در این جا به نظر می‌رسد دو گونه تخیل مطرح باشد: یکی تخیل درباره‌ی جسم او، که در واقع مشغول شدن ذهن به خیال‌های شهوانی است و از این جهت، مانع کمال انسان می‌شود، بلکه انسان را به سقوط می‌کشاند. بحث تخیل را در پاسخ سؤال 3 - 1 تا حدودی مطرح کردیم. اما به نظر می‌رسد مقصود از این سؤال، حالت دوم باشد؛ یعنی انسان پیشاپیش درباره‌ی صفات همسری که می‌خواهد با او ازدواج کند بیندیشد. پیش خود فکر کند که خوب است او چه صفاتی داشته و چه صفاتی نداشته باشد و در واقع، در جست‌وجوی معیارهای یک همسر خوب باشد. چنین مطلبی نه تنها ناروا نیست، بلکه بسیار خوب است و موجب می‌شود انسان با چشم باز و آگاهانه همسر خویش را انتخاب کند. هم چنین خوب است جوان مجرد، اگر چه هنوز قصد ازدواج ندارد، اما همواره از خدا بخواهد که همسر خوبی نصیبش کند؛ ولو به این صورت که: )هر وقت خواستم ازدواج کنم، همسر خوبی نصیبم شود( و این آیه را نیز در دعاهایش بخواند که: )ربنا هب لنا من ازواجنا و ذریاتنا قرة أعین و اجعلنا للمتقین اماما(. )فرقان 25 / 74: پروردگارا، همسران و فرزندانمان را مایه روشنی چشم ما قرار بده و ما را امام متقین گردان. .
در این جا به نظر میرسد دو گونه تخیل مطرح باشد: یکی تخیل دربارهی جسم او، که در واقع مشغول شدن ذهن به خیالهای شهوانی است و از این جهت، مانع کمال انسان میشود، بلکه انسان را به سقوط میکشاند. بحث تخیل را در پاسخ سؤال 3 - 1 تا حدودی مطرح کردیم. اما به نظر میرسد مقصود از این سؤال، حالت دوم باشد؛ یعنی انسان پیشاپیش دربارهی صفات همسری که میخواهد با او ازدواج کند بیندیشد. پیش خود فکر کند که خوب است او چه صفاتی داشته و چه صفاتی نداشته باشد و در واقع، در جستوجوی معیارهای یک همسر خوب باشد. چنین مطلبی نه تنها ناروا نیست، بلکه بسیار خوب است و موجب میشود انسان با چشم باز و آگاهانه همسر خویش را انتخاب کند. هم چنین خوب است جوان مجرد، اگر چه هنوز قصد ازدواج ندارد، اما همواره از خدا بخواهد که همسر خوبی نصیبش کند؛ ولو به این صورت که: )هر وقت خواستم ازدواج کنم، همسر خوبی نصیبم شود( و این آیه را نیز در دعاهایش بخواند که: )ربنا هب لنا من ازواجنا و ذریاتنا قرة أعین و اجعلنا للمتقین اماما(. )فرقان 25 / 74: پروردگارا، همسران و فرزندانمان را مایه روشنی چشم ما قرار بده و ما را امام متقین گردان. .
- [سایر] آیا تخیل دربارهی همسر آینده )اگر هنوز شخص خاصی مورد نظر نباشد( اشکال دارد؟
- [آیت الله خامنه ای] تخیّل به قصد برانگیختن شهوت در دو صورت زیر چه حکمی دارد؟ الف: تخیّل همسر ب: تخیّل زن اجنبی
- [آیت الله بهجت] اگر مردی به همسر خود نسبت رابطه ی نامشروع با شخص خاصی بدهد، حکم شرعی چیست؟
- [سایر] با سلام و خسته نباشید. میخواستم ببینم نظر مراجع دربارهی سایتهای همسریابی چیست؟ آیا آشنایی دختر و پسر در این گونه سایتها از نظر شرعی دارای اشکال است؟
- [سایر] برای انتخاب همسر آینده باید چه ملاک هایی را در نظر گرفت ؟
- [سایر] نظر اسلام دربارهی متافیزیک چیست؟ و آیا اشکال ندارد که یک فرد مسلمان نوجوان به انرژیهای درونی خود دست پیدا کند؟
- [سایر] نظر اسلام دربارهی اخلاق جنسی دختران و پسران چیست؟
- [سایر] نظر شیعه دربارهی مهدی منتظر (علیه السلام)، چیست؟
- [آیت الله جوادی آملی] نظر حضرتعالی دربارهی سودی که بانکها میدهند، چیست؟
- [سایر] به نظر بنده فرهنگ در امر ازدواج بسیار مهم است و دوست دارم همسر آینده ام از لحاظ فرهنگی با من هم کفو باشد نظر شما چیست ؟
- [امام خمینی] نباشد و تفصیل اینها در مسائل آینده گفته میشود.
- [آیت الله اردبیلی] در حواله صیغه خاصّی وجود ندارد و همین که بدهکار و طلبکار و شخص سوم از حواله آگاه شوند و بپذیرند، حواله صحیح است.
- [آیت الله سبحانی] هرگاه نقطه خاصی از مسجد را برای اعتکاف در نظر بگیرد، اعتکاف در آن نقطه واجب نمی شود. مگر این که آن نقطه از مسجد از فضیلت خاصی برخوردار باشد، در این صورت باید به نیّت خود، جامه عمل بپوشاند.
- [آیت الله اردبیلی] نمایشهای متداول چنانچه مستلزم نظر و لمس نامحرم یا موجب اشاعه فساد و تهییج شهوت و یا توهین به مقدّسات مذهب و اولیای دین و دروغ و باطل نباشد، اشکال ندارد. همچنین بازیهای مختلف اگر در آنها آلات قمار و برد و باخت و ضرر جسمی یا روحی و یا اِتلاف و اِسراف مال در بین نباشد، اشکال ندارد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] ازدواج موقّت هر چند برای لذّت بردن هم نباشد صحیح است، همسر موقّت را (متعه) یا (صیغه) نیز میگویند.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر یکی از شرطهائی که گفته شد؛ در معامله نباشد؛ معامله باطل است؛ ولی اگر خریدار و فروشنده با قطع نظر از آن معامله راضی باشند که در مال یکدیگر تصرف کنند؛ تصرف آنها اشکال ندارد.
- [آیت الله اردبیلی] وکالت برای دفاع از متّهم در دادگاه اشکال ندارد، ولی چنانچه وکیل یقین به مُحِق نبودن شخص متّهم از نظر شرعی داشته باشد، وکالت برای دفاع از او جایز نیست، مگر این که به نحوی به حقوق او تجاوز شده باشد که در این صورت دفاع از حقوق مشروع او اشکال ندارد، بلکه در بعضی از موارد واجب میباشد.
- [آیت الله مظاهری] زنی که شوهرش مخارج او را نمیدهد، چنانچه نان خور شخص دیگر باشد، فطرهاش بر آن شخص واجب است، و اگر نانخور شخص دیگر نیست، در صورتی که فقیر نباشد باید فطره خود را بدهد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] یکی از هفت چیز کفالت را به هم میزند: اوّل: کفیل بدهکار را به دست طلبکار بدهد یا شخص مورد نظر را در دادگاه حاضر نماید. دوم: طلب طلبکار داده شود، یا به دیگری انتقال یابد یا شخص مورد نظر خودش در دادگاه حاضر شود. سوم: طلبکار از طلب خود بگذرد یا احضار شخص به دادگاه به جهتی - همچون صرفِ نظر کردن مدّعی - لازم نباشد. چهارم: بدهکار یا شخصی که احضار وی به دادگاه ضمانت شده بمیرد. پنجم: کفیل بمیرد. ششم: طلبکار یا کسی که حقّ احضار دیگری را به دادگاه دارد، کفیل را از کفالت آزاد کند. هفتم: کسی که میتوانسته بدهکار را در نزد طلبکار یا شخص مورد نظر را در دادگاه حاضر کند، پس از انجام عقد از انجام این کار ناتوان شود.
- [آیت الله اردبیلی] کسی که نمیتواند غسل کند ولی تیمّم برایش ممکن است، اگر بعد از داخل شدن وقت نماز بدون جهت با همسر خود نزدیکی کند، اشکال دارد، ولی اگر برای لذت بردن یا ترس از برای خودش باشد، اشکال ندارد.