آیه ای که در مورد اعراف است , چنین است :. از جمله آخر استفاده می شود اشخاصی که بر اعراف هستند, امید رفتن به بهشت را دارند. اعراف منطقه ای است حدّ فاصل میان بهشت و جهنم , با ویژگی هایی که دارد. بر آن مردانی قرار دارند که هر یک از بهشتیان و دوزخیان رادر جایگاه خود می بینند. این مردان مقداری با بهشتیان سخن می گویند ومقداری با جهنمیّان . اعراف جایگاه چه کسانی است ؟ روایاتی که در زمینهء اعراف و اصحاب اعراف نقل شده , دو گونه است ; در برخی آمده : که ما امامان بر اعراف هستیم یا آل محمد7اهل اعراف اند. در برخی از روایات اصحاب اعراف را افراد وامانده ای می دانند. که نیکی ها وبدی های شان مساوی است . یا گنهکارانی هستند که اعمال نیکی نیز داشته باشند. امام صادق 7فرمود: . از امام صادق 7روایت شده است : .(1) پی نوشت: 1.تفسیر نمونه ج 6 ص 187به بعد, با تلخیص . www.eporsesh.com
این که در سورهء اعراف آمده است : عده ای میان بهشت و جهنم هستند و منتظرند که خداوند آنان راببخشد, آیا خداوند آن جا هم کسی را می بخشد؟
آیه ای که در مورد اعراف است , چنین است :.
از جمله آخر استفاده می شود اشخاصی که بر اعراف هستند, امید رفتن به بهشت را دارند. اعراف منطقه ای است حدّ فاصل میان بهشت و جهنم , با ویژگی هایی که دارد. بر آن مردانی قرار دارند که هر یک از بهشتیان و دوزخیان رادر جایگاه خود می بینند. این مردان مقداری با بهشتیان سخن می گویند ومقداری با جهنمیّان .
اعراف جایگاه چه کسانی است ؟
روایاتی که در زمینهء اعراف و اصحاب اعراف نقل شده , دو گونه است ; در برخی آمده : که ما امامان بر اعراف هستیم یا آل محمد7اهل اعراف اند. در برخی از روایات اصحاب اعراف را افراد وامانده ای می دانند. که نیکی ها وبدی های شان مساوی است . یا گنهکارانی هستند که اعمال نیکی نیز داشته باشند. امام صادق 7فرمود: .
از امام صادق 7روایت شده است : .(1)
پی نوشت:
1.تفسیر نمونه ج 6 ص 187به بعد, با تلخیص .
www.eporsesh.com
- [سایر] سه خصوصیت بارز اهل جهنم که در سوره اعراف آیه 179 آمده کدامند؟
- [سایر] چرا خداوند جهنم، بهشت و فرشتگان را از دید انسانها مخفی نگه داشت؟
- [سایر] چرا خداوند بهشت و جهنم را به طور کامل معرفی نکرده است؟
- [سایر] چرا خداوند در قرآن میفرماید: در قیامت جهنم را به شما (آشکار) میکنیم، ولی بهشت را میفرماید (نزدیک) میکنیم؟
- [سایر] آیا ممکن است خدا کافر اهل تحقیق را به بهشت ببرد و مومن مقلد را به جهنم بیاندازد؟
- [سایر] چه معنایی دارد که خدا این همه موجود خلق کند و آخرش یک عده بهشت و یک عده جهنمی شوند؟
- [سایر] ما داریم که خدا می داند جایگاه انسان در بهشت یا دوزخ است . آیا این با اختیار انسان منافات ندارد ؟
- [سایر] حقیقت بهشت و جهنم چیست؟
- [سایر] بهشت و جهنم چگونه هستند؟
- [سایر] معنای اعراف چیست؟
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] طلاق زنی را که به شوهرش مایل نیست و مهر یا مال دیگر خود را به او می بخشد که طلاقش دهد؛ طلاق خلع گویند.
- [آیت الله بروجردی] طلاق زنی را که به شوهرش مایل نیست و مَهر یا مال دیگر خود را به او می بخشد که طلاقش دهد، طلاق خلع گویند.
- [امام خمینی] طلاق زنی را که به شوهرش مایل نیست و مهر یا مال دیگر خود را به او می بخشد که طلاقش دهد طلاق خلع گویند.
- [آیت الله علوی گرگانی] مستحبّ است برای راحت شدن محتضر بر بالین او، سوره مبارکه یس والصافات واحزاب وآیْ الکرسی وآیه پنجاه وچهارم از سوره اعراف وسه آیه آخر سوره بقره بلکه هرچه از قرآن ممکن است بخوانند.
- [آیت الله وحید خراسانی] مستحب است که بر بالین محتضر سوره مبارکه یس و صافات و احزاب و ایه الکرسی و ایه پنجاه و چهارم از سوره اعراف و سه ایه اخر سوره بقره بلکه هر چه از قران ممکن است بخوانند
- [آیت الله نوری همدانی] مستحب است برای راحت شدن محتضر بر بالین او سوره مبارکة یس و الصافات و آیه الکرسی و آیه پنجاه و چهارم ازو سورة اعراف و سه آیه آخر سوره بقره بلکه هر چه ازو قرآن ممکن بخوانند .
- [آیت الله وحید خراسانی] زنی که یقین دارد شوهرش مثلا در سفر مرده اگر بعد از عده وفات که مقدار ان در احکام طلاق می اید شوهر کند و شوهر اول از سفر برگردد باید از شوهر دوم جدا شود و به شوهر اول حلال است ولی اگر شوهر دوم با او نزدیکی کرده باشد زن باید عده نگه دارد و شوهر دوم باید مهر او را مطابق مهر زنهایی که مثل او هستند بدهد ولی خرج عده ندارد
- [آیت الله شبیری زنجانی] زنی که یقین دارد شوهرش مرده، اگر بعد از عدّه وفات که مقدار آن در احکام طلاق گفته خواهد شد، شوهر کند و بعد معلوم شود که شوهرش نمرده، باید از شوهر دوم جدا شود و به شوهر اوّل حلال است؛ ولی اگر شوهر دوم با او نزدیکی کرده باشد، زن باید عدّه وطی شبهه که مقدار آن همچون مقدار عدّه طلاق است، نگهدارد و در دوران عدّه، شوهر اوّل نباید با او نزدیکی کند ولی دیگر بهرهگیریهای جنسی جایز است و نفقه او بر شوهر اوّل است. آغاز عدّه وطی شبهه، از آخرین نزدیکی شوهر دوم با زن میباشد و شوهر دوم به جهت نزدیکی با وی باید مهر او را بدهد و اگر مهر المسمّی (یعنی مهری که در عقد تعیین شده) با مهر المثل (یعنی مهر زنانی که همچون وی میباشند) تفاوت دارد، در تفاوت آن بنا بر احتیاط با هم مصالحه کنند.
- [آیت الله مظاهری] زنی که یقین دارد شوهرش در سفر مرده، اگر بعد از عدّه وفات شوهر کند و شوهر اوّل از سفر برگردد، باید از شوهر دوّم جدا شود و به شوهر اوّل حلال است، ولی اگر شوهر دوّم با او نزدیکی کرده باشد، زن باید عدّه نگهدارد و شوهر دوّم باید مهر او را مطابق زنهایی که مثل او هستند بدهد ولی خرج عدّه ندارد.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] مستحب است برای راحت شدن محتضر؛ بر بالین او سوره مبارکه یس و صافات و احزاب و آیه الکرسی و آیه پنجاه و چهارم از سوره اعراف و سه آیه آخر سوره بقره را بلکه هرچه از قرآن ممکن است بخوانند.