نگرانی‌ ها دارای انواع مختلفی است که برخی از آنها طبیعی بوده و باید در روان آدمی حاضر باشد، ولی برخی نیز نابه جاست و باید به مبارزه ریشه‌ ای با آن پرداخت. در هر صورت آرامش روانی امری مطلوب است که باید تلاش کرد تا به ان دست یافت. برای دستیابی به این آرامش، عمل به توصیه ‌های زیر می‌ توانند کارساز باشد: 1- سعی در درک صحیح از فلسفه زندگی و حیات. این مقوله کمک خواهد کرد تا انسان، جایگاه خود را در هستی بشناسد و در پرتو آن راه درست زندگی را بیابد. دسترسی به این نکته، بخش مهمی از نگرانی‌ها را برطرف خواهدساخت. 2- یاد خدا و توجه به جایگاه او در هستی و این که ما در حال سیر به سوی او هستیم (انا للّه‌ و انا الیه راجعون). 3- به پاداشتن نماز در اوقات خود و با توجه به شرایط و آداب آن. 4- تلاوت قرآن و تأمّل و تدبّر در آیات آن. 5- مطالعه کتاب‌های سودمندی همچون: 1- قدرت فکر ژوزف مورفی 2- پیروزی فکر اسوت 3- راز شاد زیستن منبع:سایت انوار طاها
نگرانی ها دارای انواع مختلفی است که برخی از آنها طبیعی بوده و باید در روان آدمی حاضر باشد، ولی برخی نیز نابه جاست و باید به مبارزه ریشه ای با آن پرداخت.
در هر صورت آرامش روانی امری مطلوب است که باید تلاش کرد تا به ان دست یافت. برای دستیابی به این آرامش، عمل به توصیه های زیر می توانند کارساز باشد:
1- سعی در درک صحیح از فلسفه زندگی و حیات. این مقوله کمک خواهد کرد تا انسان، جایگاه خود را در هستی بشناسد و در پرتو آن راه درست زندگی را بیابد. دسترسی به این نکته، بخش مهمی از نگرانیها را برطرف خواهدساخت.
2- یاد خدا و توجه به جایگاه او در هستی و این که ما در حال سیر به سوی او هستیم (انا للّه و انا الیه راجعون).
3- به پاداشتن نماز در اوقات خود و با توجه به شرایط و آداب آن.
4- تلاوت قرآن و تأمّل و تدبّر در آیات آن.
5- مطالعه کتابهای سودمندی همچون:
1- قدرت فکر ژوزف مورفی
2- پیروزی فکر اسوت
3- راز شاد زیستن
منبع:سایت انوار طاها
- [سایر] چه کنم تا همیشه آرامش خاطر داشته باشم؟
- [سایر] چه کنم تا همیشه آرامش خاطر داشته باشم؟
- [سایر] چه کنم تا همیشه آرامش خاطر داشته باشم؟
- [سایر] آرامش ندارم، برای رسیدن به آرامش باید چه کار کرد؟
- [آیت الله سبحانی] شوهر از همسرش خواسته است که به خاطر حفظ آرامش در خانه، کار بیرون از خانه را رها کند. آیا همسر می تواند بدون اجازه به کار ادامه دهد؟
- [سایر] آرامش داشتن و آرامش نداشتن والدین در هنگام آمیزش چه اثری دارد؟
- [سایر] چگونه به آرامش روحی برسیم؟
- [سایر] چرا نماز و قرآن باعث آرامش دلهاست؟
- [سایر] ازدواج مایه آرامش است یعنی چه؟
- [سایر] تفاوت بین آرامش پایدار و ناپایدار چیست؟
- [آیت الله اردبیلی] اگر پیش از تمام شدن ذکر واجب، عمدا سر از رکوع بردارد، نماز او باطل است و اگر سهوا سر بردارد، چنانچه پیش از آن که از حال رکوع خارج شود به خاطر آورد که ذکر رکوع را تمام نکرده، باید در حال رکوع و با آرامش بدن دوباره ذکر را بگوید و اگر بعد از آن که از حال رکوع خارج شد به خاطر آورد، نماز او صحیح است.
- [آیت الله جوادی آملی] .حرکت اندک که مانع صدق آرامش بدن نیست, اشکال ندارد؛ ولی ذکر در حال حرکت شدید که مانع صدق آرامش بدن است, کافی نیست و باید در حال آرام شدن بدن, دوباره گفته شود.
- [آیت الله وحید خراسانی] روی خرمن گندم و جو و مانند اینها که مانع از ارامش بدن است نماز باطل است
- [آیت الله بهجت] در سجود باید به مقدار ذکر واجب، بدن آرام باشد. و اگر نتوانست به اندازه ذکر واجب آرامش بدن داشته باشد، اصل وجوب ذکر ساقط نمیشود، و اگر بههیچوجه بدنش آرام نمیگیرد، احوط این است که نماز دیگری هم بخواند و سجده آن را با اشاره انجام دهد و منظور از آرامش بدن، توقف و مکث بین سر گذاشتن و برداشتن است.
- [آیت الله جوادی آملی] .اقامه نماز در حال ناچاری در مکان متحرّک یا لرزان، مانند تلّ شن, با رعایت آرامش در اجزای نماز به قدر امکان و حفظ قبله, صحیح است.
- [آیت الله وحید خراسانی] شرط دوم در نماز واجب مکان نمازگزار نباید حرکتی داشته باشد که مانع از ارامش بدن نمازگزار و انجام واجبات نماز اختیاری باشد و اگر به واسطه تنگی وقت یا جهت دیگر ناچار باشد در جایی که چنین حرکتی دارد مانند اتومبیل و کشتی و ترن نماز بخواند به قدری که ممکن است باید ارامش بدن و قبله را رعایت نماید و اگر انها از قبله به طرف دیگر حرکت کنند به طرف قبله برگردد
- [آیت الله سبحانی] اگر مدت مزارعه تمام شود و حاصل به دست نیاید، هر گاه به خاطر کوتاهی زارع باشد مالک می تواند زارع را وادار کند که زراعت را بچیند ولی اگر به خاطر عقب افتادن سال باشد مالک باید صبر کند تا زراعت برسد و اگر به این خاطر متضرر شود، زارع باید، وجه اجاره زمین را بپردازد.
- [آیت الله اردبیلی] اگر عمدا قنوت نخواند، قضا ندارد، ولی اگر فراموش کند و پیش از آن که به اندازه رکوع خم شود، به خاطر آورد، مستحب است بایستد و آن را بخواند و اگر در رکوع به خاطر آورد، مستحب است بعد از رکوع آن را قضا کند و اگر در سجده به خاطر آورد، مستحب است بعد از سلام نماز آن را قضا نماید.
- [آیت الله جوادی آملی] .نماز در مکانی که بر اثر ازدحام جمعیّت یا وزش باد تند و مانند آن، اطمینانی به حفظ آرامش بدن نیست، اگر به امید آرام بودن بدن شروع شود و تا پایان مانعی پدید نیاید, صحیح است.
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه در موقعی که مشغول ذکر واجب است کسی به او تنه بزند، یا به علت دیگری بدن از آرامش بیرون رود، باید بعد از آرام گرفتن دوباره ذکر را بگوید، ولی حرکات مختصر اشکال ندارد.