عرف مردم تصور می کنند که اسم اعظم الهی، اسمی لفظی از اسمای الهی است که اگرخدا را با آن بخوانیم، دعای ما را اجابت می نماید. اما از آنجا که آنها چنین اثری را در هیچ یک از اسمای معروف خداوند نیافته اند، حتی در اسم اللّه، معتقد شده اند که این اسم مرکب است از حروفی ناشناخته و رمزی. برخی از کسانی که اهل دعا و به ظاهر متخصص در ادعیه اند نیز معتقدند که دلالت اسم اعظم به طبع است نه به وضع لغوی. البته حروف اسم اعظم با توجه به نیاز و مورد ترکیبات گوناگون به خود می گیرد. اما باید توجه داشت که خداوند تبارک و تعالی نظام علی و معلولی را بر جهان حاکم کرده است. لذا نمی توان گفت صرف لفظ یا صورت یا حتی معنا توانایی خلق کارهای عظیم دارد. بلکه آنچه تاثیر دارد حقایق اسمای الهی است که از دسترس انسان عادی به دور است. از این رو باید گفت که معنای تعلیم اسمای اعظم به برخی انبیاء (علیهم السلام) این است که خداوند راه انقطاع به سوی خودش را به آنها تعلیم داده است؛ و در این مسیر اگراسم یا لفظی نیز باشد به این دلیل است که الفاظ و معانی آنها وسیله و اسباب اند که به وسیله آنها حقایق به گونه خاصی حفظ می گردند. منبع:تفسیر المیزان ج 8 ص 354، سید محمد حسین طباطبائی(رحمت الله علیه)
عرف مردم تصور می کنند که اسم اعظم الهی، اسمی لفظی از اسمای الهی است که اگرخدا را با آن بخوانیم، دعای ما را اجابت می نماید. اما از آنجا که آنها چنین اثری را در هیچ یک از اسمای معروف خداوند نیافته اند، حتی در اسم اللّه، معتقد شده اند که این اسم مرکب است از حروفی ناشناخته و رمزی. برخی از کسانی که اهل دعا و به ظاهر متخصص در ادعیه اند نیز معتقدند که دلالت اسم اعظم به طبع است نه به وضع لغوی. البته حروف اسم اعظم با توجه به نیاز و مورد ترکیبات گوناگون به خود می گیرد. اما باید توجه داشت که خداوند تبارک و تعالی نظام علی و معلولی را بر جهان حاکم کرده است. لذا نمی توان گفت صرف لفظ یا صورت یا حتی معنا توانایی خلق کارهای عظیم دارد. بلکه آنچه تاثیر دارد حقایق اسمای الهی است که از دسترس انسان عادی به دور است. از این رو باید گفت که معنای تعلیم اسمای اعظم به برخی انبیاء (علیهم السلام) این است که خداوند راه انقطاع به سوی خودش را به آنها تعلیم داده است؛ و در این مسیر اگراسم یا لفظی نیز باشد به این دلیل است که الفاظ و معانی آنها وسیله و اسباب اند که به وسیله آنها حقایق به گونه خاصی حفظ می گردند.
منبع:تفسیر المیزان ج 8 ص 354، سید محمد حسین طباطبائی(رحمت الله علیه)
- [سایر] ارتباط (انسان کامل) با اسم اعظم الهی چگونه است؟
- [سایر] ارتباط «انسان کامل» با اسم اعظم الهی چگونه است؟
- [سایر] اسم اعظم خداوند چیست؟
- [سایر] اسم اعظم خدا چیست؟
- [سایر] مقصود از اسم اعظم چیست؟
- [سایر] آیا امامان دارای اسم اعظم بوده اند؟
- [سایر] آیا دانستن اسم اعظم اثری درزندگی دارد؟
- [سایر] اسم اعظم به چه معناست و چگونه می توان این اسم را شناخت؟
- [سایر] اسم اعظم خداوند چیست و چه اثری دارد؟
- [سایر] اسم اعظم خداوند چیست و چه فایدهای دارد؟
- [آیت الله مظاهری] اگر کسی یکی از واجبات الهی را با توجّه به واجب بودن آن ترک کند یا یکی از محرّمات الهی را مرتکب شود حاکم شرع به هر اندازه که صلاح بداند دستور میدهد برای ادب کردن، او را تازیانه بزنند.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . کسی که وضو ندارد، حرام است اسم خداوند متعال را به هر لغت نوشته شده باشد، مس نماید. واحتیاط واجب آن است که اسم مبارک پیغمبر صلی الله علیه و آله و امامان و حضرت زهرا: را هم مس ننماید.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] کسی که وضو ندارد بنا بر احتیاط حرام است اسم خداوند متعال را به هر زبانی نوشته شده باشد؛ مس نماید. و بهتر آن است که اسم مبارک پیغمبر و امام و حضرت زهرا (ع) را هم مس ننماید.
- [امام خمینی] کسی که وضو ندارد، حرام است اسم خداوند متعال را به هر زبانی نوشته شده باشد مس نماید. و همچنین است بنابر احتیاط واجب مس اسم مبارک پیغمبر و امام و حضرت زهرا علیهمالسلام.
- [آیت الله علوی گرگانی] کسی که وضو ندارد، حرام است اسم خداوند متعال را به هر زبانی نوشته شده باشد مسّ نماید و احتیاط وجوبی آن است که اسم مبارک پیغمبر وامام وحضرت زهرا3 را هم مس ننماید.
- [آیت الله سبحانی] کسی که وضو ندارد، حرام است اسم خداوند متعال را به هر زبانی نوشته شده باشد، مس نماید. و مسّ اسم مبارک پیغمبر و امامان و حضرت زهرا(علیهم السلام)هم اگر هتک حرمت و بی احترامی باشد حرام است.
- [آیت الله بروجردی] کسی که وضو ندارد، حرام است اسم خداوند متعال را به هر زبانی نوشته شده باشد مس نماید و احتیاط واجب آن است که اسم مبارک پیغمبر و امام و حضرت زهرا علیهالسلام را هم مس ننماید.
- [آیت الله بهجت] کسی که وضو ندارد، حرام است اسم خداوند متعال را، به هر زبانی که نوشته شده باشد، مس نماید. و احتیاط واجب آن است که اسم پیغمبر صلیاللهعلیهوآله و امام علیهالسلام و حضرت زهرا علیهاالسلام را هم مس ننماید.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] کسی که وضو ندارد، خوب است اسم خداوند متعال را به هر زبانی که نوشته شده باشد مس ننماید.
- [آیت الله مکارم شیرازی] لازم نیست در موقع نیت معین کند که تیمم او بدل از غسل است یا بدل از وضو، همین اندازه که قصد اطاعت امر الهی را دارد کافی است، حتی اگر یکی را به جای دیگری نیت کند اما قصد او اطاعت امر واقعی الهی باشد صحیح است.