از آیات قرآن و روایات معصومین علیهم السلام به خوبی استفاده می شود که بهشت دربهائی دارد، ولی این تعدد دربها، نه به خاطر آن است که عده وارد شوندگان به بهشت آن گونه اند که اگر بخواهند از یک درب وارد شوند، تولید زحمت می کند، و نه از جهت آن است که یک نوع تفاوت گروهی و طبقاتی وجود دارد، که هر گروهی موظفند از یک درب وارد شوند، و نه برای نزدیکی و دوری راه است، و نه به خاطر زیبائی و تنوع به خاطر کثرت دربها! اصولاً دربهای بهشت، همانند دربهای دنیا که در مدخل باغ ها و قصرها و خانه ها می گذارند، نیست. بلکه، این دربها اشاره به اعمال و کارهائی است که سبب ورود به بهشت می شوند، و لذا در پاره ای از اخبار می خوانیم (بهشت دربهائی به نام های مختلف دارد، از جمله: دربی دارد که به عنوان باب المجاهدین! (درب مجاهدان) نامیده می شود، و مجاهدان، مسلح به همان سلاحی که با آن جهاد کرده اند از آن درب وارد بهشت می شوند، و فرشتگان به آنها خوش آمد می گویند)!(1) امام باقر(علیه السلام) نیز می فرمایند: (بدانید: بهشت هشت درب دارد که عرض هر دربی از آنها به اندازه چهل سال راه است)!(2) این، خود نشان می دهد که (درب)، در این گونه موارد، مفهومی وسیع تر از آنچه در تعبیرات روزانه گفته می شود دارد. جالب این که در قرآن می خوانیم: جهنم هفت درب دارد (لَها سَبْعَةُ أَبواب)(3) و طبق روایات، بهشت دارای (هشت) درب است، اشاره به این که طرق وصول به سعادت و بهشت جاویدان، از طرق وصول به جهنم بیشتر است، و رحمت خدا، بر غضب او پیشی می گیرد.(4) پی نوشتها: 1. منهاج البراعة فی شرح نهج البلاغة، ج 3، ص 395. 2. خصال صدوق، ص 473 3. سوره حجر، آیه 44. 4. تفسیر نمونه، ج 10، ص 229. منبع:سایت انوار طاها
از آیات قرآن و روایات معصومین علیهم السلام به خوبی استفاده می شود که بهشت دربهائی دارد، ولی این تعدد دربها، نه به خاطر آن است که عده وارد شوندگان به بهشت آن گونه اند که اگر بخواهند از یک درب وارد شوند، تولید زحمت می کند، و نه از جهت آن است که یک نوع تفاوت گروهی و طبقاتی وجود دارد، که هر گروهی موظفند از یک درب وارد شوند، و نه برای نزدیکی و دوری راه است، و نه به خاطر زیبائی و تنوع به خاطر کثرت دربها!
اصولاً دربهای بهشت، همانند دربهای دنیا که در مدخل باغ ها و قصرها و خانه ها می گذارند، نیست. بلکه، این دربها اشاره به اعمال و کارهائی است که سبب ورود به بهشت می شوند، و لذا در پاره ای از اخبار می خوانیم (بهشت دربهائی به نام های مختلف دارد، از جمله: دربی دارد که به عنوان باب المجاهدین! (درب مجاهدان) نامیده می شود، و مجاهدان، مسلح به همان سلاحی که با آن جهاد کرده اند از آن درب وارد بهشت می شوند، و فرشتگان به آنها خوش آمد می گویند)!(1)
امام باقر(علیه السلام) نیز می فرمایند: (بدانید: بهشت هشت درب دارد که عرض هر دربی از آنها به اندازه چهل سال راه است)!(2)
این، خود نشان می دهد که (درب)، در این گونه موارد، مفهومی وسیع تر از آنچه در تعبیرات روزانه گفته می شود دارد.
جالب این که در قرآن می خوانیم: جهنم هفت درب دارد (لَها سَبْعَةُ أَبواب)(3) و طبق روایات، بهشت دارای (هشت) درب است، اشاره به این که طرق وصول به سعادت و بهشت جاویدان، از طرق وصول به جهنم بیشتر است، و رحمت خدا، بر غضب او پیشی می گیرد.(4)
پی نوشتها:
1. منهاج البراعة فی شرح نهج البلاغة، ج 3، ص 395.
2. خصال صدوق، ص 473
3. سوره حجر، آیه 44.
4. تفسیر نمونه، ج 10، ص 229.
منبع:سایت انوار طاها
- [سایر] آیا در بهشت تنوع لذّت و تعدّد ازدواج برای خانم ها هم وجود دارد؟
- [سایر] منظور از درهای بهشت چیست؟
- [سایر] منظور از جمله (زن برخلاف مرد از نظر طبیعت تعدد پذیر نیست) چه می باشد؟
- [سایر] منظور قرآن کریم از نعمتهای مادی چون حورالعین و میوه در بهشت چیست ؟ با اینکه بهشت جای نعمتهای معنوی است.
- [آیت الله خامنه ای] تعدادی درب پروفیلی برای خانه مسکونی ام خریداری کردم، ولی بعد از دو سال به علت عدم تمایل به استفاده، آنها را فروخته و پولش را به حساب شرکت آلومینیوم واریز کردم تا به جای دربهای قبلی، به همان قیمت برای من دربهای آلومینیومی بسازد، آیا به آن پول خمس تعلّق می گیرد؟
- [سایر] چرا تعدد زوجات (چند همسری) برای مرد جایز، ولی برای زن جایز نیست؟
- [سایر] آیا منظور از آتش جهنم یا گوارایی طعام بهشت چیزی است که در این دنیا احساس میکنیم یا یک نوع احساس روحی و روانی است؟
- [سایر] چرا تعدد قدما باطل است؟
- [سایر] آیا منظور از آتش جهنم یا گوارایی طعام بهشت، چیزی است که در این دنیا احساس می کنیم یا یک نوع احساس روحی و روانی است؟
- [سایر] منظور امام در بهشت زهرا از این که در رد رژیم پهلوی فرمودند هر نسلی خودش باید تصمیم بگیرد چه نوع حکومتی می خواهد، چیست ؟
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر نجاست بدن را در اب کر یا جاری بر طرف کنند بدن پاک می شود و تعدد شستن حتی در بول لازم نیست
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر ظاهر برنج و گوشت و مانند اینها نجس شده باشد در جایی که تعدّد لازم نیست، چنانچه آن را در کاسه و مانند آن بگذارند و یک مرتبه آب روی آن بریزند و خالی کنند پاک میشود.
- [آیت الله شبیری زنجانی] غذای نجسی که لای دندانها مانده، اگر آب در دهان بگردانند و به تمام غذای نجس برسد، پاک میشود و در جایی که تعدّد لازم است، باید متعدّد آب بگردانند به طوری که به تمام غذای نجس برسد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] ولیّ زن شوهر او است و بعد از او خویشاوندان نسبی به ترتیب طبقات ارث و در هر طبقه مردها بر زنها مقدماند و در صورت تعدّد بنا بر احتیاط از همه باید اجازه گرفته شود.
- [آیت الله بهجت] اگر موی سر و صورت را با آب قلیل آب بکشند ، بنا بر احتیاط واجب باید فشار دهند که غساله آن جدا شود اگر چه محتاج به تعدد شستن نباشد در صورتی که آب در لابلای موها فرو رفته باشد .
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر در یک زمین جو و گندم و چیزی مثل برنج و لوبیا که زکات آن واجب نیست بکارد، چنانچه بر حسب معمول استفاده از هر دو جنس در موقع کشت منظور باشد، مخارج به نسبت مداخل تقسیم میشود، و اگر فایده یکی از آنها به قدری کم باشد که در موقع کشت منظور نباشد، مخارج از چیزی محسوب میشود که منظور باشد.
- [آیت الله وحید خراسانی] مخرج بول با غیر اب پاک نمی شود و در کر و جاری یک مرتبه شستن کافیست ولی با اب قلیل بنابر احتیاط واجب باید دو مرتبه شست و در غیر مخرج طبیعی اقوی تعدد است و بهتر ان است که سه مرتبه شسته شود
- [آیت الله نوری همدانی] اگر روزه دار در یک روز ماه رمضان چند مرتبه جماع کند ، بنابر احتیاط واجب برای هر دفعه یک کفاره بر او واجب است و اگر جماع حرام باشد مثل نزدیکی با زن خود در حال حیض یا زنا و تعدد پیدا کند برای هر دفعه یک کفارة جمع واجب می شود .
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر در یک زمین جو و گندم و چیزی مثل برنج و لوبیا که زکات آن واجب نیست بکارد چنان چه بر حسب معمول استفاده از هر دو جنس در موقع کشت منظور باشد مخارج به نسبت مداخل تقسیم می شود و اگر فایده یکی از آنها به قدری کم باشد که در موقع کشت منظور نباشد مخارج از چیزی محسوب می شود که منظور باشد.
- [آیت الله وحید خراسانی] مخرج بول با غیر اب پاک نمی شود و در کر و جاری یک مرتبه شستن کافیست ولی با اب قلیل بنابر احتیاط واجب باید دو مرتبه شست و در غیر مخرج طبیعی اقوی تعدد است و بهتر ان است که سه مرتبه شسته شود