در قرآن می خوانیم : ( ما أصابک مِن حَسنه فَمِن الله و ما أصابک مِن أصابک مِن سَیِئه فَمِن نَفسک ) (1)هر خوبی به تو رسد از خداوند است ولی هر بدی به تو رسد از نفس خودت می باشد . کره زمین که به دور خود و خورشید می گردد و همواره بخشی از آن روشن و بخشی دیگر تاریک است ، هرکجای آن روشن باشد از خورشید است و هر کجای آن تاریک باشد ، از خود زمین است . خداوند انگور را آفرید ، ولی بشر از آن شراب می سازد که مایه بروز هزاران حادثه و بیماری است . خداوند به انسان قدرت داد ، ولی عده ای با سوء استفاده از این قدرت ، به محرومان ضربه می زنند . خداوند به انسان عقل داد ، ولی عده ای از این عقل سوء استفاده کرده و به دنبال مکر و حیله ای برای مردم هستند . پس آنچه از سوی خداوند است ، نیکوست و بدی ها از خود ما سرچشمه می گیرد . پی نوشت: 1- سوره نساء ، آیه 79 . منبع: پرسش های مهم پاسخ های کوتاه، حجت الاسلام محسن قرائتی
در قرآن می خوانیم : ( ما أصابک مِن حَسنه فَمِن الله و ما أصابک مِن أصابک مِن سَیِئه فَمِن نَفسک ) (1)هر خوبی به تو رسد از خداوند است ولی هر بدی به تو رسد از نفس خودت می باشد .
کره زمین که به دور خود و خورشید می گردد و همواره بخشی از آن روشن و بخشی دیگر تاریک است ، هرکجای آن روشن باشد از خورشید است و هر کجای آن تاریک باشد ، از خود زمین است .
خداوند انگور را آفرید ، ولی بشر از آن شراب می سازد که مایه بروز هزاران حادثه و بیماری است .
خداوند به انسان قدرت داد ، ولی عده ای با سوء استفاده از این قدرت ، به محرومان ضربه می زنند .
خداوند به انسان عقل داد ، ولی عده ای از این عقل سوء استفاده کرده و به دنبال مکر و حیله ای برای مردم هستند . پس آنچه از سوی خداوند است ، نیکوست و بدی ها از خود ما سرچشمه می گیرد .
پی نوشت:
1- سوره نساء ، آیه 79 .
منبع: پرسش های مهم پاسخ های کوتاه، حجت الاسلام محسن قرائتی
- [سایر] در برخورد با حوادث تلخ ،چه کنیم؟
- [سایر] سلام/ حیف که دیر با شما وکلاس ها تون اشنا شدم دیگه زندگیم از دست رفت تو سن 19 سالگی طعم تلخ طلاق با تمام وجودم حس کردم خدا واسه هیچ کس پیش نیاره. خدا روز به روز زندگیتونو شیرین کنه که زندگی جوونا رو شیرین میکنید.
- [سایر] در برخورد با حوادث تلخ ، چه کنیم ؟
- [سایر] نقش ایمان به خدا در زندگی انسان چیست ؟
- [سایر] راه های تقویت ایمان در تلخ ترین لحظات زندگی چیست؟
- [سایر] دین چیست؟ اهداف آن کدام است؟ آیا برای زندگی انسان نقش دین ضروری است؟
- [سایر] آشنایی با صفت شکوری خداوند متعال و نقش آن صفت در زندگی فردی و اجتماعی ما چیست؟
- [سایر] خاطرات تلخ مربوط به زندگی مشترک را چگونه بی اثر کنیم؟
- [سایر] آیا خداوند انسان یا ماده را بدون واسطه خلق کرده است؟ نقش واسطه فیض در خلقت انسان چیست؟
- [سایر] زلزله و حوادث طبیعی دیگر که در آن ها انسان های بی گناه، خصوصا کودکان کشته می شوند، چگونه با کرامت و عدالت و رحمت خدا سازگار است؟
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . جایی را که انسان محل زندگی خود قرار داده، و ماندن خود را در آنجا محدود به مقدار معین نکرده، و مثل کسی که آنجا وطن اوست در آنجا زندگی می کند که اگر مسافرتی برای او پیش آید، دوباره به همان جا برمی گردد، اگر چه قصد نداشته باشد که همیشه در آنجا بماند، در حکم وطن او حساب می شود.
- [آیت الله نوری همدانی] جائی را که انسان محل زندگی خود قرار داده و ماندن خود را در آنجا محدود به مقدار معین نکرده آنجا وطن او حساب می شود و در صدق وطن بودن قصد همیشه مماندن معتبر نیست بلی لازم است که ماندن خود را محدود به مقدار معین نکند و گرنه وطن مصدق نمی کند .
- [آیت الله مکارم شیرازی] اگر چیزی ازسرمایه به خاطر کسب و کار از بین برود بطوری که جزء ضرر معامله حساب شود، می تواند مقدار آن را از منافع بردارد، ولی اگر به واسطه حوادث دیگری از بین برود (مانند سرقت وامثال آن) نمی تواند آن را از منافع کم کند، مگر این که با سرمایه باقیمانده نتواند کسبی که سزاوار شأن اوست انجام دهد.
- [آیت الله مظاهری] نماز آیات در هنگام چهار اتفاق واجب میشود: اوّل: گرفتن خورشید. دوّم: گرفتن ماه گرچه مقدار کمی از آنها گرفته شود. سوّم: زلزله. چهارم: حوادث خوفناک مثل رعد و برق و شکافتن و فرو رفتن زمین در صورتی که بیشتر مردم بترسند.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] نماز آیات که دستور آن بعدا گفته خواهد شد به واسطه چهار چیز واجب می شود: اول - گرفتن خورشید. دوم - گرفتن ماه اگرچه مقدار کمی از آنها گرفته شود و کسی هم از آن نترسد. سوم - زلزله اگرچه کسی هم نترسد. چهارم - رعد و برق و بادهای سیاه و سرخ و مانند اینها از آیات آسمانی در صورتی که بیشتر مردم بترسند. و اما در حوادث زمینی مانند فرورفتن آب دریا و افتادن کوه که موجب ترس اکثر مردم شود بنا بر احتیاط نماز آیات خوانده شود؛ ولی بعید نیست که در حوادث زمینی که زلزله نباشد نماز آیات واجب نباشد.
- [آیت الله مظاهری] اگر مال حلال با حرام مخلوط شود و انسان مقدار حرام را بداند ولی صاحب آن را نشناسد باید آن مقدار را به حاکم شرع بدهد.
- [آیت الله علوی گرگانی] بنابر احتیاط واجب زینت کردن مسجد به طلا حرام و همچنین بنابر احتیاط واجب، نباید صورت چیزهایی که مثل انسان وحیوان روح دارد، در مسجد نقش کنند ونقاشی چیزهائی که روح ندارد مثل گل وبوته مکروه است.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] بنابر احتیاط واجب نباید مسجد را به طلا زینت کنند و همچنین نباید بنابر احتیاط صورت چیزهائی که مثل انسان و حیوان روح دارد در مسجد نقش کنند، ولی نقّاشی چیزهائی که روح ندارد، مثل گل و بوته مکروه است.
- [آیت الله سبحانی] بنابر احتیاط واجب مسجد را به طلا نباید زینت نمایند و همچنین نباید صورت چیزهایی که مثل انسان و حیوان روح دارد در مسجد نقش کنند. و نقاشی چیزهایی که روح ندارد، مثل گل و بوته مکروه است.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . زینت کردن مسجد به طلا حرام است بنابر احتیاط واجب، و هم چنین است نقش کردن مسجد به صورت چیزهایی که مثل انسان و حیوان روح دارد، و نقاشی چیزهایی که روح ندارد، مثل گل و بوته مکروه است.