تکامل روحی برای بشر در این جهان در اثر تکلیف و امتثال تکلیف به وجود می آید. به هر نسبت که بنده ای در راه انجام دستورات الهی بیشتر تلاش کند و موجبات خشنودی آفریدگار خویش را فراهم آورد به مراحل بالاتری از کمال نائل خواهد آمد. بر این اساس تکامل انسان در آخرت هم نتیجه اعمال وی در دنیاست، هر که در دنیا بیشتر به تکالیف خویش عمل کرده باشد، آنجا به خداوند نزدیک تر و از قرب الهی بیشتر برخوردار خواهد بود و آنکه در دنیا سهل انگاری کرده و از امکانات و استعدادهای خویش درست استفاده نکرده باشد پس از گذشت از این جهان گمراه معذب خواهد بود. قرآن مجید می فرماید:(من کان فی هذه اعمی فهو فی الاخرة اعمی و اضل سبلا؛ آنکه در این جهان کور است(چشم دلش نابیناست) در آخرت هم نابینا و گمراه تر خواهد بود).(1) پی نوشت: 1 - سوره اسراء، آیه 72. eporsesh.com
تکامل روحی برای بشر در این جهان در اثر تکلیف و امتثال تکلیف به وجود می آید. به هر نسبت که بنده ای در راه انجام دستورات الهی بیشتر تلاش کند و موجبات خشنودی آفریدگار خویش را فراهم آورد به مراحل بالاتری از کمال نائل خواهد آمد. بر این اساس تکامل انسان در آخرت هم نتیجه اعمال وی در دنیاست، هر که در دنیا بیشتر به تکالیف خویش عمل کرده باشد، آنجا به خداوند نزدیک تر و از قرب الهی بیشتر برخوردار خواهد بود و آنکه در دنیا سهل انگاری کرده و از امکانات و استعدادهای خویش درست استفاده نکرده باشد پس از گذشت از این جهان گمراه معذب خواهد بود. قرآن مجید می فرماید:(من کان فی هذه اعمی فهو فی الاخرة اعمی و اضل سبلا؛ آنکه در این جهان کور است(چشم دلش نابیناست) در آخرت هم نابینا و گمراه تر خواهد بود).(1)
پی نوشت:
1 - سوره اسراء، آیه 72.
eporsesh.com
- [سایر] آیا ذات پروردگار جهان را می توان درک کرد؟
- [سایر] آیا برای جهان هدف و علت غائی می توان قائل شد؟
- [سایر] آیا می توان گفت اسلام بنیان گذار مبانی حقوق بین الملل در جهان است؟
- [سایر] جهان هستی، تجلی ذات حق تعالی است؛ حال چگونه می توان بدی ها و شرور عالم آفرینش را توجیه کرد؟
- [سایر] با سلام؛ آیا برای جهان هستی می توان از نظر بعد اندازه ای در نظر گرفت؛ زیرا سؤالی که در ذهن خطور می کند این است که بالاخره جهان هستی از نظر بعد و اندازه پایانی دارد؟ با تشکر.
- [سایر] آیا اکثر بشر گمراه هستند؟
- [سایر] شیطان چگونه انسان را گمراه می کند؟
- [سایر] شیطان چه کسانی را میتواند فریب دهد و گمراه سازد؟
- [سایر] چرا بعضیها بعد از هدایت دوباره گمراه میشوند؟
- [سایر] آیا می توان گفت شیعه با جمعیتی کمتر از 3 درصد جمعیت جهان تنها مذهبی است که حق ورود به بهشت را دارند؟
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . خرید و فروش و کمک به مطبوعات و نشریات و روزنامه و مجلات گمراه کننده و خواندن آنها حرام است مگر برای اطلاع بر مفاسد و رفع آن در صورت تمکن، برای کسانی که واقعاً اهلیت و شایستگی رفع آن را دارند.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] خمس را می توان از عین مال متعلق خمس بدهد یا از قیمت آن ولی نمی توان از جنس دیگری داد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] کفن را بطور متعارف از واجب و مستحب می توان از اموال میت برداشت، هرچند صغیر داشته باشد، اما زاید بر متعارف را نمی توان از حق صغیر برداشت، مگر این که وصیت کرده باشد، که در این صورت می توان مقدار اضافی را از ثلث حساب کرد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] سوم، واجب النفقه نبودن، یعنی زکات را نمی توان به فرزند و همسر و پدر و مادر داد، ولی اگر آنها بدهکار باشند و نتوانند بدهی خود را بپردازند زکات را به مقدار اداء دین می توان به آنها داد.
- [آیت الله سبحانی] اعتکاف عمل واحدی است ، و باید از طرف یک نفر انجام بگیرد، بنابراین نمی توان یک اعتکاف را از طرف چند نفر انجام داد، فقط می توان ثواب عمل اعتکاف را برای گروهی اهدا نمود، خواه زنده باشند، یا نه.
- [آیت الله نوری همدانی] نماز جمعه باید به جماعت برگزار شود ونمی توان آن را بطورفرادی بجا آورد .
- [آیت الله مکارم شیرازی] برای پوشانیدن عورت از هر چیز می توان استفاده کرد، حتی با دست و آب کدر.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . نافله ظهر وعصر را در سفر نباید خواند ولی نافله عشا را رجاءاً می توان خواند.
- [آیت الله مکارم شیرازی] برای دادن خمس می توان معیار را سال شمسی یا قمری قرار داد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] اذان و اقامه را قبل از داخل شدن وقت نماز نمی توان گفت و اگر بگوید باطل است.