در آخرت نه تنها اعمال، تجسم پیدا می‌کنند بلکه (روابط) نیز مجسم می‌گردد؛ روابط معنوی‌ای که در این جهان بین مردم برقرار است در آن جهان صورت عینی و ملکوتی پیدا می‌کنند. زمانی که یک انسان سبب هدایت انسانی دیگر می‌شود رابطة رهبری و پیروی در میان آنان در رستاخیز به صورت عینی در می‌آید و (هادی) به صورت پیشوا و امام، و (هدایت یافته) به صورت پیرو و مأموم ظاهر می‌گردد. در مورد گمراه ساختن و اغواء هم همینطور است. قرآن کریم می‌فرماید: (یَوْمَ نَدْعوا کُلَّ اُناسٍ بِاِمامِهِمْ) اسراء/71 [روزی که هر مردمی را با پیشوای ایشان می‌خوانیم] یعنی هر کسی با پیشوای خودش، یعنی با همان کس که عملاً الگوی او و الهام بخش او بوده است، محشور می‌گردد. درباة تجسم پیشوایی فرعون نسبت به قوم خود در آخرت، می‌فرماید: (یَقْدُمُ قَوْمَهُ یَوْمَ الْقِیْمَةِ فَاَوْرَدَهُمُ النّارَ) هود/98 [فرعون پیشاپیش اتباع و پیروانش حرکت می‌کند، پس در آتش واردشان می‌سازد.] فرعون که در این جهان، گمراه و پیشوای گمراهان بوده و گمراهان دیگر قومش گام جای گام او می‌گذاشتند، در آن جهان نیز به صورت قائد و امام آنان مجسم می‌شود. فرعون، شفیع و واسطة قوم خود می‌باشد، هم در دنیا و هم در آخرت، شفیعی است که در دنیا موجب گناهان و ضلالتها بوده است و در آخرت واسطة رسانیدن به دوزخ و آتش. شفیع و واسطه بودن او در بردن قوم به دوزخ در جهان آخرت، همانا تجسم واسطه بودن او در جهان دنیا در گمراهی قومش است. در این معنای شفاعت است که رسول اکرم(ص) شفیع امیرالمؤمنین(صلوات الله علیه) و حضرت زهرا(س) می‌باشد و آنها شفیع حسنین(ع) و هر امامی شفیع امام دیگر و شفیع شاگردان و پیروان خویش است؛ سلسله مراتب محفوظ است، سایر معصومین(ع) هر چه دارند به توسط رسول اکرم دارند. www.eporsesh.com
در آخرت نه تنها اعمال، تجسم پیدا میکنند بلکه (روابط) نیز مجسم میگردد؛ روابط معنویای که در این جهان بین مردم برقرار است در آن جهان صورت عینی و ملکوتی پیدا میکنند. زمانی که یک انسان سبب هدایت انسانی دیگر میشود رابطة رهبری و پیروی در میان آنان در رستاخیز به صورت عینی در میآید و (هادی) به صورت پیشوا و امام، و (هدایت یافته) به صورت پیرو و مأموم ظاهر میگردد. در مورد گمراه ساختن و اغواء هم همینطور است.
قرآن کریم میفرماید:
(یَوْمَ نَدْعوا کُلَّ اُناسٍ بِاِمامِهِمْ) اسراء/71
[روزی که هر مردمی را با پیشوای ایشان میخوانیم]
یعنی هر کسی با پیشوای خودش، یعنی با همان کس که عملاً الگوی او و الهام بخش او بوده است، محشور میگردد.
درباة تجسم پیشوایی فرعون نسبت به قوم خود در آخرت، میفرماید:
(یَقْدُمُ قَوْمَهُ یَوْمَ الْقِیْمَةِ فَاَوْرَدَهُمُ النّارَ) هود/98
[فرعون پیشاپیش اتباع و پیروانش حرکت میکند، پس در آتش واردشان میسازد.]
فرعون که در این جهان، گمراه و پیشوای گمراهان بوده و گمراهان دیگر قومش گام جای گام او میگذاشتند، در آن جهان نیز به صورت قائد و امام آنان مجسم میشود. فرعون، شفیع و واسطة قوم خود میباشد، هم در دنیا و هم در آخرت، شفیعی است که در دنیا موجب گناهان و ضلالتها بوده است و در آخرت واسطة رسانیدن به دوزخ و آتش. شفیع و واسطه بودن او در بردن قوم به دوزخ در جهان آخرت، همانا تجسم واسطه بودن او در جهان دنیا در گمراهی قومش است.
در این معنای شفاعت است که رسول اکرم(ص) شفیع امیرالمؤمنین(صلوات الله علیه) و حضرت زهرا(س) میباشد و آنها شفیع حسنین(ع) و هر امامی شفیع امام دیگر و شفیع شاگردان و پیروان خویش است؛ سلسله مراتب محفوظ است، سایر معصومین(ع) هر چه دارند به توسط رسول اکرم دارند.
www.eporsesh.com
- [سایر] معنای شفاعت چیست؟ چگونه با بعضی آیات دال بر نفی «شفاعت» سازگار است؟
- [سایر] عقیده به «شفاعت» از کجا گرفته شدهاست؟
- [سایر] لزوم مجلس خبرگان، با نظریه «انتصاب» در ولایت فقیه سازگار است یا با نظریه «انتخاب» و «وکالت»؟
- [سایر] آیا منظور از «یُطَهِّرَکُمْ» در آیه تطهیر،«اذهاب رجس» است؟
- [سایر] کیفیت «نظارت» مجلس خبرگان بر رهبر چگونه است؟
- [سایر] منظور از عناوین «حفاظ القرآن»، «حَمَلَة القرآن» و اصناف «قراء القرآن» چیست؟ آیا در روایات چنین چیزی هست؟
- [سایر] منظور از «رزق» چیست؟
- [سایر] منظور از کلمه «طیّبه» چیست؟
- [سایر] منظور از «تفویض» چیست؟
- [سایر] منظور از «تباکی» چیست؟
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر در یک زمین جو و گندم و چیزی مثل برنج و لوبیا که زکات آن واجب نیست بکارد چنان چه بر حسب معمول استفاده از هر دو جنس در موقع کشت منظور باشد مخارج به نسبت مداخل تقسیم می شود و اگر فایده یکی از آنها به قدری کم باشد که در موقع کشت منظور نباشد مخارج از چیزی محسوب می شود که منظور باشد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه غذایی را که در ظرف طلا یا نقره است به منظور پرهیز از حرام در ظرف دیگری بریزند این استعمال جایز است، ولی اگر به این منظور نباشد حرام است، اما به هر حال خوردن آن غذا از ظرف دوم که طلا و نقره نیست، اشکال ندارد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] نگاه کردن مرد به زنی که می خواهد با او ازدواج کند به منظور آگاه شدن از حسن و عیب او جایز است حتی اگر با یک بار نگاه کردن این منظور حاصل نشود می تواند چند بار در چند مجلس نگاه کند.
- [آیت الله مکارم شیرازی] چند چیز است که سفر را قطع می کند و باید نماز را تمام خواند: اول رسیدن به (وطن) منظور از وطن چیست منظور از وطن محلی است که انسان آن را برای اقامت و زندگی خود انتخاب کرده، خواه در آنجا متولد شده باشد یا نه و خواه وطن پدر و مادرش باشد یا خودش آنجا را انتخاب کرده است.
- [آیت الله مظاهری] تزریق خون انسانی به انسان دیگر جایز است، خواه خون مسلمان باشد یا کافر، مرد باشد یا زن، و خرید و فروش خون برای این منظور مانعی ندارد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] منظور از عرق جنب از حرام عرقی است که در آن حال یا بعد از آن، پیش از آن که غسل کند از بدن او بیرون می آید.
- [آیت الله مظاهری] منظور از شراب هر مایع مست کنندهای است نظیر عرق و آبجو و مانند اینها و نوشیدن آن حتّی یک قطره و کمتر از آن نیز حرام است.
- [آیت الله مکارم شیرازی] نگاه کردن به زن نامحرم برای شناختن او به منظور شهادت دادن در دادگاه و امور مهم و لازمی از این قبیل جایز است.
- [آیت الله مکارم شیرازی] منظور از شراب هر مایع مست کننده ای است و آبجو نیز جزء مشروبات الکلی است، حتی نوشیدن یک قطره شراب و کمتر از آن نیز حرام است.
- [آیت الله مکارم شیرازی] خوردن و نوشیدن از ظرف (طلا) و (نقره) و استعمال آنها حرام است، بلکه استفاده از آنها برای زینت اتاق و یا هر منظور دیگر نیز جایز نیست (بنابراحتیاط واجب).