چرا به عالم برزخ، عالم خیال می گویند؟
خیال یعنی عالمی که در آن جا صورت محض است و هیچ ماده ای نیست. البته صور موجوداتی هم که در آنجا هست به مراتب از موجوداتی که در عالم ماده است قوی تر و عظیم تر و حرکتش سریعتر، حزن و اندوه و یا مسرّت و لذّتش افزون تر است. این (خیالی) که ما در فارسی هم استعمال می کنیم به معنای (وهم) است و هر امر توهمیّه را یک امر خیالی می پنداریم این عالم خیال به این معنی نمی باشد بلکه خیال در لفظ وضع شده و واقعی به معنای جدایی از ماده می باشد. و عالم خیال عالم بسیار وسیعی است که از عالم ماده خیلی قوی تر است لذا چون عالم برزخ برخی از تعلّقات و ویژگی های عالم ماده را ندارد به آن، عالم خیال می گویند. منبع: تصویر برزخ و برزخیان در قرآن کریم، فاطمه کریمی، انتشارات جامعه القرآن الکریم
عنوان سوال:

چرا به عالم برزخ، عالم خیال می گویند؟


پاسخ:

خیال یعنی عالمی که در آن جا صورت محض است و هیچ ماده ای نیست. البته صور موجوداتی هم که در آنجا هست به مراتب از موجوداتی که در عالم ماده است قوی تر و عظیم تر و حرکتش سریعتر، حزن و اندوه و یا مسرّت و لذّتش افزون تر است.
این (خیالی) که ما در فارسی هم استعمال می کنیم به معنای (وهم) است و هر امر توهمیّه را یک امر خیالی می پنداریم این عالم خیال به این معنی نمی باشد بلکه خیال در لفظ وضع شده و واقعی به معنای جدایی از ماده می باشد. و عالم خیال عالم بسیار وسیعی است که از عالم ماده خیلی قوی تر است لذا چون عالم برزخ برخی از تعلّقات و ویژگی های عالم ماده را ندارد به آن، عالم خیال می گویند.
منبع: تصویر برزخ و برزخیان در قرآن کریم، فاطمه کریمی، انتشارات جامعه القرآن الکریم





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین