در پاسخ به این سؤال در ابتدا باید این نکته را مد نظر داشت که هدف مندی همیشه با نیاز تلازم ندارد، بلکه به هر میزان موجودی کامل تر و بی نیازتر باشد به رفع نیاز دیگران بیشتر اقدام می ‌کند و این از ویژگی ها و نشانه‌های موجود کامل و مهربان است. جهان هستی نیز با تمام نظم و زیبایی هایش نمادی از لطف، مهربانی، علم، قدرت، حکمت و... خداست به طوری که بدون آفرینش، صفات جمال و جلال خدا مخفی و پنهان می ماند و به عبارتی هر (بود)ی ، (نمود)ی دارد؛ نمی شود روغن باشد اما چربی نداشته باشد و رحمت باشد اما بخشش نداشته باشد! از این رو فلسفه آفرینش را برخی با لطافت به زبان آورده اند: لب بوم آمدی قالیچه تکاندی قالیچه گرد نداشت خود نمودی! از این رو هستی بخشی جهان، با تمامی نظم و زیباییش و صورتگری انسان با تمامی استعداد و توامندیش، جلوه گر جلال و جمال خداست و شایسته است که ما باید سپاسگزار خدا و قدر شناس او باشیم. گفتنی است سؤال از هدف آفرینش جهان و انسان برای بسیاری هنگامی پیش می آید - که از یک سو نظاره گر برخی کاستی ها و پلیدی ها می باشند - از سوی دیگر چه بسا شاهد زلزله ها و حوادث غیر مترقبه و شکنجه و کشتارها می باشند. از سوی دیگر با مشکلات مختلف زندگی و غم و غصه ها درگیر شده اند و دست و پنجه نرم می کنند. در این هنگامه های پر فراز و نشیب، سیاهی و تاریکی جلو چشم آنان را می گیرد و هر آنچه از زیبایی های جهان و حکمت و عدالت خدا در نظر داشتند فرو می ریزد و این پرسش به طور پر رنگ در ذهن آنها نقش می بندد؛ www.morsalat.ir
در پاسخ به این سؤال در ابتدا باید این نکته را مد نظر داشت که هدف مندی همیشه با نیاز تلازم ندارد، بلکه به هر میزان موجودی کامل تر و بی نیازتر باشد به رفع نیاز دیگران بیشتر اقدام می کند و این از ویژگی ها و نشانههای موجود کامل و مهربان است.
جهان هستی نیز با تمام نظم و زیبایی هایش نمادی از لطف، مهربانی، علم، قدرت، حکمت و... خداست به طوری که بدون آفرینش، صفات جمال و جلال خدا مخفی و پنهان می ماند و به عبارتی هر (بود)ی ، (نمود)ی دارد؛ نمی شود روغن باشد اما چربی نداشته باشد و رحمت باشد اما بخشش نداشته باشد! از این رو فلسفه آفرینش را برخی با لطافت به زبان آورده اند:
لب بوم آمدی قالیچه تکاندی
قالیچه گرد نداشت خود نمودی!
از این رو هستی بخشی جهان، با تمامی نظم و زیباییش و صورتگری انسان با تمامی استعداد و توامندیش، جلوه گر جلال و جمال خداست و شایسته است که ما باید سپاسگزار خدا و قدر شناس او باشیم.
گفتنی است سؤال از هدف آفرینش جهان و انسان برای بسیاری هنگامی پیش می آید - که از یک سو نظاره گر برخی کاستی ها و پلیدی ها می باشند - از سوی دیگر چه بسا شاهد زلزله ها و حوادث غیر مترقبه و شکنجه و کشتارها می باشند.
از سوی دیگر با مشکلات مختلف زندگی و غم و غصه ها درگیر شده اند و دست و پنجه نرم می کنند. در این هنگامه های پر فراز و نشیب، سیاهی و تاریکی جلو چشم آنان را می گیرد و هر آنچه از زیبایی های جهان و حکمت و عدالت خدا در نظر داشتند فرو می ریزد و این پرسش به طور پر رنگ در ذهن آنها نقش می بندد؛
www.morsalat.ir
- [سایر] هدف خدا از آفرینش آدمی در این جهان چه بوده؟
- [سایر] هدف خدا از آفرینش جهان و انسان چه بوده است ؟
- [سایر] هدف خدا از آفرینش جهان و انسان چه بوده است ؟
- [سایر] هدف آفرینش جهان و انسان چیست؟
- [سایر] هدف از آفرینش انسان در این جهان را توضیح دهید ؟
- [سایر] هدف خداوند از آفرینش چیست؟
- [سایر] قبل از آفرینش جهان خداوند چه میکرده است؟
- [سایر] خداوند متعال قبل از آفرینش جهان به چه کاری مشغول بوده؟
- [سایر] خداوند قبل از آفرینش جهان، به چه کاری مشغول بوده است؟
- [سایر] اگر هدف از آفرینش، فیاضیت و رحمانیت است؛ چرا خداوند جهنم را آفرید؟
- [آیت الله سبحانی] اگر مرد بخواهد زن خود را که به واسطه مرضی که حیض نمی بیند یا در آفرینش چنین است طلاق دهد، باید از وقتی که با او نزدیکی کرده تا سه ماه از نزدیکی با او خودداری نماید و بعد او را طلاق دهد.
- [آیت الله اردبیلی] جهاد بر دو نوع است: (ابتدایی) و (دفاعی). (جهاد ابتدایی) آن است که مسلمانان به منظور دعوت کفّار و مشرکین به اسلام و عدالت و یا جلوگیری از نقض پیمان اهل ذمّه یا طغیان باغیان (شورشیان مسلح) بر امام واجبالطّاعه مسلمین، نیروی نظامی به مناطق آنان گسیل دارند. در حقیقت هدف از جهاد ابتدایی کشور گشایی نیست، بلکه دفاع از حقوق فطری انسانهایی است که توسّط قدرتهای کفر و شرک و طغیان از خدا پرستی و توحید، عدالت و شنیدن و پذیرش آزادانه احکام خداوند محروم شدهاند. (جهاد دفاعی) زمانی است که دشمن به مرز و بوم مسلمانان هجوم آورد و قصد تسلّط سیاسی یا فرهنگی و اقتصادی نسبت به آنان داشته باشد و ممکن است جهاد در برابر باغیان در زمانی که به حمله مسلحانه دست زدهاند نیز جهاد دفاعی محسوب گردد.
- [امام خمینی] نذر آن است که انسان ملتزم شود که کار خیری را برای خدا به جا آورد، یا کاری را که نکردن آن بهتر است برای خدا ترک نماید.
- [آیت الله اردبیلی] اگر در هر گوشه از جهان، مسلمانی مظلوم واقع شود و حقوق اوّلیّه او مورد تجاوز و تعدّی قرار بگیرد، بر هر فردی که ندای مظلومیّت او را میشنود، واجب است در حدّ توان کمک نماید، هر چند با اظهار همدردی باشد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] کسانی که عقیده به وحدت وجود دارند یعنی می گویند در عالم هستی یک وجود بیش نیست و آن خداست و همه موجودات عین خدا هستند و کسانی که معتقدند خدا در انسان، یا موجود دیگری حلول کرده و با آن یکی شده، یا خدا را جسم بدانند احتیاط واجب، اجتناب از آنهاست.
- [آیت الله بهجت] کسی که نذر میکند باید به قصد قربت و نزدیک شدن به خداوند متعال نذر کند، بنابراین اگر برای خدا نذر نکند، صحیح نیست، بنابراین کافی است موقع نذر کردن بنابر اظهر بگوید: (لِلّهِ عَلَیَّ)، یعنی: (برای خداوند، به عهده من باشد که فلان کار را انجام بدهم)، و اگر کسی که عربی نمیداند ترجمه آن را به هر زبانی بگوید کافی است.
- [آیت الله علوی گرگانی] احکام نذر آن است که انسان بر خود واجب کند که کار خیری را برای خدا بجا آورد، یا کاری را که نکردن آن بهتر است برای خدا ترکنماید.
- [آیت الله شبیری زنجانی] سجده کردن برای غیر خداوند متعال حرام میباشد و بعضی از مردم که مقابل قبر امامان پیشانی را به زمین میگذارند، اگر برای شکر خداوند متعال باشد اشکال ندارد وگرنه حرام است. مستحبات و مکروهات سجده
- [آیت الله مظاهری] نذر آن است که انسان بر خود واجب کند که کار خیری را برای خدا به جا آورد، یا کاری را که نکردن آن بهتر است برای خدا ترک نماید.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . لازمه ایمان به خداوند متعال و ایمان به انبیاء عظام صلوات الله علیهم اجمعین و ایمان به احکام الهی آن است که شخص مؤمن، قلباً از منکر و معصیت خداوند متعال، منزجر باشد، و منکر را قلباً انکار کند.