راه بهشت و جهنم به وسیلة انبیای الهی به مردم گوشزد شده و هیچ مطلبی در این زمینه فروگذار نشده است. دستورهایی که پیامبران برای مردم از طرف خداوند آورده اند، راه بهشت است و مواردی که مردم را از انجام آن نهی کرده اند، راه جهنم است. قرآن کریم می فرماید: "انا هدیناه السّبیل امّا شاکراً و امّا کفوراً؛(1) ما راه را به او نشان داده ایم (و انسان را به راه درست هدایت کرده ایم) خواه شاکر باشد و خواه کفران کننده". خداوند راه بهشت و جهنم را به انسان نشان داده و در این زمینه هیچ کوتاهی نشده است. همة نکات ریز و درشت که در سعادت انسان مؤثر بوده اند، توسط قرآن کریم و پیامبر اکرم(ص) و ائمة اطهار(ع) بیان شده است. پیامبر اسلام(ص) فرمود: "هیچ چیزی نبوده که شما را به بهشت نزدیک نماید و از دوزخ دور نماید، مگر آن که برایتان بیان کردم".(2) امروزه دقیقاً می دانیم راه بهشت و راه جهنم کدام است. تمام اعمالی که به عنوان فعل حرام از طرف دین معرفی شده اند، راه دوزخ هستند و کسانی که مرتکب این اعمال می شوند، راه جهنم را می پیمایند. نیز تمام اعمال واجب و مستحب که در دین مطرح شده اند، راه بهشت هستند و مؤمنان با انجام آن اعمال راه بهشت را طی می کنند. صراط مستقیم الهی که قرآن کریم به آن دعوت کرده، راه بهشت جاودان الهی است. "انّ هذا صراطی مستقیماً فاتّبعوه؛(3) این راه مستقیم من است پس از آن پیروی کنید". دلیل این که از این راه ها آگاه نیستیم، باید گفت: عدم مطالعة قرآن، احادیث و کتب بزرگان دین، توجه فراوان به روزمرّگی های دنیای ماشینی، بسیاری افراد را از حقایق مربوط به زندگی در دنیا و جهان پس از مرگ و عاقبت کار بشر غافل ساخته است. برای پرهیز از غفلت، قرائت قرآن کریم و تأمل در آیات آن و روایاتی که از پیامبر(ص) و ائمه معصومین(ع) رسیده، راه های نجات است و راه بهشت را به انسان نشان می دهد. عمل صالح بهترنی راه ورود به بهشت است. پی نوشت ها: 1. انسان (76) آیة 3. 2. اصول کافی، ج 2، ص 74. 3. انعام (6) آیة 153. www.eporsesh.com
راه بهشت و جهنم به وسیلة انبیای الهی به مردم گوشزد شده و هیچ مطلبی در این زمینه فروگذار نشده است. دستورهایی که پیامبران برای مردم از طرف خداوند آورده اند، راه بهشت است و مواردی که مردم را از انجام آن نهی کرده اند، راه جهنم است. قرآن کریم می فرماید: "انا هدیناه السّبیل امّا شاکراً و امّا کفوراً؛(1) ما راه را به او نشان داده ایم (و انسان را به راه درست هدایت کرده ایم) خواه شاکر باشد و خواه کفران کننده".
خداوند راه بهشت و جهنم را به انسان نشان داده و در این زمینه هیچ کوتاهی نشده است. همة نکات ریز و درشت که در سعادت انسان مؤثر بوده اند، توسط قرآن کریم و پیامبر اکرم(ص) و ائمة اطهار(ع) بیان شده است. پیامبر اسلام(ص) فرمود: "هیچ چیزی نبوده که شما را به بهشت نزدیک نماید و از دوزخ دور نماید، مگر آن که برایتان بیان کردم".(2)
امروزه دقیقاً می دانیم راه بهشت و راه جهنم کدام است. تمام اعمالی که به عنوان فعل حرام از طرف دین معرفی شده اند، راه دوزخ هستند و کسانی که مرتکب این اعمال می شوند، راه جهنم را می پیمایند. نیز تمام اعمال واجب و مستحب که در دین مطرح شده اند، راه بهشت هستند و مؤمنان با انجام آن اعمال راه بهشت را طی می کنند. صراط مستقیم الهی که قرآن کریم به آن دعوت کرده، راه بهشت جاودان الهی است.
"انّ هذا صراطی مستقیماً فاتّبعوه؛(3) این راه مستقیم من است پس از آن پیروی کنید".
دلیل این که از این راه ها آگاه نیستیم، باید گفت: عدم مطالعة قرآن، احادیث و کتب بزرگان دین، توجه فراوان به روزمرّگی های دنیای ماشینی، بسیاری افراد را از حقایق مربوط به زندگی در دنیا و جهان پس از مرگ و عاقبت کار بشر غافل ساخته است.
برای پرهیز از غفلت، قرائت قرآن کریم و تأمل در آیات آن و روایاتی که از پیامبر(ص) و ائمه معصومین(ع) رسیده، راه های نجات است و راه بهشت را به انسان نشان می دهد. عمل صالح بهترنی راه ورود به بهشت است.
پی نوشت ها:
1. انسان (76) آیة 3.
2. اصول کافی، ج 2، ص 74.
3. انعام (6) آیة 153.
www.eporsesh.com
- [سایر] آیا عمل انسان طبقات بهشت را می سازد ؟
- [سایر] آیا حیوانات مانند انسان ها بهشت و جهنم دارند؟
- [سایر] آیا انسان های گنه کار پس از چشیدن عذاب در جهنم وارد بهشت می شوند؟
- [سایر] آیا "جن" نیز مانند انسان به بهشت یا جهنم می رود؟
- [سایر] ما داریم که خدا می داند جایگاه انسان در بهشت یا دوزخ است . آیا این با اختیار انسان منافات ندارد ؟
- [سایر] چطور میتوان به کسی که تازه میخواهد مسلمان شود آدرس بهشت و جهنم را داد؟ جای بهشت و جهنم کجاست؟
- [سایر] بهشت کجاست ؟ آیا بهشت و دوزخ در همین دنیاست ؟
- [سایر] حقیقت بهشت و جهنم چیست؟
- [سایر] بهشت و جهنم چگونه هستند؟
- [سایر] آیا انسان های به دور از تمدّن مانند مردمان متمدّن در روز قیامت، به بهشت یا دوزخ می روند؟
- [آیت الله سیستانی] اگر برای امانت دار سفری پیش آمد ، میتواند امانت را نزد اهل و عیال خود نگه دارد ، مگر اینکه محافظت بر آن متوقف بر بودن خودش باشد که در این صورت یا باید بماند ، یا آن را به صاحبش ، یا ولیّ ، یا وکیل او تحویل دهد ، یا او را آگاه سازد .
- [آیت الله مظاهری] اگر برای دفاع از جان یا عرض یا مالش کسی را بکشد یا او را مجروح سازد دیه ندارد.
- [آیت الله جوادی آملی] .هرگاه پس از سجده آگاه شود که پیشانی را بر چیزی نهاده است که سجده بر آن باطل است, اشکال ندارد, هرچند بعد از دو سجده از یک رکعت, آگاه گردد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . هیچ کس حق ندارد در مقدار قضاوت به استناد قانونی، غیر از قانون اسلام خواه از امور جزایی باشد یا حقوقی، کسی را محکوم یا حاکم سازد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] رنگهایی که مانع رسیدن آب به بدن نیست، برای وضو ضرری ندارد ولی اگر مانع باشد،یا شک کندکه مانع است یا نه، باید آن را برطرف سازد.
- [آیت الله سیستانی] اگر زن در بین عدّه طلاق خلع یا مبارات ، از بخشش خود برگردد ، شوهر میتواند رجوع کند و بدون عقد دوباره ازدواج را بر قرار سازد .
- [آیت الله سبحانی] اگر مال حلالی با حرام مخلوط شود و مقدار حرام معلوم باشد و انسان بداند که صاحب آن از چند نفر معین بیرون نیست ولی نتواند بفهمد کیست، اگر می تواند همه آنها را با تقسیم راضی سازد وگرنه قرعه بیندازد و به نام هر کس افتاد، مال را به او بدهد. 5 جواهری که با غواصی به دست می آید
- [آیت الله جوادی آملی] .هرگاه در رکعت اول یا دوم نماز سهواً تسبیحات بخواند و پیش از رکوع آگاه شود، باید حمد و سوره را بخواند و اگر در حال رکوع یا پس از آن آگاه شود، نماز او صحیح است و در هر دو حال , بنا بر احتیاط مستحب, جهت زیاد نمودن تسبیحات، سجده سهو به جا آورد.
- [آیت الله جوادی آملی] .خرید و فروش ملکی که آن را به دیگری اجاره داده اند, اشکال ندارد و خریدار نمی تواند مستأجر را بیرون کند . اگر خریدار از اصل اجاره آن ملک آگاه نباشد یا بر فرض اطلاع از اصل اجاره آن، از طولانی بودن مدت اجاره آگاه نباشد, میتواند داد و ستد خود را به هم بزند.
- [آیت الله اردبیلی] اگر بعد از تکبیر امام، صف جلو آماده نماز شده و تکبیر گفتن آنان نزدیک باشد، کسی که در صف بعد ایستاده، میتواند تکبیر بگوید.