آفرینش حوا از همان گلی بوده که آدم از آن آفریده شده بود. چنان که خداوند در قرآن فرموده: (یا ایها الناس اتقوا ربکم الذی خلقکم من نفس واحده و خلق منها زوجها)ای انسان ها پروای پروردگارتان را پیشه سازید که شما را از یک تن بیافرید و هم از آن جفتش راخلقکرد.(نساء، آیه ، 1). در تفسیر عبارت (و خلق منها زوجها) غالب مفسران گویند: مقصود آن است که از همان خاک و ماده اولیهای که آدمراآفرید از آن سرشت حوا را نیز بیافرید. بنابراین آن دو با یکدیگر خلق شدهاند. اما چگونگی ازدواج آنان مسئله مورد بحثی نیست و در متون دینی نیز چندان مورد توجه قرار نگرفته. زیرا در خوراهمیت نمیباشد. ازدواج آدم و حوا نیز مثل ازدواجهای دیگر صورت گرفت؛ یعنی، با عقد ازدواج به زوجیت یکدیگر درآمدند. درعقد تنها حضور زوجین کافی است. حتی زوج و یا زوجه، میتوانند به وکالت از دیگری عقد نکاح را جاری کنند. برای آگاهی بیشتر به تفسیر المیزان ج4 تفسیر سوره نسا و کتابهای تفسیری ذیل آیه ( فتلقی آدم من ربه )(بقره، آیه 37) مراجعه کنید. (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، کد: 113/1010)
آفرینش حوا از همان گلی بوده که آدم از آن آفریده شده بود. چنان که خداوند در قرآن فرموده: (یا ایها الناس اتقوا ربکم الذی خلقکم من نفس واحده و خلق منها زوجها)ای انسان ها پروای پروردگارتان را پیشه سازید که شما را از یک تن بیافرید و هم از آن جفتش راخلقکرد.(نساء، آیه ، 1).
در تفسیر عبارت (و خلق منها زوجها) غالب مفسران گویند: مقصود آن است که از همان خاک و ماده اولیهای که آدمراآفرید از آن سرشت حوا را نیز بیافرید. بنابراین آن دو با یکدیگر خلق شدهاند.
اما چگونگی ازدواج آنان مسئله مورد بحثی نیست و در متون دینی نیز چندان مورد توجه قرار نگرفته. زیرا در خوراهمیت نمیباشد. ازدواج آدم و حوا نیز مثل ازدواجهای دیگر صورت گرفت؛ یعنی، با عقد ازدواج به زوجیت یکدیگر درآمدند. درعقد تنها حضور زوجین کافی است. حتی زوج و یا زوجه، میتوانند به وکالت از دیگری عقد نکاح را جاری کنند.
برای آگاهی بیشتر به تفسیر المیزان ج4 تفسیر سوره نسا و کتابهای تفسیری ذیل آیه ( فتلقی آدم من ربه )(بقره، آیه 37) مراجعه کنید. (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، کد: 113/1010)
- [سایر] خلقت حضرت حوا(ع) چگونه بوده است؟
- [سایر] خلقت حضرت حوّا چگونه بود؛ آیا شیطان نخست حوّا را فریب داد؟
- [سایر] آیا خلقت حوّا از زوائد بدن حضرت آدم (علیهالسّلام) صورت گرفته است؟
- [سایر] چرا در دین مسیحیت حضرت عیسی را فرزند خدا میدانند آیا به خلقت آدم و حوا اعتقادی ندارند؟
- [سایر] چگونگی خلقت معصومین(ع) را بیان کنید؟
- [سایر] حضرت آدم و حوّا چند وقت در بهشت بودند؟
- [سایر] ویژگیهای حضرت آدم و حوا چه بوده است؟
- [سایر] با عنایت به آیه 29 سوره بقره آیا قبل از خلقت آدم و حوا خداوند موجودات دیگری را نیز خلق کرده بود که به فساد و تباهی برخیزند؟
- [سایر] حضرت آدم علیه السّلام و حوا چند فرزند داشتهاند؟
- [سایر] حضرت حوا چگونه خلق شد؟ و در کجا هبوط کرد؟
- [آیت الله خوئی] زن و مرد تا یقین نکنند که وکیل آنها صیغه را خوانده است نمیتوانند به یکدیگر نگاه محرمانه نمایند، و گمان به این که وکیل صیغه را خوانده است کفایت نمیکند، ولی اگر وکیل بگوید صیغه را خواندهام کافی است.
- [آیت الله خوئی] زن مسلمان نمیتواند به عقد کافر درآید، مرد مسلمان هم نمیتواند با زنهای کافره غیر اهل کتاب ازدواج کند ولی صیغه کردن زنهای اهل کتاب مانند یهود و نصاری مانعی ندارد، و بنابر احتیاط استحبابی عقد دائمی با آنها ننماید و بعضی از فرق از قبیل خوارج و غلات و نواصب که خود را مسلمان میدانند در حکم کفارند، و مرد و زن مسلمان نمیتوانند با آنها به طور دائم یا انقطاع ازدواج نمایند.
- [آیت الله اردبیلی] اگر وسایل زراعت ملک خود او باشد، میتواند کرایه آنها را از مخارج حساب کند، به شرط این که اگر از آنها در آن زراعت استفاده نمیکرد، میتوانست آنها را کرایه بدهد و در غیر این صورت نمیتواند کرایه آنها را از مخارج حساب نماید؛ ولی چنانچه به واسطه زراعت مستهلک شده باشند، میتواند هزینه استهلاک آنها را جزء مخارج حساب نماید.
- [آیت الله مظاهری] خرما و مویز و کشمش و آب آنها گرچه جوش بیایند پاک و خوردن آنها حلال است.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] ذکر میشود اگر بعد از دادن زکات آنها از مخارج سال زیاد بیاید، باید خمس آنها را بدهد.
- [آیت الله خوئی] وضو گرفتن در نهرهای بزرگ اگرچه انسان نداند که صاحب آنها راضی است، اشکال ندارد، ولی اگر صاحب آنها از وضو گرفتن نهی کند، یا انسان بداند که مالک راضی نیست، یا مالک صغیر یا مجنون باشد، یا آن نهرها در تصرف غاصب باشند، در تمام این چند صورت وضو گرفتن با آب آنها جایز نیست و اما نهرهائی که در دهات و مانند دهات سیرة مردم بر استفادة از آنها جاری است وضو گرفتن و سائر استفادهها از آنها اشکال ندارد اگرچه مالک آنها صغیر و مجنون باشد و نیز مالک آنها حق منع استفاده مردم را ندارد.
- [امام خمینی] طلاق باید به صیغه عربی صحیح خوانده شود و دو مرد عادل آن را بشنوند و اگر خود شوهر بخواهد صیغه طلاق را بخواند و اسم زن او مثلا فاطمه باشد،باید بگوید: "زوجتی فاطمة طالق" زن من فاطمه رها است، و اگر دیگری را وکیل کند،آن وکیل باید بگوید: "زوجة موکلی فاطمة طالق".
- [آیت الله نوری همدانی] طلاق باید به صیغة عربی صحیح خوانده شود و دو مرد عادل آن را بشنوند و اگر خود شوهر بخواهد صیغة طلاق را بخواند و اسم زن او مثلاً فاطمه باشد باید بگوید : زَوْجَتی فاطِمَهُ طالِقٌ یعنی زن من فاطمه رها است و اگر دیگری را وکیل کند که آن وکیل باید بگوید : زَوْجَهُ مُوَکِلی فاطِمَهُ طالِقٌ .
- [آیت الله سبحانی] طلاق باید به صیغه عربی صحیح خوانده شود و دو مرد عادل آن را بشنوند و اگر خود شوهر بخواهد صیغه طلاق را بخواند و اسم زن او مثلاً فاطمه باشد، باید بگوید: زَوْجَتِی فاطِمَهُ طالِق یعنی زن من فاطمه رها است و اگر دیگری را وکیل کند آن وکیل باید بگوید: زَوْجَةُ مَوَکِّلِی فاطِمَةُ طالِق.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] طلاق باید به صیغه عربی صحیح و به کلمه (طالق) خوانده شود و دو مرد عادل آن را بشنوند و اگر خود شوهر بخواهد صیغه طلاق را بخواند و اسم زن او مثلا فاطمه باشد باید بگوید: (زَوْجَتی فاطِمَة طالقٌ); یعنی: زن من فاطمه رها است و اگر دیگری را وکیل کند آن وکیل باید بگوید: (زَوْجَةُ مُوکِّلِی فاطِمَةُ طالِقٌ).