برای اثبات نبوت و پیامبری است و برای آنان ضرورت دارد. اگر امامان معصوم(ع) در برخی موارد، معجزهای هم داشتهاند، برای اثبات امامتشان نبوده، بلکه برای تحکیم ایمان محبّان آنان بوده است. خلاصه آن که، چون انتخاب و انتصاب آنها به امامت، به وسیلة پیامبراکرم(ص) صورت گرفته، پس معجزههای آنان برای اثبات امامتشان یا چیزهای دیگر امر ضروری نبوده است تا قرآن از آن سخن بگوید، بلکه آن چه لازم بوده و قرآن هم به آنها پرداخته است معرّفی آنها از راه بیان فضایل اخلاقی آنان بوده است، مانند صدقه دادن در رکوع (مائده،55)، اطعام سه شب افطاری به سائل (سوره انسان) خوابیدن در شب خطر، به جای پیامبراکرم(ص) (بقره،207) و... بیان اینها در قرآن به این جهت است که، مردم آنها را بهتر بشناسند و با جان و دل از آنان پیروی نمایند. eporsesh.com
آیا نمونهای از معجزههای امامان(علیهم السلام)در قرآن آمده است؟ لطفاً به چند مورد از آنها اشاره بفرمایید؟
در قرآن کریم، دربارة فضایل اهلبیت: آیات فراوانی وارد شده است، ولی دربارة معجزههای ایشان، مطلبی نیامده است دلیل این امر، آن است که آنچه برای اهلبیت: لازم میباشد فضائلی است که آنها را از دیگران ممتاز کرده، لیاقت رهبری امت را برای آنان اثبات نماید، امّا این که معجزه هم داشته باشند، برای آنان امر لازمی نبوده، زیرا معجزه، فقط برای اثبات نبوت و پیامبری است و برای آنان ضرورت دارد.
اگر امامان معصوم(ع) در برخی موارد، معجزهای هم داشتهاند، برای اثبات امامتشان نبوده، بلکه برای تحکیم ایمان محبّان آنان بوده است. خلاصه آن که، چون انتخاب و انتصاب آنها به امامت، به وسیلة پیامبراکرم(ص) صورت گرفته، پس معجزههای آنان برای اثبات امامتشان یا چیزهای دیگر امر ضروری نبوده است تا قرآن از آن سخن بگوید، بلکه آن چه لازم بوده و قرآن هم به آنها پرداخته است معرّفی آنها از راه بیان فضایل اخلاقی آنان بوده است، مانند صدقه دادن در رکوع (مائده،55)، اطعام سه شب افطاری به سائل (سوره انسان) خوابیدن در شب خطر، به جای پیامبراکرم(ص) (بقره،207) و... بیان اینها در قرآن به این جهت است که، مردم آنها را بهتر بشناسند و با جان و دل از آنان پیروی نمایند.
eporsesh.com
- [سایر] در سوره حضرت یوسف(علیه السلام) بر چه چیزهایی تأکید شده و در چه آیاتی به آنها اشاره گردیده است؟
- [سایر] نمونهای از روایات اهلبیت (ع) درباره غیبت حضرت مهدی (عج) را بیان کنید.
- [سایر] روایاتی درباره اینکه علم قرآن نزد اهل بیت علیهم السلام است بفرمایید؟
- [سایر] چرا در بعضی موارد، تلاوت قرآن امامان معصوم(علیهم السلام) با تلاوت قرآن امروزی ما متفاوت است، آیا در قرآن تحریفی واقع شده است؟
- [سایر] نمونهای از روایات اهلبیت (ع) درباره غیبت حضرت مهدی (عج) را بیان کنید.
- [سایر] ویژگیهای مکذبین بر اساس قرآن کریم و روایات معصومان(علیهم السلام) کدام است؟
- [سایر] در سوره حضرت یوسف، چه چیزهایی تأکید، و در چه آیاتی به آنها اشاره شده است؟
- [سایر] آیا در آیات قرآن کریم به ولایت معصومین علیهم السلام اشاره ای شده است؟
- [سایر] اگر امامت اهل بیت علیهم السلام از ارکان دین است چرا نام امام علی علیه السلام و دیگر امامان به صراحت در قرآن ذکر نشده تا موجب اختلاف و انحراف اذهان نشود؟
- [سایر] مواردی از امتحان پیامبران و امامان معصوم(علیهم السلام) که در قرآن کریم آمده را اشاره نمایید.
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه روزه دار دروغی به خدا و پیغمبر اکرم(صلی الله علیه وآله) و جانشینان معصوم او(علیهم السلام) نسبت دهد خواه با گفتن باشد، یا نوشتن، یا اشاره و مانند آن، بنابراحتیاط واجب روزه اش باطل می شود، هر چند بلافاصله توبه کند. دروغ بستن به سایر انبیا و فاطمه زهرا(علیها السلام) نیز همین حکم را دارد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] 1 قسم را باید با زبان و لفظ صریح بیان کرد. 2 قسمی اعتبار دارد که یکی از اسماء خداوند متعال باشد مثل خدا یا الله. 3 اگر به برخی از اوصاف خدای سبحان قسم بخورد که معمولاً از آن صفت خدای سبحان اراده می شود یا قرینه ای به کار ببرد که مراد او را بفهماند قسم صحیح است. 4 شخص لال اگر با اشاره قسم بخورد قسم او صحیح است ولی کسی که می تواند سخن بگوید قسم او با اشاره صحیح نیست. 5 قسم به مقدسات دیگر مثل قرآن و پیامبر و ائمه اطهار(علیهم السلام) احکام قسم را ندارد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه کسی پناه بر خدا به خدا، یا پیامبر(صلی الله علیه وآله) یا یکی از ائمه معصومین(علیهم السلام) یا فاطمه زهرا(علیهم السلام) دشنام و ناسزا گوید یا عداوت داشته باشد، کافراست.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر روزه دار به گفتن یا به نوشتن یا به اشاره و مانند اینها به خدا و پیغمبر صلی الله علیه واله وسلم و ایمه معصومین علیهم السلام عمدا خبری را به دروغ نسبت بدهد اگر چه فورا بگوید دروغ گفتم یا توبه کند روزه او باطل است و نسبت دادن به دروغ به سایر پیغمبران و اوصیای انان علی نبینا و اله و علیهم السلام بنابر احتیاط واجب روزه را باطل می کند مگر این که ان نسبت برگردد به خداوند متعال که در این صورت روزه اش باطل است و همچنین است نسبت دادن به دروغ به حضرت زهراء علیها السلام مگر این که ان نسبت برگردد به خداوند متعال و حضرت رسول صلی الله علیه واله وسلم و ایمه علیهم السلام که در این صورت روزه اش باطل است
- [آیت الله نوری همدانی] نماز در حرم امامان (علیهم السلام ) مستحب ، بلکه بهتر از مسجد است و نماز در حرم مطهر حضرت امیر المؤمنین (علیه السلام ) برابر دویست هزار نماز است .
- [آیت الله فاضل لنکرانی] نماز در حرم امامان(علیهم السلام) مستحب بلکه بهتر از مسجد است. و نماز در حرم مطهّر حضرت امیرالمؤمنین(علیه السلام) برابر دویست هزار نماز است.
- [امام خمینی] نماز در حرم امامان علیهم السلام مستحب، بلکه بهتر از مسجد است و نماز در حرم مطهر حضرت امیرالمؤمنین علیه السلام برابر دویست هزار نماز است.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر روزهدار به گفتن یا به نوشتن یا به اشاره و مانند اینها به خدا و پیغمبران و ائمه علیهم السلام عمداً نسبت دروغ بدهد، اگر چه فوراً بگوید دروغ گفتم یا توبه کند روزه او باطل است؛ و بنابر احتیاط واجب نسبت دروغ به حضرت زهراء علیهاالسلام و به جانشینان پیغمبران گذشته هم همین حکم را دارد.
- [آیت الله سبحانی] اگر روزه دار به گفتن یا به نوشتن یا به اشاره و مانند اینها به خدا و پیغمبر و جانشینان آن حضرت عمداً نسبت دروغ بدهد. اگرچه فوراً بگوید دروغ گفتم یا توبه کند; بنابر احتیاط واجب روزه او باطل است. و احتیاط واجب آن است که اگر دروغ بر حضرت زهرا(علیها السلام) و سایر پیغمبران و جانشینان آنان بازگشت به دروغ بر خدا و رسول و ائمه(علیهم السلام)باشد، در این حکم با آنها فرقی ندارند.
- [آیت الله خوئی] مستحب است انسان در عید قربان بعد از ده نماز که اول آنها نماز ظهر روز عید و آخر آنها نماز صبح روز دوازدهم است تکبیرهایی را که در مسأله پیش گفته شد بگوید و بعد از آن بگوید: (اللهُ اکْبَرُ عَلی ما رَزَقْنا مِنْ بَهِیْمَةِ الانْعامِ وَ الْحَمْدُ لله عَلَی ما ابْلانا) ولی اگر عید قربان را در منی باشد مستحب است بعداز پانزده نماز که اول آنها نماز ظهر روز عید و آخر آنها نماز صبح روز سیزدهم ذی حجه است، این تکبیرها را بگوید.