درکتب تفسیری آمده چگونه مرد عرب بیابانی استخوان پوسیده ای را خدمت پیامبر(ص) می آورد و می گوید: چه کسی می تواند این را زنده کند؟ و پیامبر(ص) به فرمان خدا پاسخ می گوید: همان کسی که روز نخست آن را آفرید، همان کسی که آسمان و زمین را ایجاد کرده، و از درون درخت سبز آتش بیرون می فرستد. که آیات آن در آخر سوره (یس) آمده است. قرآن در جای دیگر می گوید: (شما در قیامت از قبرها خارج می شوید(1)).و می دانیم قبرها جای جسم هایی است که خاک شده نه محل ارواح. اصولا تمام تعجب منکران معاد در این بود که می گفتند:چگونه وقتی ما خاک شدیم، و خاک های ما پراکنده گشت دوباره به زندگی باز می گردیم؟ (و قالوا ءَاِذا ضللنا فی الارض ءَانا لفی خلق جدید)(2) و قرآن به آنها پاسخ می گوید که خداوند قادری که خلقت نخستین را ایجاد کرد توانایی بر این کار را دارد: (آیا ندیدند خداوند چگونه آفرینش را ایجاد کرد، همین گونه آن را تجدید می کند، این بر خداوند آسان است)(3) همه این تعبیرات قرآن و آیات دیگر به روشنی نشان می دهد که پیامبر اسلام(ص) همه جا سخن از (معاد جسمانی) مطرح می کرد، و تعجّب مشرکان کوتاه بین نیز از همین نظر بود، و چنان که دیدیم قرآن نمونه هایی از همین معاد جسمانی را که در جهان گیاهان و مانند آن به چشم می خورد، برای آنها تشریح می کند و آفرینش نخستین و قدرت خدا را شاهد می آورد. بنابراین ممکن نیست کسی مسلمان باشد و کم ترین آگاهی از قرآن داشته باشد و معاد جسمانی را انکار کند، انکار معاد جسمانی از نظر قرآن مساوی است با انکار اصل معاد.(4) پی نوشتها: 1. سوره یس، آیه 51 و سوره قمر، آیه 7. 2. سوره سجده، آیه 10. 3. سوره عنکبوت، آیه 19. 4. 50 درس اصول عقائد برای جوانان ؛ مکارم شیرازی ص371 منبع:سایت انوار طاها
درکتب تفسیری آمده چگونه مرد عرب بیابانی استخوان پوسیده ای را خدمت پیامبر(ص) می آورد و می گوید: چه کسی می تواند این را زنده کند؟ و پیامبر(ص) به فرمان خدا پاسخ می گوید: همان کسی که روز نخست آن را آفرید، همان کسی که آسمان و زمین را ایجاد کرده، و از درون درخت سبز آتش بیرون می فرستد. که آیات آن در آخر سوره (یس) آمده است.
قرآن در جای دیگر می گوید: (شما در قیامت از قبرها خارج می شوید(1)).و می دانیم قبرها جای جسم هایی است که خاک شده نه محل ارواح.
اصولا تمام تعجب منکران معاد در این بود که می گفتند:چگونه وقتی ما خاک شدیم، و خاک های ما پراکنده گشت دوباره به زندگی باز می گردیم؟ (و قالوا ءَاِذا ضللنا فی الارض ءَانا لفی خلق جدید)(2) و قرآن به آنها پاسخ می گوید که خداوند قادری که خلقت نخستین را ایجاد کرد توانایی بر این کار را دارد: (آیا ندیدند خداوند چگونه آفرینش را ایجاد کرد، همین گونه آن را تجدید می کند، این بر خداوند آسان است)(3)
همه این تعبیرات قرآن و آیات دیگر به روشنی نشان می دهد که پیامبر اسلام(ص) همه جا سخن از (معاد جسمانی) مطرح می کرد، و تعجّب مشرکان کوتاه بین نیز از همین نظر بود، و چنان که دیدیم قرآن نمونه هایی از همین معاد جسمانی را که در جهان گیاهان و مانند آن به چشم می خورد، برای آنها تشریح می کند و آفرینش نخستین و قدرت خدا را شاهد می آورد.
بنابراین ممکن نیست کسی مسلمان باشد و کم ترین آگاهی از قرآن داشته باشد و معاد جسمانی را انکار کند، انکار معاد جسمانی از نظر قرآن مساوی است با انکار اصل معاد.(4)
پی نوشتها:
1. سوره یس، آیه 51 و سوره قمر، آیه 7.
2. سوره سجده، آیه 10.
3. سوره عنکبوت، آیه 19.
4. 50 درس اصول عقائد برای جوانان ؛ مکارم شیرازی ص371
منبع:سایت انوار طاها
- [سایر] نظر مشروح قرآن درباره ی معاد جسمانی - روحانی چیست؟ آیا در قرآن برای معاد جسمانی - روحانی مصداق و نمونه ای ذکر شده است؟
- [سایر] قرآن و معاد جسمانی و روحانی؟
- [سایر] معاد جسمانی چگونه ممکن است ؟
- [سایر] معاد جسمانی است یا روحانی؟
- [سایر] آیا معاد جسمانی است یا روحانی؟
- [سایر] شواهد ودلایل عقلی معاد جسمانی چیست؟
- [سایر] به چه دلیل معاد، جسمانی - روحانی است؟
- [سایر] در جهان بینی قرآن کریم، پیوند یاد معاد با یاد مبدأ چگونه است؟
- [سایر] قرآن کریم چگونه معاد را اثبات و حجت را بر مردم تمام می کند ؟
- [سایر] با توجه به معاد جسمانی، دفع فضولات چگونه خواهد بود؟
- [آیت الله بهجت] اگر اول ماه رمضان برای کسی ثابت نشود و روزه نگیرد. بعد ثابت شود که شب پیش ماه را دیدهاند، باید روزه آن روز را قضا نماید.
- [آیت الله مظاهری] اگر در شهری اوّل ماه ثابت شود در هر جایی هم که افقش با آنجا نزدیک باشد نظیر همه شهرهای ایران، اوّل ماه برای همه ثابت میشود.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر اول ماه رمضان برای کسی ثابت نشود و روزه نگیرد چنانچه بعد ثابت شود که شب پیش اول ماه بوده باید روزه ان روز را قضا نماید
- [آیت الله سیستانی] اول ماه به حکم حاکم شرع ثابت نمیشود ، مگر این که از حکم او ، یا ثابت شدن ماه نزد او ، اطمینان به دیده شدن ماه حاصل شود .
- [آیت الله سیستانی] اگر ماه رمضان برای کسی ثابت نشود و روزه نگیرد ، چنانچه بعد ثابت شود که شب پیش اول ماه بوده ، باید روزه آن روز را قضا نماید .
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر اول ماه رمضان برای کسی ثابت نشود و روزه نگیرد، چنانچه بعد ثابت شود که شب پیش، اول ماه بود، باید روزه آن روز را قضا نماید.
- [امام خمینی] جایز نیست برای طلاب علوم دینیه دخول در مدارس که بعض معممین و ائمه جماعت از طرف دولت جائر و یا با اشاره دولت تصدی نمودهاند چه برنامه تحصیلی از طرف دولت جائر باشد یا از طرف این نحو متصدیان که عمّال دولت جائر هستند، زیرا در این امور نقشه محو آثار اسلام و احکام قرآن کریم کشیده شده است.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اول ماه با تلفن، تلگراف رادیو و وسایل اطلاع رسانی جدید در صورتی ثابت می شود که: 1 در شهر مبدأ که اول ماه در آن ثابت شده به یکی از راه هایی که در مسأله 1780 ذکر شده ثابت شده باشد. 2 انسان از خبر مذکور اطمینان به صحت آن پیدا کند. 3 شهری که در آن اول ماه ثابت شده با شهر مذکور در مقداری از شب شریک باشند.
- [آیت الله اردبیلی] حقّ شفعه فقط در مالی که مشاع و مشترک باشد ثابت است؛ پس اگر ملک مشاع بوده ولی تقسیم شده باشد و سپس یکی از آنان سهم خود را بفروشد، برای دیگری حقّ شفعه ثابت نیست، هم چنانکه برای همسایه ملک نیز حقّ شفعه ثابت نمیباشد.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر اول ماه رمضان برای کسی ثابت نشود و روزه نگیرد؛ چنانچه بعد ثابت شود که شب پیش اول ماه بوده؛ باید روزه آن روز را قضا نماید و چنانچه در اثناء روز ثابت شود باید بقیه روز را امساک کند و بعد از رمضان قضا نماید.