(شأن نبی) آن است که راه را بر مردم آشکار کند؛ امّا امام، مردم را راهبری می کند و به پیمودن راه وا می دارد. براین اساس مقام امامت از نبوت بالاتر است و به همین دلیل، ابراهیم خلیل، مدت ها پس از آنکه به پیامبری رسید و پس از پیروزی در امتحان های متعدد، به مقام امامت نایل آمد.1 برتری مقام امامت از مقام نبوت، به معنای آن نیست که شخص (امام)، از شخص (نبی) برتر و بالاتر است؛ زیرا بسیاری از پیامبران از جمله پیامبر اسلام علاوه بر مقام (نبوت)، دارای مقام (امامت) نیز بوده اند. (امام) کسی است که در عصر خود، در نقطه اوج و قله هرم هستی قرار دارد. به همین جهت باطن امام، همانند باطن پیامبر، با نور (ولایت حق) روشن بوده و با عالم حقایق و معانی غیبی ارتباط دارد. امام، همانند پیامبر، واسطه فیض میان خلق و حق تعالی، عامل ارتباط خلق با حق و حافظ حریم وحی و شریعت است. امّا پیامبر نیست؛ یعنی، مقام و شأن و مسئولیت نبوّت و رسالت را به او نداده اند. براساس روایات، امامان دست آموز (الهام غیبی)اند. آنان صدای غیب را می شنوند، اما فرشته را نمی بینند؛ برخلاف پیامبر که سخن فرشته را می شنود و گاه خود ملک را می بیند، نه اینکه تنها صدا را بشنود2. پی نوشت: 1. نگا: بقره2، آیه 124. 2. نگا: اصول کافی، روایات شماره 705، 706، 435. منبع: www.porseman.org
تفاوت پیامبر با امام در چه مواردی است؟
(شأن نبی) آن است که راه را بر مردم آشکار کند؛ امّا امام، مردم را راهبری می کند و به پیمودن راه وا می دارد. براین اساس مقام امامت از نبوت بالاتر است و به همین دلیل، ابراهیم خلیل، مدت ها پس از آنکه به پیامبری رسید و پس از پیروزی در امتحان های متعدد، به مقام امامت نایل آمد.1
برتری مقام امامت از مقام نبوت، به معنای آن نیست که شخص (امام)، از شخص (نبی) برتر و بالاتر است؛ زیرا بسیاری از پیامبران از جمله پیامبر اسلام علاوه بر مقام (نبوت)، دارای مقام (امامت) نیز بوده اند.
(امام) کسی است که در عصر خود، در نقطه اوج و قله هرم هستی قرار دارد. به همین جهت باطن امام، همانند باطن پیامبر، با نور (ولایت حق) روشن بوده و با عالم حقایق و معانی غیبی ارتباط دارد. امام، همانند پیامبر، واسطه فیض میان خلق و حق تعالی، عامل ارتباط خلق با حق و حافظ حریم وحی و شریعت است. امّا پیامبر نیست؛ یعنی، مقام و شأن و مسئولیت نبوّت و رسالت را به او نداده اند. براساس روایات، امامان دست آموز (الهام غیبی)اند. آنان صدای غیب را می شنوند، اما فرشته را نمی بینند؛ برخلاف پیامبر که سخن فرشته را می شنود و گاه خود ملک را می بیند، نه اینکه تنها صدا را بشنود2.
پی نوشت:
1. نگا: بقره2، آیه 124.
2. نگا: اصول کافی، روایات شماره 705، 706، 435.
منبع: www.porseman.org
- [سایر] تفاوت پیامبر با امام در چه مواردی است؟
- [سایر] تفاوت پیامبر با امام در چه مواردی میباشد؟
- [سایر] تفاوت پیامبر با امام در چه مواردی است؟
- [سایر] تفاوت پیامبر با امام در چه مواردی است؟
- [سایر] فرق نبوت، امامت و رسالت چیست؟
- [سایر] بین امامت و نبوت چه تفاوتی وجود دارد؟ آیا امامت بالاتر از نبوت است؟
- [سایر] بین امامت و نبوت چه تفاوتی وجود دارد؟ آیا امامت بالاتر از نبوت است؟
- [سایر] آیا بالاتر بودن امام از پیامبر، به معنای پیامبر بودن امام نیست؟
- [سایر] اگر امامت نباشد چرا رسالت پیامبر ناقص است؟
- [سایر] نبوت و امامت و رسالت چه تفاوتی با یکدیگر دارند ؟
- [آیت الله بهجت] نماز خواندن جلوتر یا مساوی قبر پیامبر صلیاللهعلیهوآله و امام علیهالسلام در صورتی که بیادبی نسبت به آنها نباشد، بنابر اظهر مکروه است، ولی احتیاط مستحب این است که بهطور کلی از این کار مخصوصاً از جلوتر ایستادن اجتناب شود.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر بخواهد خبری را که نمیداند راست است یا دروغ، نقل کند، بنا بر احتیاط نباید به خداوند یا پیامبر صلی الله علیه و آله یا امام علیهالسلام نسبت دهد، بلکه باید مثلاً چنین بگوید: چنین روایت شده است.
- [آیت الله شبیری زنجانی] مواردی که مستحب است انسان از کارهایی که روزه را باطل میکند خودداری نماید
- [آیت الله مکارم شیرازی] در تمام مواردی که مأموم باید برگردد اگر عمداً برنگردد نمازش اشکال دارد.
- [آیت الله مظاهری] در مواردی که دستور خاصی برای دیه مشخص نشده، تعیین مقدار آن با حاکم شرع است.
- [آیت الله جوادی آملی] .مال خُمسی، به شش سهم تقسیم می شود: سه سهم (نصف خمس) آن، برای خدا و پیامبر و امام (ع) است که به امام می رسد، و در دوران غیبت باید آن را به فقیه جامع شرایط فتوا پرداخت کنند و سه سهم دیگر برای سادات (ذوی القربی ) است که ب اید به ایتام , مساکین و ابن السبیل آنان پرداخت شود و اختیار این سه سهم نیز، با فقیه جامع الشرای ط است ؛ یعنی با اذن او میتوان به سادات فقیر پرداخت کرد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] در مواردی که می توان مخرج غائط را با غیر آب تمیز کرد، شستن با آب بهتر است.
- [آیت الله مکارم شیرازی] در مواردی که شکستن نماز واجب است چنانچه ادامه دهد معصیت کرده و نماز او نیز اشکال دارد.
- [آیت الله اردبیلی] یاد گرفتن سحر و عمل به آن حرام است، مگر این که به وسیله افراد متعهد و لایقی برای باطل کردن سحر و یا روشن کردن اذهان مردم نسبت به کسی که با توسّل به سحر، ادّعای نبوّت یا امامت و امثال آن را دارد، باشد که در حدّ ضرورت اشکال ندارد.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر سر از سجده بردارد و ببیند امام در سجده است؛ چنانچه به خیال اینکه سجده اول امام است؛ به قصد اینکه با امام سجده کند به سجده رود و بفهمد سجده دوم امام بوده؛ سجده دوم او حساب می شود و اگر به خیال اینکه سجده دوم امام است به سجده رود و بفهمد که سجده اول امام بوده؛ باید به قصد سجده با امام سجده را تمام کند و دوباره با امام به سجده رود.