زمانی که پایان عمر حضرت آدم(علیه السلام) نزدیک شد خداوند وحی کرد که میراث نبوّت را به شیث بسپارد و امر کرد که از برادرش کتمان کند، تا او هم مانند هابیل کشته نشود. حضرت آدم(علیه السلام) به شیث فرمود: فرزندم! جبرئیل یا هر فرشته ای را که دیدی، از حال من با خبر کن و از او بخواه که پیش از مردن، میوه ای از بهشت برایم بیاورد. شیث خارج شد و به گروهی از فرشته ها رسید و حال آدم(علیه السلام) را برای آنان بازگفت. جبرئیل فرمود: ما را نزد پدرت ببر تا بر او نماز بخوانیم.[1] وقتی نزد آدم آمدند او وفات کرده بود. شیث با کمک جبرئیل حضرت آدم(علیه السلام) را غسل داد؛ سپس جبرئیل به شیث گفت: جلو بایست و بر پدرت نماز بخوان! شیث جلو ایستاد و فرشته ها پشت سر او بر حضرت آدم نماز خواندند. حضرت آدم به شیث خبر داده بود که از نسل او پیامبری به نام نوح مبعوث می شود و مردم را به خداپرستی دعوت می کند، ولی مردم نمی پذیرند و همه غرق می شوند. بین آدم و نوح 10 نسل فاصله بوده است. نکات آموزنده 1. انسان از آغاز خلقت با خطر مکرو فریب مواجه بوده است، و در این مورد بین زن و مرد فرقی وجود ندارد. 2. غالباً افراد مکار به صورت زیبا و جالب، جلوه می کنند. 3. حسد یکی از رفتارهای ناپسند است، و در گناهان دیگر نقش اساسی دارد. 4. پس از هر گناه، بهترین عمل، توبه است. در غیر این صورت اشتباهات یکی پس از دیگری ظهور می کنند. پی نوشتها: [1]. همان، ص228. منبع: سرگذشت ها و عبرت ها در آیینه ی وحی، سید مرتضی قافله باشی، انتشارات مرکز مدیریت حوزه علمیه قم (1383).
جانشین حضرت آدم(علیه السلام) چه کسی بود؟
زمانی که پایان عمر حضرت آدم(علیه السلام) نزدیک شد خداوند وحی کرد که میراث نبوّت را به شیث بسپارد و امر کرد که از برادرش کتمان کند، تا او هم مانند هابیل کشته نشود.
حضرت آدم(علیه السلام) به شیث فرمود: فرزندم! جبرئیل یا هر فرشته ای را که دیدی، از حال من با خبر کن و از او بخواه که پیش از مردن، میوه ای از بهشت برایم بیاورد. شیث خارج شد و به گروهی از فرشته ها رسید و حال آدم(علیه السلام) را برای آنان بازگفت. جبرئیل فرمود: ما را نزد پدرت ببر تا بر او نماز بخوانیم.[1] وقتی نزد آدم آمدند او وفات کرده بود. شیث با کمک جبرئیل حضرت آدم(علیه السلام) را غسل داد؛ سپس جبرئیل به شیث گفت: جلو بایست و بر پدرت نماز بخوان! شیث جلو ایستاد و فرشته ها پشت سر او بر حضرت آدم نماز خواندند.
حضرت آدم به شیث خبر داده بود که از نسل او پیامبری به نام نوح مبعوث می شود و مردم را به خداپرستی دعوت می کند، ولی مردم نمی پذیرند و همه غرق می شوند.
بین آدم و نوح 10 نسل فاصله بوده است.
نکات آموزنده
1. انسان از آغاز خلقت با خطر مکرو فریب مواجه بوده است، و در این مورد بین زن و مرد فرقی وجود ندارد.
2. غالباً افراد مکار به صورت زیبا و جالب، جلوه می کنند.
3. حسد یکی از رفتارهای ناپسند است، و در گناهان دیگر نقش اساسی دارد.
4. پس از هر گناه، بهترین عمل، توبه است. در غیر این صورت اشتباهات یکی پس از دیگری ظهور می کنند.
پی نوشتها:
[1]. همان، ص228.
منبع: سرگذشت ها و عبرت ها در آیینه ی وحی، سید مرتضی قافله باشی، انتشارات مرکز مدیریت حوزه علمیه قم (1383).
- [سایر] نظر و دیدگاه حضرت علی(ع) درباره جانشین پیامبراکرم(ص) چه بوده است؟
- [سایر] نظر و دیدگاه علی (علیه السلام) درباره جانشین پیامبر اکرم (صلی الله علیه وآله) چه بوده است؟
- [سایر] پسران حضرت آدم(علیه السلام) با چه کسی ازدواج کردند؟
- [سایر] نبوت حضرت آدم(علیه السلام) چگونه اثبات می شود؟
- [سایر] ازدواج فرزندان حضرت آدم(علیه السلام) چگونه بوده است؟
- [سایر] حضرت آدم(علیه السلام) در قرآن چگونه توصیف شده است؟
- [سایر] حضرت آدم علیه السّلام و حوا چند فرزند داشتهاند؟
- [سایر] در مورد زیارت وارث توضیح دهید و وجه ارث امام حسین(ع) از حضرت آدم و ابراهیم(ع) چیست؟
- [سایر] بهشت حضرت آدم(علیه السلام) کجا بوده است؟
- [سایر] دلیلی که ثابت کند حضرت علی(علیه السلام) از حضرت آدم، نوح، ابراهیم، موسی و عیسی علیهم السلام برتر است، چیست؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] نماز در حرم امامان(علیهم السلام) مستحب است، بلکه در حدیث آمده نماز در حرم مطهر حضرت امیرالمؤمنین(علیه السلام) برابر با دویست هزار نماز است.
- [آیت الله نوری همدانی] نماز در حرم امامان (علیهم السلام ) مستحب ، بلکه بهتر از مسجد است و نماز در حرم مطهر حضرت امیر المؤمنین (علیه السلام ) برابر دویست هزار نماز است .
- [آیت الله فاضل لنکرانی] نماز در حرم امامان(علیهم السلام) مستحب بلکه بهتر از مسجد است. و نماز در حرم مطهّر حضرت امیرالمؤمنین(علیه السلام) برابر دویست هزار نماز است.
- [امام خمینی] نماز در حرم امامان علیهم السلام مستحب، بلکه بهتر از مسجد است و نماز در حرم مطهر حضرت امیرالمؤمنین علیه السلام برابر دویست هزار نماز است.
- [آیت الله بهجت] اگر شوهر بخواهد صیغه مبارات را بخواند، چنانچه مثلاً اسم زن فاطمه باشد، باید بگوید: (بارَأتُ زَوْجَتِی فاطِمَةَ عَلی مَهرِها فَهِی طالِق)، یعنی: (مبارات کردم زنم فاطمه را در مقابل مهر او، پس او رهاست)، و اگر دیگری را وکیل کند، وکیل باید بگوید: (بارَأْتُ زَوْجَةَ مُوَکِّلی فاطِمَةَ عَلی مَهرِها فَهِی طالِق).
- [آیت الله سبحانی] اگر شوهر بخواهد صیغه مبارات را بخواند چنانچه مثلاً اسم زن فاطمه باشد، باید بگوید: بارَأْتُ زَوْجَتِی فاطِمَةَ عَلی مَهْرِها فَهِیَ طالِق. یعنی از زنم فاطمه در مقابل مهر او جدا شدم پس او رهاست، و اگر دیگری را وکیل کند وکیل باید بگوید: بارَأْتُ زَوْجَةُ مُوَکِّلِی فاطِمَةَ عَلی مَهْرِها فَهِیَ طالِق. و در هر دو صورت اگر به جای کلمه (علی مهرها) (لمهرها) بگوید، اشکال ندارد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر شوهر بخواهد صیغه مبارات را بخواند، چنانچه مثلاً اسم زن فاطمه باشد، باید بگوید: بارَأْتُ زَوْجَتِی فَاطِمَةَ عَلی مَا بَذَلَتْ مَهْرِها فَهِیَ طالِقَ ) مبارات کردم زنم فاطمه را در مقابل آنچه بذل کرده او، پس او رهاست. و اگر دیگری را وکیل کند، وکیل باید بگوید: بارَأْتُ زَوْجَةَ مُوَکِّلِی فَاطِمَةَ عَلی مَا بَذَلَتْ فَهِیَ طالِق و در هر دو صورت اگر به جای کلمه (عَلی مَا بَذَلَتْ بمَا بَذَلَتْ) بگوید، اشکال ندارد.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر شوهر بخواهد صیغه مبارات را بخواند؛ چنانچه مثلا اسم زن فاطمه باشد؛ باید بگوید بارات زوجتی فاطمه علی ما بذلت فهی طالق یعنی من و زنم فاطمه در مقابل بذل کرده او از هم جدا شدیم پس او رها است. و اگر دیگری را وکیل کند؛ وکیل باید بگوید: عن قبل موکلی بارات زوجته فاطمه علی ما بذلت فهی طالق و در هر دو صورت اگر به جای کلمه (علی ما بذلت) ، (بما بذلت) بگوید اشکال ندارد.
- [آیت الله بروجردی] اگر شوهر بخواهد صیغهی مبارات را بخواند، چنانچه مثلاً اسم زن فاطمه باشد، باید بگوید:(بارَأْتُ زَوْجَتِی فاطِمَةَ عَلی مَهْرِها فَهِی طالِقٌ)؛ یعنی مبارات کردم زنم فاطمه را در مقابل مهر او پس او رهاست و اگر دیگری را وکیل کند، وکیل باید بگوید:(بارَأْتُ زَوْجَةَ مُوَکِّلی فاطِمَةَ عَلی مَهْرِها فَهِی طالِقٌ) و در هر دو صورت اگر به جای کلمة (عَلی مَهْرِها) (بمَهْرها) بگوید اشکال ندارد.
- [آیت الله خوئی] اگر شوهر بخواهد صیغ مبارات را بخواند، چنانچه مثلًا اسم زن فاطمه باشد، باید بگوید: (بارأُتُ زَوْجَتِی فاطِمَةَ عَلی ما بَذَلْتْ فَهِیَ طالِق) یعنی من و زنم فاطمه در مقابل بذل کردة او از هم جدا شدیم پس او رها است، و اگر دیگری را وکیل کند، وکیل باید بگوید: (عَنْ قِبَلِ مُوَکِّلِی بارَأُتُ زَوْجَتَهُ فاطِمَة عَلی ما بَذَلَتْ فَهِیَ طالِق) ودر هر دو صورت اگر بهجای کلم (علی ما بذلت) (بما بذلت) بگوید اشکال ندارد.