مختصری از خدمات علمی و قلمی حضرت علی (ع) را بیان کنید.؟
کتابت وحی و تنظیم بسیاری از اسناد تاریخی و سیاسی و نوشتن نامه ‌های تبلیغی و دعوتی و... یکی دیگر ازکارهای حساس و پر ارج امام (ع) بود. امیرمؤمنان تمام آیات قرآن را، چه آنها که در مکه نازل می ‌شد و چه آنها که در مدینه، در دوران حیات پیامبر (ص) به دقت ضبط می ‌کرد و از این جهت یکی از کاتبان وحی و حافظان قرآن به شمار می‌ رفت. همچنین در تنظیم اسناد سیاسی و تاریخی و نامه ‌های تبلیغی، که هم اکنون متن بسیاری از آنها در کتابهای سیره و تاریخ مضبوط است، آن حضرت نخستین دبیر اسلام به شمار می ‌رود، حتی صلح نامه‌ ی تاریخ (حدیبیه) به املای پیامبر (ص) و خط علی (ع) تنظیم شد. خدمات علمی و قلمی امام منحصر به اینها نبود، بلکه در حفظ آثار و سنن رسول اکرم کوشش های بسیار داشت و درفرصتهای مختلف، سخنان پیامبر را درباره ‌ی احکام و فرایض و آداب و سنن و حوادث و اخبار غیبی و... ضبط می‌ کرد ازاین رو امام (ع) موفق شد آنچه را که از پیامبر (ص) شنیده بود به صورت شش کتاب از خود به یادگار بگذارد و پس از شهادت امام همه‌ ی این کتابها در نزد فرزندان آن حضرت به عنوان ارزنده‌ترین گنجینه حفاظت می ‌شد و دیگر پیشوایان پس از امیر المؤمنین، در مقام احتجاج بر دیگران، به این کتابها استناد می ‌جستند. منبع: فروغ ولایت آیت الله سبحانی ص62
عنوان سوال:

مختصری از خدمات علمی و قلمی حضرت علی (ع) را بیان کنید.؟


پاسخ:

کتابت وحی و تنظیم بسیاری از اسناد تاریخی و سیاسی و نوشتن نامه ‌های تبلیغی و دعوتی و... یکی دیگر ازکارهای حساس و پر ارج امام (ع) بود.
امیرمؤمنان تمام آیات قرآن را، چه آنها که در مکه نازل می ‌شد و چه آنها که در مدینه، در دوران حیات پیامبر (ص) به دقت ضبط می ‌کرد و از این جهت یکی از کاتبان وحی و حافظان قرآن به شمار می‌ رفت. همچنین در تنظیم اسناد سیاسی و تاریخی و نامه ‌های تبلیغی، که هم اکنون متن بسیاری از آنها در کتابهای سیره و تاریخ مضبوط است، آن حضرت نخستین دبیر اسلام به شمار می ‌رود، حتی صلح نامه‌ ی تاریخ (حدیبیه) به املای پیامبر (ص) و خط علی (ع) تنظیم شد.
خدمات علمی و قلمی امام منحصر به اینها نبود، بلکه در حفظ آثار و سنن رسول اکرم کوشش های بسیار داشت و درفرصتهای مختلف، سخنان پیامبر را درباره ‌ی احکام و فرایض و آداب و سنن و حوادث و اخبار غیبی و... ضبط می‌ کرد ازاین رو امام (ع) موفق شد آنچه را که از پیامبر (ص) شنیده بود به صورت شش کتاب از خود به یادگار بگذارد و پس از شهادت امام همه‌ ی این کتابها در نزد فرزندان آن حضرت به عنوان ارزنده‌ترین گنجینه حفاظت می ‌شد و دیگر پیشوایان پس از امیر المؤمنین، در مقام احتجاج بر دیگران، به این کتابها استناد می ‌جستند.

منبع: فروغ ولایت آیت الله سبحانی ص62





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین