پسران حضرت آدم(علیه السلام) با چه کسی ازدواج کردند؟
دانشمندان درباره پاسخ این پرسش در کتابهای تفسیر و حدیث بحثها کرده و پاسخهای گوناگونی داده اند که در این جا به برخی از آنها اشاره می شود: 1. بسیاری معتقدند که ازدواج خواهر و برادر، او همان روزی که حضرت آدم(علیه السلام)آفریده شد، حرام بوده است و اصولا این امر با فطرت انسان ناسازگار است و خداوند متعال چیز ناسازگار با فطرت را برای هیچ یک از پیامبران تشریع نفرموده است. فرزندان آدم(علیه السلام) با دخترانی که از بهشت بر ایشان آوردند، ازواج کردند و سپس فرزندانشان دختر عمو و پسر عمو بودند، با هم ازدواج کردند و بدین سان نسل آدم ادامه یافت. 2. حضرت حوّا، در هر وضع حمل، یک دختر و یک پسر به دنیا می آورده است و چون رشید می گشتند، پسران و دختران همزاد با هم ازدواج نمی کردند، بلکه هر یک از آنان با فرزندی که از حمل دیگر به وجود می آمد، ازدواج می کردند. امّا این که چگونه ممکن است پیامبری دختران خود را به ازدواج پسرانش درآورد، پاسخ این است که زمان احکام و وضع و رفع آن به دست خداست و هر جا مصلحت باشد، حکم را وضع می کند و چون مصلحت نباشد، همان حکم را بر می دارد. بنابراین، در آن هنگام بنا بر ضرورت و مصلحت، ازدواج خواهر با برادر جایز بود و حرمتش مقرر نشده بود. 3. فرزندان حضرت آدم(علیه السلام) با فرزندانی غیر از نسل آدم(علیه السلام) ازدواج کردند; یعنی با کسانی که پیش از حضرت آدم(علیه السلام) و همسرش موجود بودند. www.eporsesh.com
عنوان سوال:

پسران حضرت آدم(علیه السلام) با چه کسی ازدواج کردند؟


پاسخ:

دانشمندان درباره پاسخ این پرسش در کتابهای تفسیر و حدیث بحثها کرده و پاسخهای گوناگونی داده اند که در این جا به برخی از آنها اشاره می شود:
1. بسیاری معتقدند که ازدواج خواهر و برادر، او همان روزی که حضرت آدم(علیه السلام)آفریده شد، حرام بوده است و اصولا این امر با فطرت انسان ناسازگار است و خداوند متعال چیز ناسازگار با فطرت را برای هیچ یک از پیامبران تشریع نفرموده است. فرزندان آدم(علیه السلام) با دخترانی که از بهشت بر ایشان آوردند، ازواج کردند و سپس فرزندانشان دختر عمو و پسر عمو بودند، با هم ازدواج کردند و بدین سان نسل آدم ادامه یافت.
2. حضرت حوّا، در هر وضع حمل، یک دختر و یک پسر به دنیا می آورده است و چون رشید می گشتند، پسران و دختران همزاد با هم ازدواج نمی کردند، بلکه هر یک از آنان با فرزندی که از حمل دیگر به وجود می آمد، ازدواج می کردند. امّا این که چگونه ممکن است پیامبری دختران خود را به ازدواج پسرانش درآورد، پاسخ این است که زمان احکام و وضع و رفع آن به دست خداست و هر جا مصلحت باشد، حکم را وضع می کند و چون مصلحت نباشد، همان حکم را بر می دارد.
بنابراین، در آن هنگام بنا بر ضرورت و مصلحت، ازدواج خواهر با برادر جایز بود و حرمتش مقرر نشده بود.
3. فرزندان حضرت آدم(علیه السلام) با فرزندانی غیر از نسل آدم(علیه السلام) ازدواج کردند; یعنی با کسانی که پیش از حضرت آدم(علیه السلام) و همسرش موجود بودند.
www.eporsesh.com





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین