در آیات 11 تا 13 سورهء مزمل می خوانیم: (و ذرنی و المکذبین اولی النّعمه و مهلّهم قلیلاً انّ لدینا انکالاً و جحیماً و طعاماً ذا غصّه و عذاباً الیماً): مرا باتکذیب کنندگان صاحب نعمت واگذار و آنها را کمی مهلت بده که نزد ما غل وزنجیرها و آتش دوزخ است و غذایی گلوگیر و عذابی دردناک. در این آیات خداوند خطاب به پیامبر اکرم (ص) می فرماید: طرف مکذبین تو نیستی. مجازات وکیفر آنها را به خود من واگذار و کمی به آنها مهلت بده تا هم اتمام حجت گردد و هم ماهیت خود را آشکار سازند. آری در آیات فوق تکذیب کنندگان مغرور و مست نعمت را به چهار عذاب دردناک تهدید می کند. اوّل: غل و زنجیرها (انکال) و دوم: آتش سوزان جهنم (جحیم) و سوم غذاهای خشن و گلوگیر و مرگبار (و طعاماً ذا غصه) و چهارمین مرحله: انواع مجازاتهای دردناک دیگر که به فکر انسان نمی گنجد (و عذاباً الیماً) و این مجازاتها در حقیقت نقطه ی متقابل وضع آنها در این زندگی دنیاست. از یک سو داشتن آزادی بی حد و مرز و از سوی دیگر زندگی مرفه و از سوی سوم غذاهای گوارا و از سوی چهارم انواع آسایش ها و چون همه اینها را، به قیمت ظلم و تجاوز به حقوق دیگران، و کبر و غرور و غفلت از خدا پیدا کرده اند در قیامت به چنان سرنوشتی دچار خواهند شد. منبع: تصویر دوزخ و دوزخیان در قرآن کریم، فاطمه کریمی،انتشارات جامعه القرآن الکریم
در آیات 11 تا 13 سورهء مزمل می خوانیم: (و ذرنی و المکذبین اولی النّعمه و مهلّهم قلیلاً انّ لدینا انکالاً و جحیماً و طعاماً ذا غصّه و عذاباً الیماً): مرا باتکذیب کنندگان صاحب نعمت واگذار و آنها را کمی مهلت بده که نزد ما غل وزنجیرها و آتش دوزخ است و غذایی گلوگیر و عذابی دردناک. در این آیات خداوند خطاب به پیامبر اکرم (ص) می فرماید: طرف مکذبین تو نیستی. مجازات وکیفر آنها را به خود من واگذار و کمی به آنها مهلت بده تا هم اتمام حجت گردد و هم ماهیت خود را آشکار سازند. آری در آیات فوق تکذیب کنندگان مغرور و مست نعمت را به چهار عذاب دردناک تهدید می کند. اوّل: غل و زنجیرها (انکال) و دوم: آتش سوزان جهنم (جحیم) و سوم غذاهای خشن و گلوگیر و مرگبار (و طعاماً ذا غصه) و چهارمین مرحله: انواع مجازاتهای دردناک دیگر که به فکر انسان نمی گنجد (و عذاباً الیماً) و این مجازاتها در حقیقت نقطه ی متقابل وضع آنها در این زندگی دنیاست. از یک سو داشتن آزادی بی حد و مرز و از سوی دیگر زندگی مرفه و از سوی سوم غذاهای گوارا و از سوی چهارم انواع آسایش ها و چون همه اینها را، به قیمت ظلم و تجاوز به حقوق دیگران، و کبر و غرور و غفلت از خدا پیدا کرده اند در قیامت به چنان سرنوشتی دچار خواهند شد.
منبع: تصویر دوزخ و دوزخیان در قرآن کریم، فاطمه کریمی،انتشارات جامعه القرآن الکریم
- [سایر] قرآن عذاب قوم شعیب را چگونه توصیف می کند؟
- [سایر] ویژگیهای مکذبین بر اساس قرآن کریم و روایات معصومان(علیهم السلام) کدام است؟
- [سایر] قرآن بهشت را چگونه توصیف کرده است؟
- [سایر] توصیف زندگی دنیا در قرآن چگونه است؟
- [سایر] مقصود از این توصیف (قرآن ذی الذکر) در قرآن چیست؟
- [سایر] باران در قرآن چگونه توصیف شده است؟
- [سایر] برزخ در قرآن چگونه توصیف شده است؟
- [سایر] فهم توصیف (قرآن مبین)در سوره مبارکه حجر چگونه است؟
- [سایر] حضرت سلیمان(علیه السلام) در قرآن، چگونه توصیف شده است؟
- [سایر] حضرت آدم(علیه السلام) در قرآن چگونه توصیف شده است؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] ربنا آتنا فی الدنْیا حسنةً و فی الاْخرة حسنةً و قنا عذاب النار: خداوندا در دنیا و درسرای دیگر به ما نیکی مرحمت فرما و ما را از عذاب دوزخ نگاه دار!
- [آیت الله اردبیلی] (سُبْحانَ اللّهِ وَالْحَمْدُ للّهِ وَلا إلهَ إلاَّ اللّهُ وَاللّهُ أکْبَرُ)یعنی: (پاک و منزه است خداوند تعالی و ثنا مخصوص اوست و هیچ معبودی سزاوار پرستش نیست مگر خدای بیهمتا و بزرگتر است از آن که توصیف شود.)
- [آیت الله مظاهری] اگر کسی دوست داشته باشد که واجبی از واجبات بیارزش یا متروک شود و یا حرامی از محرّمات با ارزش و یا جایی در جامعه باز کند، گرچه در این امر قبیح خود عامل نباشد و تبلیغ نیز برای آن نکند، از نظر قرآن شریف کیفر بزرگی در دنیا و عذاب بزرگی در آخرت دارد، مثلاً کسی که دوست دارد در جامعه اسلامی، چادر جای خود را به بدحجابی و قرضالحسنه جای خود را به قرض ربوی بدهد، و قطعاً اگر توبه نکند، عذاب دردناکی در دنیا و آخرت به سراغ او خواهد آمد.
- [آیت الله مظاهری] دادن قرآن به کافر مانعی ندارد مگر آنکه بیاحترامی به قرآن یا اسلام باشد.
- [آیت الله بهجت] جایز است اطفال را برای تمرین و عادت دادن به ترک معصیت و یا انجام دادن واجبات، تأدیب کرد، خصوصاً در مراحل آخر که به انجام واجب و ترک معصیت نزدیکتر است، که اگر تادیب نشوند، در بعضی از موارد منجر به ترک واجبات و انجام معاصی از طرف آنها میشود.
- [آیت الله بروجردی] دادن قرآن به کافر حرام و گرفتن قرآن از او واجب است.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] باید از دادن قرآن به کافر خودداری کنند، و اگر قرآن در دست اوست در صورت امکان از او بگیرند ولی چنانچه مقصود از دادن قرآن و یا داشتن قرآن تحقیق و مطالعه در دین باشد و نیز انسان بداند که کافری که محکوم به نجاست است با دست تر قرآن را لمس نمی کند اشکالی ندارد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر جلد قرآن نجس شود در صورتی که بیاحترامی به قرآن باشد، باید آن را آب بکشند.
- [آیت الله مظاهری] اگر جلد قرآن نجس شود در صورتی که بیاحترامی به قرآن باشد باید آن را آب بکشند.
- [آیت الله سبحانی] اگر جلد قرآن نجس شود در صورتی که بی احترامی به قرآن باشد، باید آن را آب بکشند.