فلاح و رستگاری نتیجهء تزکیهء نفس و تقوا است . اگر انسان نفس خود را از پلیدی ها بیآلاید و پاک و باتقوا بشود, به فلاح و رستگاری می رسد. قرآن می فرماید: می رسد>. هنگامی که رسول خدا6این آیه را می خواند, توقف می کرد و چنین دعا می کرد: .(1) این سخن نشان می دهد پیمودن راه تزکیه و تقوا و این گردونهء صعب العبور حتی برای پیامبر6جز به توفیق الهی ممکن نیست . لذا در تفسیر این آیه وارد شده است : .(2) باز در تفسیراین آیه آمده : . پیامبر گرامی اسلام 6فرمود: 1 خوف از خدا در سرّ و آشکار; 2 میانه روی در حالت غنا و فقر; 3 سخن عادلانه در حالت خوشنوی و غضب >.(3) باز حضرت فرمود: .(4) امام علی 7فرمود: .(5) و امام صادق 6فرمود:. از تتبّع در آیات قرآن , به افرادی که بدون خوف و حزن وارد بر خدا و بهشت می شوند, می توان رهنمون شد. در سورهء بقره آمده است : .(6) در سورهء مائده آمده است : .(7) در سورهء اعراف آمده است : .(8) کسانی که در راه خدا, مبارزه و استقامت کنند, اهل نجاتند:.(9) از ابوذر غفاری سؤال شد: حال ما هنگام ورود بر خدا چطور خواهد بود؟ ابوذر گفت : مردم دو دسته اند: نیکوکاران و زشت کاران . ورود شخص نیکوکار مانند ورود کسی است که مدتی ازخانه و اهل خود دور شده باشد. وقتی چنین شخصی به خانه بر می گردد و اهل و خویشان خود را می بیند, نشاط وسرور به او دست می دهد. شخص نیکوکار و مؤمن مورد انعام و اکرام و احسان خدای متعال قرار می گیرد. امّا شخص زشتکار وقتی وارد بر خدا می شود, مانند نوکری که از مولای و آقای خود فراری بوده و آن بنده را دستگیر کنند و به نزد مولایش بیآورند, چه حالی بر او دست می دهد؟! پی نوشتها: 1.تفسیر نمونه , ج 27 ص 49 2.همان , ص 48 3.میزان الحکمة, ج 4 ص 3260 4.همان , ص 3261 5.همان , ص 3262 6.بقره (2, آیهء 38 7.مائده (5, آیهء 69 8.اعراف (7 آیهء 35 9.احقاف (46 آیهء 13 www.eporsesh.com
فلاح و رستگاری نتیجهء تزکیهء نفس و تقوا است . اگر انسان نفس خود را از پلیدی ها بیآلاید و پاک و باتقوا بشود, به فلاح و رستگاری می رسد. قرآن می فرماید:
می رسد>. هنگامی که رسول خدا6این آیه را می خواند, توقف می کرد و چنین دعا می کرد: .(1)
این سخن نشان می دهد پیمودن راه تزکیه و تقوا و این گردونهء صعب العبور حتی برای پیامبر6جز به توفیق الهی ممکن نیست . لذا در تفسیر این آیه وارد شده است : .(2)
باز در تفسیراین آیه آمده : .
پیامبر گرامی اسلام 6فرمود:
1 خوف از خدا در سرّ و آشکار;
2 میانه روی در حالت غنا و فقر;
3 سخن عادلانه در حالت خوشنوی و غضب >.(3)
باز حضرت فرمود: .(4)
امام علی 7فرمود: .(5)
و امام صادق 6فرمود:.
از تتبّع در آیات قرآن , به افرادی که بدون خوف و حزن وارد بر خدا و بهشت می شوند, می توان رهنمون شد.
در سورهء بقره آمده است : .(6)
در سورهء مائده آمده است : .(7)
در سورهء اعراف آمده است : .(8)
کسانی که در راه خدا, مبارزه و استقامت کنند, اهل نجاتند:.(9)
از ابوذر غفاری سؤال شد: حال ما هنگام ورود بر خدا چطور خواهد بود؟
ابوذر گفت : مردم دو دسته اند: نیکوکاران و زشت کاران . ورود شخص نیکوکار مانند ورود کسی است که مدتی ازخانه و اهل خود دور شده باشد. وقتی چنین شخصی به خانه بر می گردد و اهل و خویشان خود را می بیند, نشاط وسرور به او دست می دهد. شخص نیکوکار و مؤمن مورد انعام و اکرام و احسان خدای متعال قرار می گیرد. امّا شخص زشتکار وقتی وارد بر خدا می شود, مانند نوکری که از مولای و آقای خود فراری بوده و آن بنده را دستگیر کنند و به نزد مولایش بیآورند, چه حالی بر او دست می دهد؟!
پی نوشتها:
1.تفسیر نمونه , ج 27 ص 49
2.همان , ص 48
3.میزان الحکمة, ج 4 ص 3260
4.همان , ص 3261
5.همان , ص 3262
6.بقره (2, آیهء 38
7.مائده (5, آیهء 69
8.اعراف (7 آیهء 35
9.احقاف (46 آیهء 13
www.eporsesh.com
- [سایر] می خواهم شاد باشم و احساس افسردگی نکنم. چیکار کنم؟
- [سایر] از نظر عرفانی حقیقت مرگ چیست؟ چرا برخی در دنیا احساس پوچی میکنند؟
- [سایر] با توجه به اینکه داشتن اختیار از خصوصیات روح انسانی است، وجود اختیار پس از مرگ هم امری معقول به نظر میرسد. در این باره توضیح بفرمایید.
- [سایر] با سلام. دانشجویی هستم که بعد از اتمام امتحانات حالتی به من دست داد که انگار دارم خواب می بینم. دچار حالت نگرانی و بی حالی شدم و بدون دلیل گریه می کردم . البته کمی از قبل بهتر هستم. گاهی احساس می کنم قلبم درد می کند و هنوز هم حالت نگرانی را دارم نمی دانم چکار کنم.آیا نیاز یه مراجعه حضوری به پزشک را دارم؟
- [سایر] آیا انسان پس از مرگ همان احساس نفرت یا دوست داشتنی که در زمان حیات نسبت به سایرین دارد را دارا است یا خیر تغییر می کند؟
- [سایر] سلام<br />نمیدونم از کجا شروع کنم<br />من دو ساله که ازدواج کردم از همون موقع هم چادرمو زمین گذاشتم البته بر خلاف میل باطنیم البته نه اینکه حجابمو رعایت نکنم نه ولی بدون چادر احساس بدی دارم تو خیابون را برم احساس میکنم همه مردم فقط به من نگا میکنن.<br />الان خیلی دوس دارم دوباره چادر سرم کنم ولی نمیدونم از کجا شروع کنم.<br />فقط میترسم که فامیلامون بگن این دختره عقلشو از دس داده نه به اون چادر زمین گذاشتنش نه به این چادر پوشیدنش.<br />خواهش میکنم راهنماییم کنین.
- [سایر] 9 سال است که ازدواج کرده ام و دارای یک فرزند پسر م یباشم مدتی است که روابط بین من و شوهرم سرد شده و رفته رفته این دلسردی بیشتر می شود و همین امر باعث نگرانی من شده ، وهیچ گونه دلگرمی و احساس مسئولیت بین ما نیست راه حل چیست؟
- [سایر] کرامت انسانی را توضیح دهید؟
- [سایر] بیشترین دغدغه و نگرانی رهبر معظم انقلاب در چه زمینه هایی وجود داشته و دارد؟
- [سایر] بیشترین دغدغه و نگرانی رهبر معظم انقلاب در چه زمینه هایی وجود داشته و دارد؟
- [آیت الله خوئی] اگر پسر بزرگتر موقع مرگ پدر نابالغ یا دیوانه باشد، وقتی که بالغ شد یا عاقل گردید، باید نماز پدر را قضا نماید
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه پسر بزرگتر در موقع مرگ پدر یا مادر نابالغ یا دیوانه بوده، هروقت بالغ و عاقل شود باید نماز و روزه پدر یا مادر را قضا نماید.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر پسر بزرگتر موقع مرگ پدر نابالغ یا دیوانه باشد وقتی که بالغ شد یا عاقل گردید باید نماز پدر را قضا نماید
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر پسر بزرگتر موقع مرگ پدر نا بالغ یا دیوانه باشد؛ وقتی که بالغ شد یا عاقل گردید؛ باید نماز پدر را قضا نماید.
- [آیت الله سیستانی] اگر پسر بزرگتر موقع مرگ پدر نابالغ ، یا دیوانه باشد ، وقتی که بالغ شد یا عاقل گردید ، بر او واجب نیست نماز پدر را قضا نماید .
- [آیت الله سیستانی] بر هر مسلمان واجب است مسلمان دیگری را که نزدیک است از گرسنگی یا تشنگی بمیرد ، آب و غذا داده و او را از مرگ نجات دهد اگر جان خودش در خطر نباشد ، و همچنین اگر آن شخص مسلمان نباشد ولی انسانی است که قتل او جایز نیست . آداب غذا خوردن
- [آیت الله نوری همدانی] بر هر مسلمان واجب است مسلمان دیگری را که نزدیک است ازگرسنگی یا تشنگی بمیرد ، نان و آب داده و او را از مرگ نجات دهد . چیزهائی که موقع غذا خوردن مستحّب است :
- [آیت الله فاضل لنکرانی] بر هر مسلمان واجب است مسلمان دیگری را که نزدیک است از گرسنگی یا تشنگی بمیرد، نان و آب داده و او را از مرگ نجات دهد. چیزهایی که موقع غذا خوردن مستحب است
- [آیت الله بروجردی] وقتی انسان نشانههای مرگ را در خود دید، باید فوراً امانتهای مردم را به صاحبانش برگرداند و اگر به مردم بدهکار است و موقع دادن آن بدهی رسیده باید بدهد و اگر خودش نمیتواند بدهد، یا موقع دادن بدهی او نرسیده، باید وصیت کند و بر وصیت شاهد بگیرد، ولی اگر بدهی او معلوم باشد، وصیت کردن لازم نیست.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اجاره با مرگ اجارهدهنده باطل میشود و با مرگ مستأجر، باطل نمیشود.