در آیاتی از سوره مبارکه واقعه در این خصوص می فرماید : ( انّا انشأناهنّ انشاءاً فجعلناهنّ ابکارا)(1) : ما آنها را آفرینش نوینی بخشیده ایم و همگی آنها را بکر قرار داده ایم. و این جمله اشاره به همسران مؤمنان در این دنیاست که خداوند آفرینش تازه ای در قیامت به آنها می دهد و همگی در نهایت جوانی و طراوت و جمال و کمال ظاهر و باطن، وارد بهشت می شوند و مضافاً براینکه همه دوشیزه می شوند. و شاید این وصف همیشه برای آنها باقی باشد چنانکه بسیاری از مفسران به آن تصریح کرده اند و در روایات نیز به آن اشاره شده است یعنی با آمیزش وضع آنها دگرگون نمی شود (2). و آیه دیگری تصریح دارد که همسران مؤمن همراه شوهرانشان به بهشت می روند چنانکه می فرماید ( ادخلوا الجنه انتم و ازواجکم تحبرون )(3) شما و همسرانتان در نهایت شادمانی وارد بهشت شوید. پی نوشت: 1- واقعه /36و 35. 2- روح المعانی، ج 27، ص 123. 3- زخرف / 70. منبع: تصویر بهشت و بهشتیان در قرآن کریم، فاطمه کریمی، انتشارات جامعه القرآن الکریم
در آیاتی از سوره مبارکه واقعه در این خصوص می فرماید : ( انّا انشأناهنّ انشاءاً فجعلناهنّ ابکارا)(1) : ما آنها را آفرینش نوینی بخشیده ایم و همگی آنها را بکر قرار داده ایم. و این جمله اشاره به همسران مؤمنان در این دنیاست که خداوند آفرینش تازه ای در قیامت به آنها می دهد و همگی در نهایت جوانی و طراوت و جمال و کمال ظاهر و باطن، وارد بهشت می شوند و مضافاً براینکه همه دوشیزه می شوند. و شاید این وصف همیشه برای آنها باقی باشد چنانکه بسیاری از مفسران به آن تصریح کرده اند و در روایات نیز به آن اشاره شده است یعنی با آمیزش وضع آنها دگرگون نمی شود (2). و آیه دیگری تصریح دارد که همسران مؤمن همراه شوهرانشان به بهشت می روند چنانکه می فرماید ( ادخلوا الجنه انتم و ازواجکم تحبرون )(3) شما و همسرانتان در نهایت شادمانی وارد بهشت شوید.
پی نوشت:
1- واقعه /36و 35.
2- روح المعانی، ج 27، ص 123.
3- زخرف / 70.
منبع: تصویر بهشت و بهشتیان در قرآن کریم، فاطمه کریمی، انتشارات جامعه القرآن الکریم
- [سایر] آیا در بهشت همسران دنیوی با هم هستند؟
- [سایر] زنی که در دنیا ازدواج مجدد داشته، در بهشت همسر کدامیک از همسران خود خواهد بود؟
- [سایر] پذیرایی از مؤمنان در بهشت چگونه است؟
- [سایر] زنی که در دنیا ازدواج مجدد داشته، در بهشت همسر کدام یک از همسران خود خواهد بود؟
- [سایر] ارث بردن بهشت توسط مؤمنان به چه معناست؟
- [سایر] در صحبتهایی که با اهل سنت داشتم آنها اعتقاد دارند که عایشه امّ المؤمنین است و این ادعا را با توجه به آیه 6 سوره احزاب اثبات میکنند؛ آیا این ادعا صحیح است؟ حال اگر منظور خداوند در این آیه این بوده که به مسلمانان بگوید که حق ندارید با همسران پیامبر ازدواج کنید همسران وی در حکم مادران مؤمنان هستند چرا خداوند این دستور را با بیان موضوعاتی دیگر مثلاً همسران وی در حکم خواهران و یا دختران مؤمنان هستند نیاورد؟
- [سایر] چهار زنی که قبل ازدواج خواب شوهرانشان را دیده اند؟
- [سایر] آیا ایمان افراد مسیحی هم مورد قبول خدا قرار میگیرد و آنها هم به بهشت میروند؟!
- [سایر] سلام علیکم، طبق آیه 59 سوره مبارکه احزاب؛ چرا خداوند به پیامبر اکرم(ص) فرموده است به همسران و دخترانت و به زنان مؤمن بگو که حجاب خود را رعایت کنند، ولی اسمی از دختران مؤمن نبرده است؟
- [سایر] چگونه ایمان و عمل صالح سبب ورود به بهشت می شود؟
- [آیت الله اردبیلی] مرد با رعایت جهات زیر میتواند دو یا سه و یا حدّ اکثر چهار همسر دائم برای خود اختیار کند: اوّل:بتواند بین همسران خود به عدالت رفتار نماید. دوم:توانایی اداره بیش از یک خانواده را داشته باشد. پس اگر مرد نتواند بین همسران خود به عدالت رفتار نماید و یا نتواند آنان را تأمین نماید، نباید بیش از یک همسر برای خود اختیار کند.
- [آیت الله بهجت] اگر طفل یا دیوانه، کسی را بکشد، اگرچه عمدی باشد، ملحق به قتل خطایی است. و اگر شخص دیگری را به تصور اینکه مستحق کشته شدن است، مثل کفر و قصاص، بکشد و بعداً معلوم شود که استحقاق کشته شدن را نداشته، این قتل ملحق به شبه عمد است.
- [آیت الله بهجت] اگر موقعی که امام در رکوع است اقتدا کند و پیش از آنکه به اندازه رکوع خم شود، امام سر از رکوع بردارد، می تواند نیت فرادی کند یا می تواند صبر کند تا در رکعت بعد به امام ملحق شود و در صورت ملحق شدن ، تکبیرِ دیگر لازم نیست.
- [آیت الله مظاهری] اگر نطفه مرد و نطفه زن او را در رحم مصنوعی پرورش دادند و بچّهای تولید شد این بچّه حلالزاده و ملحق به پدر و مادر است و نیز اگر نطفه مردی را با نطفه زن اجنبیه پرورش دادند و بچّه تولید شد این بچّه ولد شبهه است و ملحق به پدر و مادر است و صورت اوّل و دوّم در احکام با هم فرقی ندارند.
- [آیت الله جوادی آملی] .حرم مطهر پیامبر و امام معصوم (ع) ملحق به مسجد است و نجس کردن عمدی آن , حرام و تطهیر آن, واجب است. در این جهت, فرقی بین حرم معمور مانند عتبات عالیات و حرم مخروب مانند بقیع نیست.
- [آیت الله بهجت] اگر زن شوهردار زنا کند، در صورتی که امکان داشته باشد، بچه متولد از او و از شوهرش باشد ملحق به شوهر میشود و متولد از زنا حساب نمیشود.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . تلقیح نطفه مرد به عیال خودش مانعی ندارد و اولاد ملحق به طرفین هستند و از پدر و مادر ارث می برند و تلقیح نطفه اجنبی به اجنبیه حرام است.
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه کافر شهادتین نگوید، ولی قلباً به معنی آن ایمان داشته باشد مسلمان است، اما اگر بر زبان جاری کند و یقین باشد که قلباً به آن ایمان ندارد احتیاط واجب آن است که از او اجتناب شود.
- [آیت الله مکارم شیرازی] فرزندان نابالغ کفار بعد از ایمان آوردن پدران آنها پاک می شوند.
- [آیت الله سیستانی] اگر زنی با منی غیر شوهر خود تلقیح شود، و آن زن باردار شود و فرزندی به دنیا آورد، در صورتی که این اتفاق اشتباهی رخ داده باشد، بدین معنا که میخواستند او را با منی شوهرش تلقیح کنند، لکن با منی شخص دیگری اشتباه شد، در این فرض بیشک فرزند به صاحب منی ملحق میگردد، و حکم این مسأله مانند وطی به شبهه است. و اگر این تلقیح آگاهانه و عامدانه صورت گرفته باشد، باز بعید نیست که فرزند به صاحب منی ملحق گردد و همه احکام نَسَب حتّی ارث میان آنها ثابت گردد، زیرا آنچه از ارث استثنا شده است، فرزند زنا است و اگرچه عملی که به انعقاد نطفه منجر شده، حرام است، ولی این مسأله حکم زنا را ندارد. همچنین این فرزند در هر دو فرض به مادرش ملحق میگردد و هیچ فرقی میان او و دیگر فرزندانش نیست. در صورتی نیز که زن نطفه شوهر خود را از طریق مساحقه و مانند آن، به رحم زن دیگری منتقل کند و آن زن باردار شود و فرزندی به دنیا آورد، فرزند به صاحب نطفه و زنی که او را به دنیا آورده است، ملحق میگردد، گر چه این عمل حرام است.