چطور انسانی باشم که در موقع مرگ احساس نگرانی نکنم ؟
فلاح و رستگاری نتیجهء تزکیهء نفس و تقوا است . اگر انسان نفس خود را از پلیدی ها بیآلاید و پاک و باتقوا بشود, به فلاح و رستگاری می رسد. قرآن می فرماید: می رسد>. هنگامی که رسول خدا6این آیه را می خواند, توقف می کرد و چنین دعا می کرد: .(1) این سخن نشان می دهد پیمودن راه تزکیه و تقوا و این گردونهء صعب العبور حتی برای پیامبر6جز به توفیق الهی ممکن نیست . لذا در تفسیر این آیه وارد شده است : .(2) باز در تفسیراین آیه آمده : . پیامبر گرامی اسلام 6فرمود: 1 خوف از خدا در سرّ و آشکار; 2 میانه روی در حالت غنا و فقر; 3 سخن عادلانه در حالت خوشنوی و غضب >.(3) باز حضرت فرمود: .(4) امام علی 7فرمود: .(5) و امام صادق 6فرمود:. از تتبّع در آیات قرآن , به افرادی که بدون خوف و حزن وارد بر خدا و بهشت می شوند, می توان رهنمون شد. در سورهء بقره آمده است : .(6) در سورهء مائده آمده است : .(7) در سورهء اعراف آمده است : .(8) کسانی که در راه خدا, مبارزه و استقامت کنند, اهل نجاتند:.(9) از ابوذر غفاری سؤال شد: حال ما هنگام ورود بر خدا چطور خواهد بود؟ ابوذر گفت : مردم دو دسته اند: نیکوکاران و زشت کاران . ورود شخص نیکوکار مانند ورود کسی است که مدتی ازخانه و اهل خود دور شده باشد. وقتی چنین شخصی به خانه بر می گردد و اهل و خویشان خود را می بیند, نشاط وسرور به او دست می دهد. شخص نیکوکار و مؤمن مورد انعام و اکرام و احسان خدای متعال قرار می گیرد. امّا شخص زشتکار وقتی وارد بر خدا می شود, مانند نوکری که از مولای و آقای خود فراری بوده و آن بنده را دستگیر کنند و به نزد مولایش بیآورند, چه حالی بر او دست می دهد؟! پی نوشتها: 1.تفسیر نمونه , ج 27 ص 49 2.همان , ص 48 3.میزان الحکمة, ج 4 ص 3260 4.همان , ص 3261 5.همان , ص 3262 6.بقره (2, آیهء 38 7.مائده (5, آیهء 69 8.اعراف (7 آیهء 35 9.احقاف (46 آیهء 13 www.eporsesh.com
عنوان سوال:

چطور انسانی باشم که در موقع مرگ احساس نگرانی نکنم ؟


پاسخ:

فلاح و رستگاری نتیجهء تزکیهء نفس و تقوا است . اگر انسان نفس خود را از پلیدی ها بیآلاید و پاک و باتقوا بشود, به فلاح و رستگاری می رسد. قرآن می فرماید:
می رسد>. هنگامی که رسول خدا6این آیه را می خواند, توقف می کرد و چنین دعا می کرد: .(1)
این سخن نشان می دهد پیمودن راه تزکیه و تقوا و این گردونهء صعب العبور حتی برای پیامبر6جز به توفیق الهی ممکن نیست . لذا در تفسیر این آیه وارد شده است : .(2)
باز در تفسیراین آیه آمده : .
پیامبر گرامی اسلام 6فرمود:
1 خوف از خدا در سرّ و آشکار;
2 میانه روی در حالت غنا و فقر;
3 سخن عادلانه در حالت خوشنوی و غضب >.(3)
باز حضرت فرمود: .(4)
امام علی 7فرمود: .(5)
و امام صادق 6فرمود:.
از تتبّع در آیات قرآن , به افرادی که بدون خوف و حزن وارد بر خدا و بهشت می شوند, می توان رهنمون شد.
در سورهء بقره آمده است : .(6)
در سورهء مائده آمده است : .(7)
در سورهء اعراف آمده است : .(8)
کسانی که در راه خدا, مبارزه و استقامت کنند, اهل نجاتند:.(9)
از ابوذر غفاری سؤال شد: حال ما هنگام ورود بر خدا چطور خواهد بود؟
ابوذر گفت : مردم دو دسته اند: نیکوکاران و زشت کاران . ورود شخص نیکوکار مانند ورود کسی است که مدتی ازخانه و اهل خود دور شده باشد. وقتی چنین شخصی به خانه بر می گردد و اهل و خویشان خود را می بیند, نشاط وسرور به او دست می دهد. شخص نیکوکار و مؤمن مورد انعام و اکرام و احسان خدای متعال قرار می گیرد. امّا شخص زشتکار وقتی وارد بر خدا می شود, مانند نوکری که از مولای و آقای خود فراری بوده و آن بنده را دستگیر کنند و به نزد مولایش بیآورند, چه حالی بر او دست می دهد؟!
پی نوشتها:
1.تفسیر نمونه , ج 27 ص 49
2.همان , ص 48
3.میزان الحکمة, ج 4 ص 3260
4.همان , ص 3261
5.همان , ص 3262
6.بقره (2, آیهء 38
7.مائده (5, آیهء 69
8.اعراف (7 آیهء 35
9.احقاف (46 آیهء 13
www.eporsesh.com





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین