داستان خلقت آدم و حوا و اسکان آنان در بهشت در سه موضع قرآن کریم آمده است. سوره‌های بقره، اعراف و طه. از آیات قرآن استفاده می‌شود که حضرت آدم، از ابتدا برای زندگی روی زمین و مردن در آن و مبعوث شدن در قیامت آفریده شده بود: (و اذ قال ربک للملائکة انی جاعل فی الارض خلیفه؛ و چون پروردگارت به فرشتگان گفت: من در زمین جانشینی خواهم گماشت). اسکان دادن آنان در بهشت برزخی و خوردن از شجره ممنوعه و آشکار شدن عورات آنان، مرحله‌ای از سیر نزولی بوده است که انسان برای استقرار در زمین می‌بایست طی می‌کرده است. بهشتی که آدم و حوا در آن اسکان داده شده‌اند، نه بهشت و باغ دنیوی بوده است و نه بهشت موعود اخروی که در آیات بسیاری تأکید شده است بر این که: اولاً، بر جاودانه بودنش و این که کسی که در آن وارد شود هرگز خارج نخواهد شد و ثانیا، ابلیس و وسوسه‌های شیطانی هرگز به آن راهی ندارد. بلکه بهشت برزخی بوده است که مربوط به عالمی بالاتر از عالم ماده و پایین‌تر از عالم عقول است. برای آگاهی بیشتر ر.ک: تفسیر المیزان، ج 1، ص 127، سوره بقره، آیات 39 - 35 و ص 140 (بحث روایی. eporsesh.com
بهشتی که حضرت آدم (علیه السلام) و همسرش در آن بودند،چه بود؟
داستان خلقت آدم و حوا و اسکان آنان در بهشت در سه موضع قرآن کریم آمده است. سورههای بقره، اعراف و طه. از آیات قرآن استفاده میشود که حضرت آدم، از ابتدا برای زندگی روی زمین و مردن در آن و مبعوث شدن در قیامت آفریده شده بود: (و اذ قال ربک للملائکة انی جاعل فی الارض خلیفه؛ و چون پروردگارت به فرشتگان گفت: من در زمین جانشینی خواهم گماشت). اسکان دادن آنان در بهشت برزخی و خوردن از شجره ممنوعه و آشکار شدن عورات آنان، مرحلهای از سیر نزولی بوده
است که انسان برای استقرار در زمین میبایست طی میکرده است. بهشتی که آدم و حوا در آن اسکان داده شدهاند، نه بهشت و باغ دنیوی بوده است و نه بهشت موعود اخروی که در آیات بسیاری تأکید شده است بر این که: اولاً، بر جاودانه بودنش و این که کسی که در آن وارد شود هرگز خارج نخواهد شد و ثانیا، ابلیس و وسوسههای شیطانی هرگز به آن راهی ندارد. بلکه بهشت برزخی بوده است که مربوط به عالمی بالاتر از عالم ماده و پایینتر از عالم عقول است. برای آگاهی بیشتر ر.ک: تفسیر المیزان، ج 1، ص 127، سوره بقره، آیات 39 - 35 و ص 140 (بحث روایی.
eporsesh.com
- [سایر] آیا بهشتی که حضرت آدم از آن رانده شد، همان بهشت موعود بود؟
- [سایر] پسران حضرت آدم(علیه السلام) با چه کسی ازدواج کردند؟
- [سایر] نبوت حضرت آدم(علیه السلام) چگونه اثبات می شود؟
- [سایر] ازدواج فرزندان حضرت آدم(علیه السلام) چگونه بوده است؟
- [سایر] جانشین حضرت آدم(علیه السلام) چه کسی بود؟
- [سایر] حضرت آدم(علیه السلام) در قرآن چگونه توصیف شده است؟
- [سایر] حضرت آدم علیه السّلام و حوا چند فرزند داشتهاند؟
- [سایر] در مورد زیارت وارث توضیح دهید و وجه ارث امام حسین(ع) از حضرت آدم و ابراهیم(ع) چیست؟
- [سایر] بهشت حضرت آدم(علیه السلام) کجا بوده است؟
- [سایر] بهشتی که آدم (ع) در آن سکونت داشت کدام بهشت است؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] نماز در حرم امامان(علیهم السلام) مستحب است، بلکه در حدیث آمده نماز در حرم مطهر حضرت امیرالمؤمنین(علیه السلام) برابر با دویست هزار نماز است.
- [آیت الله نوری همدانی] نماز در حرم امامان (علیهم السلام ) مستحب ، بلکه بهتر از مسجد است و نماز در حرم مطهر حضرت امیر المؤمنین (علیه السلام ) برابر دویست هزار نماز است .
- [آیت الله فاضل لنکرانی] نماز در حرم امامان(علیهم السلام) مستحب بلکه بهتر از مسجد است. و نماز در حرم مطهّر حضرت امیرالمؤمنین(علیه السلام) برابر دویست هزار نماز است.
- [امام خمینی] نماز در حرم امامان علیهم السلام مستحب، بلکه بهتر از مسجد است و نماز در حرم مطهر حضرت امیرالمؤمنین علیه السلام برابر دویست هزار نماز است.
- [آیت الله بهجت] اگر شوهر بخواهد صیغه مبارات را بخواند، چنانچه مثلاً اسم زن فاطمه باشد، باید بگوید: (بارَأتُ زَوْجَتِی فاطِمَةَ عَلی مَهرِها فَهِی طالِق)، یعنی: (مبارات کردم زنم فاطمه را در مقابل مهر او، پس او رهاست)، و اگر دیگری را وکیل کند، وکیل باید بگوید: (بارَأْتُ زَوْجَةَ مُوَکِّلی فاطِمَةَ عَلی مَهرِها فَهِی طالِق).
- [آیت الله سبحانی] اگر شوهر بخواهد صیغه مبارات را بخواند چنانچه مثلاً اسم زن فاطمه باشد، باید بگوید: بارَأْتُ زَوْجَتِی فاطِمَةَ عَلی مَهْرِها فَهِیَ طالِق. یعنی از زنم فاطمه در مقابل مهر او جدا شدم پس او رهاست، و اگر دیگری را وکیل کند وکیل باید بگوید: بارَأْتُ زَوْجَةُ مُوَکِّلِی فاطِمَةَ عَلی مَهْرِها فَهِیَ طالِق. و در هر دو صورت اگر به جای کلمه (علی مهرها) (لمهرها) بگوید، اشکال ندارد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر شوهر بخواهد صیغه مبارات را بخواند، چنانچه مثلاً اسم زن فاطمه باشد، باید بگوید: بارَأْتُ زَوْجَتِی فَاطِمَةَ عَلی مَا بَذَلَتْ مَهْرِها فَهِیَ طالِقَ ) مبارات کردم زنم فاطمه را در مقابل آنچه بذل کرده او، پس او رهاست. و اگر دیگری را وکیل کند، وکیل باید بگوید: بارَأْتُ زَوْجَةَ مُوَکِّلِی فَاطِمَةَ عَلی مَا بَذَلَتْ فَهِیَ طالِق و در هر دو صورت اگر به جای کلمه (عَلی مَا بَذَلَتْ بمَا بَذَلَتْ) بگوید، اشکال ندارد.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر شوهر بخواهد صیغه مبارات را بخواند؛ چنانچه مثلا اسم زن فاطمه باشد؛ باید بگوید بارات زوجتی فاطمه علی ما بذلت فهی طالق یعنی من و زنم فاطمه در مقابل بذل کرده او از هم جدا شدیم پس او رها است. و اگر دیگری را وکیل کند؛ وکیل باید بگوید: عن قبل موکلی بارات زوجته فاطمه علی ما بذلت فهی طالق و در هر دو صورت اگر به جای کلمه (علی ما بذلت) ، (بما بذلت) بگوید اشکال ندارد.
- [آیت الله بروجردی] اگر شوهر بخواهد صیغهی مبارات را بخواند، چنانچه مثلاً اسم زن فاطمه باشد، باید بگوید:(بارَأْتُ زَوْجَتِی فاطِمَةَ عَلی مَهْرِها فَهِی طالِقٌ)؛ یعنی مبارات کردم زنم فاطمه را در مقابل مهر او پس او رهاست و اگر دیگری را وکیل کند، وکیل باید بگوید:(بارَأْتُ زَوْجَةَ مُوَکِّلی فاطِمَةَ عَلی مَهْرِها فَهِی طالِقٌ) و در هر دو صورت اگر به جای کلمة (عَلی مَهْرِها) (بمَهْرها) بگوید اشکال ندارد.
- [آیت الله خوئی] اگر شوهر بخواهد صیغ مبارات را بخواند، چنانچه مثلًا اسم زن فاطمه باشد، باید بگوید: (بارأُتُ زَوْجَتِی فاطِمَةَ عَلی ما بَذَلْتْ فَهِیَ طالِق) یعنی من و زنم فاطمه در مقابل بذل کردة او از هم جدا شدیم پس او رها است، و اگر دیگری را وکیل کند، وکیل باید بگوید: (عَنْ قِبَلِ مُوَکِّلِی بارَأُتُ زَوْجَتَهُ فاطِمَة عَلی ما بَذَلَتْ فَهِیَ طالِق) ودر هر دو صورت اگر بهجای کلم (علی ما بذلت) (بما بذلت) بگوید اشکال ندارد.