عالم برزخ فاصله بین مرگ و قیامت است و در آن عالم چنان که در قرآن اشاره شده است بهشت و جهنم برزخی وجود دارد; یعنی، خداوند روح افراد موئمن را در خوشی و راحتی و در جاهای خوب نگه می‌دارد وروح گناهکاران را در جهنم برزخی و رنج و عذاب. برای اینکه مطلب به ذهن شما نزدیک شود مثالی می‌زنیم; البته وضعیت کاملا مطابق با مثال ما نیست ; مثلا دو نفر در خواب هستند یکی خوابی بسیار لذت بخش و خوب می‌بیند که هرگز نمی‌خواهد با بیدار شدن او خواب قطع شود، این لذت روح است. و یکی هم خواب وحشتناک و تلخ و بدی می‌بیند که در عالم خواب روحش در رنج و عذاب است. نکته دوم: ثمره خوبی که عالم برزخ دارد این است که در این مدت خداوند نامه اعمال هر شخص را باز نگه می‌دارد و اگر از خود اثر خوبی باقی گذاشته باشد یا دیگری برای او عمل خیری انجام دهد یا بدهی او را بدهد و... در نامه عملش ثبت شده یا گناهش محو می‌شود. البته اثر بدی هم گذاشته باشد همین طور است. نکته سوم: ممکن است خداوند در اثر رنج و سختی که گناهکار در برزخ تحمل می‌کند یا در قبر، گناهانش را هم ببخشد و پاک شود یا حداقل بخشی از گناهان او جبران شود. www.eporsesh.com
عالم برزخ فاصله بین مرگ و قیامت است و در آن عالم چنان که در قرآن اشاره شده است بهشت و جهنم برزخی وجود دارد; یعنی، خداوند روح افراد موئمن را در خوشی و راحتی و در جاهای خوب نگه میدارد وروح گناهکاران را در جهنم برزخی و رنج و عذاب. برای
اینکه مطلب به ذهن شما نزدیک شود مثالی میزنیم; البته وضعیت کاملا مطابق با مثال ما نیست ; مثلا دو نفر در خواب هستند یکی خوابی بسیار لذت بخش و خوب میبیند که هرگز نمیخواهد با بیدار شدن او خواب قطع شود، این لذت روح است. و یکی هم خواب وحشتناک و تلخ و بدی میبیند که در عالم خواب روحش در رنج و عذاب است.
نکته دوم: ثمره خوبی که عالم برزخ دارد این است که در این مدت خداوند نامه اعمال هر شخص را باز نگه میدارد و اگر از خود اثر خوبی باقی گذاشته باشد یا دیگری برای او عمل خیری انجام دهد یا بدهی او را بدهد و... در نامه عملش ثبت شده یا گناهش محو میشود. البته اثر بدی هم گذاشته باشد همین طور است.
نکته سوم: ممکن است خداوند در اثر رنج و سختی که گناهکار در برزخ تحمل میکند یا در قبر، گناهانش را هم ببخشد و پاک شود یا حداقل بخشی از گناهان او جبران شود.
www.eporsesh.com
- [سایر] آیا در هنگام قیامت، برزخیان نیز آن اتفاقات را تجربه می کنند؟ آنها در آن هنگام چه وضعیتی دارند؟
- [سایر] آیا در هنگام قیامت، برزخیان نیز آن اتفاقات را تجربه می کنند؟ آنها در آن هنگام چه وضعیتی دارند؟
- [سایر] آیا انسانها پس از مرگ به برزخ می روند یا بعد از قیامت؟
- [سایر] سرنوشت انسان، بعد از مرگ تا پیش از قیامت، چگونه است؟
- [سایر] قرآن درباره قیامت اشاره به نزدیکبودن آن دارد. آیا این نزدیکبودن مربوط به زمان مرگ است، یا مفهومی دیگر دارد؟
- [سایر] وقتی که قیامت شد و انسان ها به بهشت و جهنم رفتند آیا باز هم مرگ وجود دارد؟
- [سایر] حقیقت مرگ چیست و چگونه بدن های پوسیده در قبر در روز قیامت به صورت اولیه ظاهر می گردد؟
- [سایر] آیا چهره اشخاص در قیامت به شکل لحظه مرگ است یا ممکن است چهره جوانیاش باشد؟ آیا میتواند به شکل دیگری باشد؟
- [سایر] چرا بعضی اوقات با اینکه معاد را قبول داریم، اما قیامت را فراموش میکنیم؟ (یعنی هر لحظه به یاد مرگ نیستیم؟)
- [سایر] پیشوایان ادیان دیگر مانند زرتشت، ارسطو، بودا، عالم پس از مرگ را چگونه توصیف میکنند؟ به ویژه آیا در هیچ مذهبی حرفی از زلزله قیامت آمده است؟
- [آیت الله شبیری زنجانی] بنا بر احتیاط مستحب انسان در مرگ کسی یقه پاره نکند، به خصوص در مرگ غیر پدر و برادر.
- [آیت الله اردبیلی] (غَصْب) آن است که انسان از روی ظلم بر مال یا حقّ کسی مسلّط شود. غصب از گناهان بزرگ است و غاصب در قیامت به عذاب سخت گرفتار میشود. از حضرت پیامبر اکرم صلیاللهعلیهوآلهوسلم روایت شده است که: (هر کس یک وجب زمین از دیگری را غصب کند، در قیامت آن زمین را از هفت طبقه آن مثل طوق به گردن او میاندازند.)(1)
- [آیت الله سیستانی] مضاربه اذنیه ، با مرگ هر کدام از مالک و عامل باطل میشود ؛ زیرا با مرگ مالک اموال او به وارث منتقل میشود ، و باقی ماندن مال در دست عامل نیاز به مضاربه جدید دارد . و با مرگ عامل اذن از بین میرود ؛ زیرا اذن مالک به او اختصاص داشته باشد .
- [آیت الله مکارم شیرازی] سزاوار است انسان در مرگ خویشاوندان، مخصوصاً در مرگ فرزند شکیبایی را از دست ندهد و هر وقت میت را یاد می کند (انا لله و انا الیْه راجعون) بگوید و برای میت قرآن بخواند و طلب آمرزش کند.
- [آیت الله مکارم شیرازی] جایز نیست انسان در مرگ کسی صورت و بدن خود را بخراشد، و به خود لطمه بزند، و پاره کردن یقه در مرگ غیر پدر و برادر نیز، جایز نیست.
- [آیت الله علوی گرگانی] جائز نیست انسان در مرگ کسی صورت وبدن را بخراشد وبخود لطمه بزند.
- [آیت الله علوی گرگانی] ابتدای عدّه وفات از موقعی است که زن از مرگ شوهر مطلع شود.
- [آیت الله مظاهری] جایز نیست انسان در مرگ کسی صورت و بدن را بخراشد و به خود لطمه بزند.
- [آیت الله مظاهری] ابتدای عدّه وفات از موقعی است که زن از مرگ شوهر مطّلع شود.
- [آیت الله سبحانی] جایز نیست، انسان در مرگ کسی صورت و بدن را بخراشد و به خود لطمه بزند.