چرا در دنیا همواره با مشکلات و سختی ها مواجه هستیم ؟
شخصی از کنار مغازه بلور فروشی می گذشت چشمش به لیوان هایی افتاد که روی میز به طور وارونه چیده شده بود . همانجا ایستاد ، کمی نگاه کرد و یکی از آنها را به همان حالتی که بود برداشت و شروع به اعتراض به فروشنده کرد که آقا ! چرا دَر این لیوان بسته است و ته آن باز است ؟ فروشنده خندید و گفت : اگر شما درست بنگرید و لیوان را به حالت درست بگیرید ، هر دو اشکال برطرف خواهد شد . آری ، بسیاری از اشکالات ، بر اساس باورها و تصورات غلط ما می باشد . ما خیال می کنیم که دنیا برای رفاه است ، لذا می گوییم : چرا رفاه نیست ؟ مثل کسی که در چلوکبابی نشسته و اعتراض می کند چرا اینجا دوش ندارد ؟ ! او باید باور کند که آنجا حمام نیست . ما باید باور کنیم که دنیا خوابگاه ، عشرتکده و آخور نیست ، دنیا میدان رشد است و انسان باید در این میدان با سختی ها مبارزه کند تا خود به رشد و کمال برسد . قرآن می فرماید : ( أخذناهم بالبأساء و الضَراء لعلهم یضرعون )(1) سختی ها و فشارها برای توجه دادن به انسان است . آری ، تا چوب عود را نسوزانید ، بوی عطرش بلند نمی شود . سختی ها وسیله غرور زدایی است . همان گونه که لاستیک های ماشین را باید تنظیم باد کرد ، حوادث تلخ نیز انسان را متعادل و تنظیم می کند ، غفلت و غرور و تکبر را از بین می برد ، به علاوه تلخی ها انسان را به فکر و تلاش واداشته و سرچشمه ی انواع ابتکارات و اختراعات می شود . پی نوشت: 1- سوره انعام ، آیه 48 . منبع: پرسش های مهم پاسخ های کوتاه، حجت الاسلام محسن قرائتی
عنوان سوال:

چرا در دنیا همواره با مشکلات و سختی ها مواجه هستیم ؟


پاسخ:

شخصی از کنار مغازه بلور فروشی می گذشت چشمش به لیوان هایی افتاد که روی میز به طور وارونه چیده شده بود . همانجا ایستاد ، کمی نگاه کرد و یکی از آنها را به همان حالتی که بود برداشت و شروع به اعتراض به فروشنده کرد که آقا ! چرا دَر این لیوان بسته است و ته آن باز است ؟ فروشنده خندید و گفت : اگر شما درست بنگرید و لیوان را به حالت درست بگیرید ، هر دو اشکال برطرف خواهد شد .
آری ، بسیاری از اشکالات ، بر اساس باورها و تصورات غلط ما می باشد . ما خیال می کنیم که دنیا برای رفاه است ، لذا می گوییم : چرا رفاه نیست ؟ مثل کسی که در چلوکبابی نشسته و اعتراض می کند چرا اینجا دوش ندارد ؟ ! او باید باور کند که آنجا حمام نیست . ما باید باور کنیم که دنیا خوابگاه ، عشرتکده و آخور نیست ، دنیا میدان رشد است و انسان باید در این میدان با سختی ها مبارزه کند تا خود به رشد و کمال برسد .
قرآن می فرماید : ( أخذناهم بالبأساء و الضَراء لعلهم یضرعون )(1) سختی ها و فشارها برای توجه دادن به انسان است .
آری ، تا چوب عود را نسوزانید ، بوی عطرش بلند نمی شود . سختی ها وسیله غرور زدایی است .
همان گونه که لاستیک های ماشین را باید تنظیم باد کرد ، حوادث تلخ نیز انسان را متعادل و تنظیم می کند ، غفلت و غرور و تکبر را از بین می برد ، به علاوه تلخی ها انسان را به فکر و تلاش واداشته و سرچشمه ی انواع ابتکارات و اختراعات می شود .
پی نوشت:
1- سوره انعام ، آیه 48 .
منبع: پرسش های مهم پاسخ های کوتاه، حجت الاسلام محسن قرائتی





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین