مخاطب این آیه شریفه فقط مسلمانان نیستند؛ بلکه همه انسانها مخاطب آیهاند. ای انسانها! ای مردم سراسر کره زمین، در تمام زمانها، بدانید که زندگی دنیا از پنج حالت خارج نیست. 1 (لَعِبٌ) حالت اول زندگی دنیا، لعب و بازی است. جمعی از دنیا پرستان سرگرم بازی و سرگرمیهای بچگانه هستند، هرچند سن و سال زیادی دارند؛ اما عقل و کارهای آنها کودکانه است. 2 (لَهْوٌ) گروهی دیگر خوشگذران هستند، در زندگی خود جز به خوشگذرانی فکر نمیکنند. تا قدرت و توان دارند مشغول لهو و خوشگذرانی هستند. 3 (زینَةٍ) صورت سوم زندگی دنیا، زینت و خود آرایی و آرایش است، برخی دائماً میخواهند خود آرایی کنند، آرایش جدید، لباس جدید، خانه نو و جدید، حرکات تازة جدید و خلاصه کار این گروه خود آرایی و زینت است. 4 (تَفاخُرُ بَیْنَکُمْ) فخر فروشی حالت دیگر دنیاست. شاید منظور از فخر فروشی در اینجا فخر به مقام و مو قعیّت اجتماعی باشد، چنین اشخاصی به دنبال پست و مقام هستند تا به دیگران فخر بفروشند. 5 (وَ تَکاثُرُ فیی الْاَمْوال ِ وَ الْاَوْلادِ) (تکاثر) به معنی فزون طلبی است؛ فزون طلبی در اموال و ثروت اندوزی و فزون طلبی در اولاد و نیروی اقتصادی. حالت دیگر دنیا، مالاندوزی و فزون طلبی در مال دنیاست. مثالهای زیبای قرآن ج 2، حضرت آیت الله مکارم شیرازی (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، کد: 5764/400002)
مخاطب این آیه شریفه فقط مسلمانان نیستند؛ بلکه همه انسانها مخاطب آیهاند. ای انسانها! ای مردم سراسر کره زمین، در تمام زمانها، بدانید که زندگی دنیا از پنج حالت خارج نیست.
1 (لَعِبٌ) حالت اول زندگی دنیا، لعب و بازی است. جمعی از دنیا پرستان سرگرم بازی و سرگرمیهای بچگانه هستند، هرچند سن و سال زیادی دارند؛ اما عقل و کارهای آنها کودکانه است.
2 (لَهْوٌ) گروهی دیگر خوشگذران هستند، در زندگی خود جز به خوشگذرانی فکر نمیکنند. تا قدرت و توان دارند مشغول لهو و خوشگذرانی هستند.
3 (زینَةٍ) صورت سوم زندگی دنیا، زینت و خود آرایی و آرایش است، برخی دائماً میخواهند خود آرایی کنند، آرایش جدید، لباس جدید، خانه نو و جدید، حرکات تازة جدید و خلاصه کار این گروه خود آرایی و زینت است.
4 (تَفاخُرُ بَیْنَکُمْ) فخر فروشی حالت دیگر دنیاست. شاید منظور از فخر فروشی در اینجا فخر به مقام و مو قعیّت اجتماعی باشد، چنین اشخاصی به دنبال پست و مقام هستند تا به دیگران فخر بفروشند.
5 (وَ تَکاثُرُ فیی الْاَمْوال ِ وَ الْاَوْلادِ) (تکاثر) به معنی فزون طلبی است؛ فزون طلبی در اموال و ثروت اندوزی و فزون طلبی در اولاد و نیروی اقتصادی. حالت دیگر دنیا، مالاندوزی و فزون طلبی در مال دنیاست.
مثالهای زیبای قرآن ج 2، حضرت آیت الله مکارم شیرازی (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، کد: 5764/400002)
- [سایر] زندگی دنیا در قرآن چگونه بیان شده است؟
- [سایر] قرآن بهشت را چگونه توصیف کرده است؟
- [سایر] مقصود از این توصیف (قرآن ذی الذکر) در قرآن چیست؟
- [سایر] باران در قرآن چگونه توصیف شده است؟
- [سایر] برزخ در قرآن چگونه توصیف شده است؟
- [سایر] فهم توصیف (قرآن مبین)در سوره مبارکه حجر چگونه است؟
- [سایر] قرآن عذاب قوم شعیب را چگونه توصیف می کند؟
- [سایر] مراحل عذاب مکذبین را قرآن چگونه توصیف می کند؟
- [سایر] حضرت سلیمان(علیه السلام) در قرآن، چگونه توصیف شده است؟
- [سایر] حضرت آدم(علیه السلام) در قرآن چگونه توصیف شده است؟
- [آیت الله سبحانی] محلی را که انسان برای اقامت و زندگی خود اختیار کرده وطن اوست، چه در آنجا به دنیا آمده و وطن پدر و مادرش باشد، یا خودش آنجا را برای زندگی اختیار کرده باشد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . محلی را که انسان برای اقامت و زندگی خود اختیار کرده وطن اوست، چه در آنجا به دنیا آمده و وطن پدر و مادرش باشد، یا خودش آن جا را برای زندگی اختیار کرده باشد.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] محلی را که انسان برای اقامت و زندگی خود اختیار کرده وطن او است؛ چه در آنجا به دنیا آمده و وطن پدر و مادرش باشد یا خودش آنجا را برای زندگی اختیار کرده باشد.
- [امام خمینی] محلی را که انسان برای اقامت و زندگی خود اختیار کرده وطن اوست چه در آن جا به دنیا آمده و وطن پدر و مادرش باشد، یا خودش آن جا را برای زندگی اختیار کرده باشد.
- [آیت الله مظاهری] محلی را که انسان برای اقامت و زندگی خود اختیار کرده وطن اوست چه در آنجا به دنیا آمده و وطن پدر و مادرش باشد، یا خودش آنجا را برای زندگی اختیار کرده باشد.
- [آیت الله سیستانی] محلی را که انسان برای اقامت دائمی و زندگی خود اختیار کرده ، وطن اوست ، چه در آنجا به دنیا آمده و وطن پدر و مادرش باشد ، یا خودش آنجا را برای زندگی اختیار کرده باشد .
- [آیت الله نوری همدانی] محلی را که انسان برای اقامت و زندگی خود اختیار کرده وطن او است ، چه در آنجا به دنیا آمده و وطن پدر و مادرش باشد ، یا خودش آنجا را برای زندگی اختیار کرده باشد .
- [آیت الله خوئی] محلی را که انسان برای اقامت و زندگی خود اختیار کرده وطن اوست، چه در آنجا به دنیا آمده و وطن پدر و مادرش باشد یا خودش آنجا را برای زندگی اختیار کرده باشد.
- [آیت الله بروجردی] محلی را که انسان برای اقامت خود اختیار کرده وطن او است، چه در آن جا به دنیا آمده و وطن پدر و مادرش باشد، یا خودش آن جا را برای زندگی اختیار کرده باشد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] 49 دفاع از کشورهای اسلامی واجب است و منحصر به کشوری نیست که انسان در آن زندگی می کند بلکه همه مسلمین دنیا در برابر هجوم اجانب به کشورهای اسلامی یا مقدسات مسلمین باید مدافع یکدیگر باشند.