پاسخ از آیت الله العظمی مظاهری دامت برکاته: نام مبارک آن حضرت، فاطمه است و القاب متعددی برای آن بزرگوار که تفسیر هر یک و و جه تسمیه در روایات مربوطه آمده است که باید به محل آن مراجعه شود.(1) چنانکه در تفسیر اسم مبارک ایشان هم مطالب عمیقی وارد شده و از جمله آنکه: وجه تسمیه فاطمه آن است که مردمان از درک شأن و حقیقت مقدسه آن حضرت، مظلوم و ناتوان هستند و ادراک حقیقت و شخصیت والای او، اختصاص به خدای سبحان و پدر و شوهر و فرزندان والا قدر او دارد [قال رسول الله (ص): انی سمیت ابنتی فاطمه لان الله عز و جلَّ فَطَمها و فطم من احبّها من النار؛ همانا دخترم را فاطمه نامیدم زیرا خداوند او را و دوستانش را از آتش جهنم محفوظ داشته است بحارالانوار ج43 ص12 قال صادق(ع): انِّما سُمِّیتُ فاطمه لان الخلقَ فَطموا عن معرفَتها؛ همانا او، فاطمه نامیده شد زیرا مخلوقات از شناخت او عاجزند. تفسیر فرات کوفی 581]. پی نوشت : 1. جنه العاصمه، آیه الله میرجهانی؛ جرعه ای از کوثر، علی رضا سبحانی نسب. منبع: حضرت فاطمه(سلام الله علیها) دختری از آسمان، آقا شریفیان و احمدیان
منشأ القابی که به حضرت زهرا(س) نسبت داده اند، از کجاست؟
پاسخ از آیت الله العظمی مظاهری دامت برکاته:
نام مبارک آن حضرت، فاطمه است و القاب متعددی برای آن بزرگوار که تفسیر هر یک و و جه تسمیه در روایات مربوطه آمده است که باید به محل آن مراجعه شود.(1) چنانکه در تفسیر اسم مبارک ایشان هم مطالب عمیقی وارد شده و از جمله آنکه: وجه تسمیه فاطمه آن است که مردمان از درک شأن و حقیقت مقدسه آن حضرت، مظلوم و ناتوان هستند و ادراک حقیقت و شخصیت والای او، اختصاص به خدای سبحان و پدر و شوهر و فرزندان والا قدر او دارد
[قال رسول الله (ص): انی سمیت ابنتی فاطمه لان الله عز و جلَّ فَطَمها و فطم من احبّها من النار؛ همانا دخترم را فاطمه نامیدم زیرا خداوند او را و دوستانش را از آتش جهنم محفوظ داشته است بحارالانوار ج43 ص12
قال صادق(ع): انِّما سُمِّیتُ فاطمه لان الخلقَ فَطموا عن معرفَتها؛ همانا او، فاطمه نامیده شد زیرا مخلوقات از شناخت او عاجزند. تفسیر فرات کوفی 581].
پی نوشت :
1. جنه العاصمه، آیه الله میرجهانی؛ جرعه ای از کوثر، علی رضا سبحانی نسب.
منبع: حضرت فاطمه(سلام الله علیها) دختری از آسمان، آقا شریفیان و احمدیان
- [سایر] چرا حضرت فاطمه(س) فاطمه نامیده شده است؟
- [سایر] منشأ اختلاف زمان شهادت حضرت زهرا(س) در چیست؟ به نظر حضرتعالی کدام زمان معتبرتر است؟
- [سایر] چرا قبر مطهر حضرت زهرا(س) مخفی است؟ چرا حضرت زهرا(س) وصیت کردند که ایشان را شبانه دفن کنند؟
- [سایر] چرا حضرت فاطمه معصومه(س) ازدواج نکردند؟
- [سایر] با عرض سلام وتسلیت به مناسبت شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) درباره شهادت حضرت فاطمه زهرا(س)مطالب زیادی وجود دارد مخواستم از شما خواهش کنم نحوه ی چگونگی شهادت حضرت فاطمه زهرا(س)؟؟؟؟ واین که حضرت علی(ع)وفرزندانشان اصحاب وکنیزانی که در خانه وجود داشتند چرا حضرت فاطمه زهرا(س)در را باز کردند؟؟؟؟؟ و بعد از اینکه خانم فاطمه زهرا(س)را زدندچراکسی کاری نکرد ؟؟
- [سایر] سنّ حضرت زهرا(س) در زمان رحلت حضرت خدیجه(س) چقدر بود؟
- [سایر] آیا پیامبر (ص) از حضرت خدیجه (س) فرزندی غیر حضرت زهرا (س) داشتند؟
- [سایر] چرا حضرت علی (ع) قبل از حضرت فاطمه در را باز نکرد تا حضرت فاطمه (س) شهید نشود؟
- [سایر] آیا حضرت زهرا ( س ) از فقر نسبت به علی (ع) گلایهمند بود؟
- [سایر] آیا حضرت زهرا(س) دارای موقوفاتی بودند؟
- [آیت الله اردبیلی] اگر شوهر بخواهد خود صیغه طلاق را بخواند، چنانچه اسم زن مثلاً فاطمه باشد، میگوید: (زَوْجَتِی فاطِمَةُ خالَعْتُها عَلی ما بَذَلَتْ، هِیَ طالِقٌ) یعنی: (زنم فاطمه را در مقابل آنچه بخشید طلاق خلع دادم، او رهاست).
- [آیت الله بهجت] اگر شوهر بخواهد صیغه طلاق خُلع را بخواند، چنانچه اسم زن مثلاً فاطمه باشد میگوید: (زَوْجَتِی فاطِمَةُ خالَعْتُها عَلی ما بَذَلَتْ هِی طالِق)؛ یعنی: (زنم فاطمه را طلاق خُلع دادم، او رهاست).
- [آیت الله بروجردی] اگر شوهر بخواهد صیغهی طلاق را بخواند، چنانچه اسم زن مثلاً فاطمه باشد، میگوید:(زَوجَتی فاطِمَةَ خالَعْتُها علی ما بَذَلَتْ هی طالِقٌ). (یعنی زنم فاطمه را طلاق خلع دادم او رها است. )
- [امام خمینی] اگر شوهر بخواهد صیغه طلاق خلع را بخواند، چنانچه اسم زن مثلا فاطمه باشد می گوید: "زوجتی فاطمة خالعتها علی ما بذلت هی طالق" یعنی زنم فاطمه را طلاق خلع دادم او رها است.
- [امام خمینی] طلاق باید به صیغه عربی صحیح خوانده شود و دو مرد عادل آن را بشنوند و اگر خود شوهر بخواهد صیغه طلاق را بخواند و اسم زن او مثلا فاطمه باشد،باید بگوید: "زوجتی فاطمة طالق" زن من فاطمه رها است، و اگر دیگری را وکیل کند،آن وکیل باید بگوید: "زوجة موکلی فاطمة طالق".
- [آیت الله بهجت] اگر شوهر بخواهد صیغه مبارات را بخواند، چنانچه مثلاً اسم زن فاطمه باشد، باید بگوید: (بارَأتُ زَوْجَتِی فاطِمَةَ عَلی مَهرِها فَهِی طالِق)، یعنی: (مبارات کردم زنم فاطمه را در مقابل مهر او، پس او رهاست)، و اگر دیگری را وکیل کند، وکیل باید بگوید: (بارَأْتُ زَوْجَةَ مُوَکِّلی فاطِمَةَ عَلی مَهرِها فَهِی طالِق).
- [آیت الله نوری همدانی] طلاق باید به صیغة عربی صحیح خوانده شود و دو مرد عادل آن را بشنوند و اگر خود شوهر بخواهد صیغة طلاق را بخواند و اسم زن او مثلاً فاطمه باشد باید بگوید : زَوْجَتی فاطِمَهُ طالِقٌ یعنی زن من فاطمه رها است و اگر دیگری را وکیل کند که آن وکیل باید بگوید : زَوْجَهُ مُوَکِلی فاطِمَهُ طالِقٌ .
- [آیت الله سبحانی] طلاق باید به صیغه عربی صحیح خوانده شود و دو مرد عادل آن را بشنوند و اگر خود شوهر بخواهد صیغه طلاق را بخواند و اسم زن او مثلاً فاطمه باشد، باید بگوید: زَوْجَتِی فاطِمَهُ طالِق یعنی زن من فاطمه رها است و اگر دیگری را وکیل کند آن وکیل باید بگوید: زَوْجَةُ مَوَکِّلِی فاطِمَةُ طالِق.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] طلاق باید به صیغه عربی صحیح و به کلمه (طالق) خوانده شود و دو مرد عادل آن را بشنوند و اگر خود شوهر بخواهد صیغه طلاق را بخواند و اسم زن او مثلا فاطمه باشد باید بگوید: (زَوْجَتی فاطِمَة طالقٌ); یعنی: زن من فاطمه رها است و اگر دیگری را وکیل کند آن وکیل باید بگوید: (زَوْجَةُ مُوکِّلِی فاطِمَةُ طالِقٌ).
- [آیت الله بروجردی] طلاق باید به صیغهی عربی صحیح خوانده شود و دو مرد عادل آن را بشنوند و اگر خود شوهر بخواهد صیغهی طلاق را بخواند و اسم زن او مثلاً فاطمه باشد، باید بگوید:(زَوْجَتی فاطِمَةَ طالِقٌ)؛ یعنی:زن من فاطمه رهاست و اگر دیگری را وکیل کند، آن وکیل باید بگوید:(زَوْجَةَ مُوَکِّلِی فاطِمَةَ طالِقٌ).