آیا از منظر تاریخ، امامت در کودک تجسم‌ یافته است؟
با مراجعه به تاریخ پی می‌بریم که مسئلۀ امامت و رهبری کودک، واقع شده است و فلاسفه و حکما می‌گویند: قوی‌ترین دلیل بر امکان شیء وقوع آن است. پیامبر اکرم(ص) در سال سوم هجرت، بعد از نزول آیۀ شریفۀ (و أنذِر عَشیرَتِکَ الاَقرَبینَ) علی‌بن‌ابی‌طالب را که نوجوانی بیش نبود به خلافت و وصایت منصوب کرد، و به قوم خود دستور داد که سخنان او را گوش فرا داده و از او اطاعت کنند. (1) شیخ‌مفید(ره) می‌نویسد: (عموم شیعه و اهل‌سنت بر این امر اتفاق دارند که رسول‌‌خدا(ص) حضرت‌علی(ع) را دعوت به وزارت و خلافت و وصایت کرد، درحالی‌که سن او کم بود، و از دیگر کودکان دعوت به عمل نیاورد...).(2) پی‌نوشت‌ها: 1. ر.ک: تاریخ طبری، ج2، ص62و63؛ کامل ابن اثیر، ص40 و 41. 2. الفصول المختاره، ص316. منبع: پورتال جامع مهدویت
عنوان سوال:

آیا از منظر تاریخ، امامت در کودک تجسم‌ یافته است؟


پاسخ:

با مراجعه به تاریخ پی می‌بریم که مسئلۀ امامت و رهبری کودک، واقع شده است و فلاسفه و حکما می‌گویند: قوی‌ترین دلیل بر امکان شیء وقوع آن است.
پیامبر اکرم(ص) در سال سوم هجرت، بعد از نزول آیۀ شریفۀ (و أنذِر عَشیرَتِکَ الاَقرَبینَ) علی‌بن‌ابی‌طالب را که نوجوانی بیش نبود به خلافت و وصایت منصوب کرد، و به قوم خود دستور داد که سخنان او را گوش فرا داده و از او اطاعت کنند. (1) شیخ‌مفید(ره) می‌نویسد: (عموم شیعه و اهل‌سنت بر این امر اتفاق دارند که رسول‌‌خدا(ص) حضرت‌علی(ع) را دعوت به وزارت و خلافت و وصایت کرد، درحالی‌که سن او کم بود، و از دیگر کودکان دعوت به عمل نیاورد...).(2)
پی‌نوشت‌ها:
1. ر.ک: تاریخ طبری، ج2، ص62و63؛ کامل ابن اثیر، ص40 و 41.
2. الفصول المختاره، ص316.
منبع: پورتال جامع مهدویت





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین