آیا امام حسین(علیه السلام) در طول زندگانی خود به غیر از حادثه کربلا با یزید و یا عوامل او برخورد داشته‌اند؟
باید توجه داشت که امامت امام حسین(علیه السلام) پس از شهادت برادر بزرگوارشان امام مجتبی(علیه السلام) در سال 50 هجری آغاز می‌شود که در این زمان قدرت خلافت در اختیار معاویه است. حدود 10 سال از امامت امام حسین(علیه السلام) در زمان معاویه واقع شده است تا آنکه معاویه در نیمة رجب سال 60 هجری هلاک می‌شود و بر اساس طرح از پیش تعیین شده موروثی شدن خلافت، یزید به قدرت رسیده و زمام امور را در دست می‌گیرد. نخستین اقدام یزید بن معاویه از بین بردن شوکت و شکوه مقام معنوی ابا عبد الله(علیه السلام) بود. از همین رو به فرماندار مدینه نامه نوشت که از امام حسین(علیه السلام) بیعت بگیرد و از همین جا مقدمات قیام رهائی بخشی عاشورا شکل می‌گیرد. بنابراین نخستین قیام امام حسین(علیه السلام) با دستگاه خلافت یزید همین جریان است که به کربلای خونین تبدیل می‌شود. ناگفته نماند که حضرت ابا عبد الله(علیه السلام) در زمان خلافت معاویه بارها با نامه‌های هشدار دهندة خود دربار اموی را مورد خطاب و عتاب قرار داده و به تکلیف بزرگ امر به معروف و نهی از منکر قیام نمودند که تفصیل جریان را کتب تاریخی نگاشته‌اند. برگرفته از کتاب سیرة پیشوایان نوشته مهدی پیشوایی. www. eporsesh.com
عنوان سوال:

آیا امام حسین(علیه السلام) در طول زندگانی خود به غیر از حادثه کربلا با یزید و یا عوامل او برخورد داشته‌اند؟


پاسخ:

باید توجه داشت که امامت امام حسین(علیه السلام) پس از شهادت برادر بزرگوارشان امام مجتبی(علیه السلام) در سال 50 هجری آغاز می‌شود که در این زمان قدرت خلافت در اختیار معاویه است. حدود 10 سال از امامت امام حسین(علیه السلام) در زمان معاویه واقع شده است تا آنکه معاویه در نیمة رجب سال 60 هجری هلاک می‌شود و بر اساس طرح از پیش تعیین شده موروثی شدن خلافت، یزید به قدرت رسیده و زمام امور را در دست می‌گیرد.
نخستین اقدام یزید بن معاویه از بین بردن شوکت و شکوه مقام معنوی ابا عبد الله(علیه السلام) بود. از همین رو به فرماندار مدینه نامه نوشت که از امام حسین(علیه السلام) بیعت بگیرد و از همین جا مقدمات قیام رهائی بخشی عاشورا شکل می‌گیرد.
بنابراین نخستین قیام امام حسین(علیه السلام) با دستگاه خلافت یزید همین جریان است که به کربلای خونین تبدیل می‌شود.
ناگفته نماند که حضرت ابا عبد الله(علیه السلام) در زمان خلافت معاویه بارها با نامه‌های هشدار دهندة خود دربار اموی را مورد خطاب و عتاب قرار داده و به تکلیف بزرگ امر به معروف و نهی از منکر قیام نمودند که تفصیل جریان را کتب تاریخی نگاشته‌اند.
برگرفته از کتاب سیرة پیشوایان نوشته مهدی پیشوایی.
www. eporsesh.com





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین