برای درمان وسواس راههای متعددی ذکر شده است; امّا از آنجا که پایه های وسواس بر عوامل متفاوتی نهاده شده، ابتدا باید علت یابی کرد; سپس به درمان آن پرداخت. برخی از عواملی که در درمان وسواس می تواند تأثیر بسزایی داشته باشد عبارتند از: 1. گاهی انسان کاملا به دستور و امر بی اطّلاع است و چاره ای برای آن نمی جوید و تنها چاره ساز خداست از این رو، در دعا آمده است: خدایا وسوسه سینه مرا جز امر تو زایل نمی کند. 2. گاهی غلبه وسواس در اثر ضعف بدن در برخی از ابعاد آن، مانند اعصاب است که با تقویت و تغذیه مناسب می توان آن را جبران کرد و در پاره یی موارد که شدت می یابد لازم است به پزشک متخصص مراجعه شود. 3. گاهی با بی اعتنایی می توان وسوسه را علاج نمود; هم چنان که کیثرالشک نباید به شک خود اعتنا کند. کثیرالشک کسی است که در یک نماز سه بار شک کند یا در سه نماز پی در پی. 4. دعا درمانی; بی شک توسّل و دعا به حضرت حقّ و حضرات معصومان((علیهم السلام))بهترین داروی شفابخش وسواس است. منبع:سایت انوار طاها
برای درمان وسواس راههای متعددی ذکر شده است; امّا از آنجا که پایه های وسواس بر عوامل متفاوتی نهاده شده، ابتدا باید علت یابی کرد; سپس به درمان آن پرداخت.
برخی از عواملی که در درمان وسواس می تواند تأثیر بسزایی داشته باشد عبارتند از:
1. گاهی انسان کاملا به دستور و امر بی اطّلاع است و چاره ای برای آن نمی جوید و تنها چاره ساز خداست از این رو، در دعا آمده است: خدایا وسوسه سینه مرا جز امر تو زایل نمی کند.
2. گاهی غلبه وسواس در اثر ضعف بدن در برخی از ابعاد آن، مانند اعصاب است که با تقویت و تغذیه مناسب می توان آن را جبران کرد و در پاره یی موارد که شدت می یابد لازم است به پزشک متخصص مراجعه شود.
3. گاهی با بی اعتنایی می توان وسوسه را علاج نمود; هم چنان که کیثرالشک نباید به شک خود اعتنا کند. کثیرالشک کسی است که در یک نماز سه بار شک کند یا در سه نماز پی در پی.
4. دعا درمانی; بی شک توسّل و دعا به حضرت حقّ و حضرات معصومان((علیهم السلام))بهترین داروی شفابخش وسواس است.
منبع:سایت انوار طاها
- [سایر] آیا عمل انسان طبقات بهشت را می سازد ؟
- [سایر] راههای که یک انسان واقعا در درس و تهذیب نفس موفق شود چیست؟
- [سایر] چرا انسان از راه بهشت و جهنم آگاه نیست تا خود را برای آن آماده سازد؟
- [سایر] راههای پیدا کردن دوست خوب و راههای حفظ آن را بگویید؟
- [سایر] راههای دفع بلا چیست؟
- [سایر] راههای جلوگیری از غیبت
- [سایر] راههای تقویت اراده چیست؟
- [سایر] راههای موفقیت در درس چیست؟
- [سایر] اگر انسان در انجام رعایت طهارت و نجاست به حالت وسواس برسد آیا رعایت آن ضروری است یا خیر ؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] برای اینکه انسان مبتلای به وسواس و اسراف نشود، بفرمایید: برای وضو و غسل، چه مقدار آب مصرف کند؟
- [آیت الله اردبیلی] اگر انسان از روی فراموشی یا ناچاری به سوگند عمل نکند، کفّاره بر او واجب نیست و همچنین است اگر او را مجبور کنند که به سوگند عمل ننماید و قسمی که آدم وسواسی میخورد، مثل این که میگوید: (وَاللّه الآن مشغول نماز میشوم) و به واسطه وسواس مشغول نمیشود، اگر وسواس او به گونهای باشد که بیاختیار به سوگند عمل نکند، کفاره ندارد.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر انسان از روی فراموشی یا ناچاری به قسم عمل نکند، کفّاره بر او واجب نیست و همچنین است اگر مجبورش کنند که به قسم عمل ننماید، وقسمی که آدم وسواسی میخورد، مثل این که میگوید وا& الاَّن مشغول نماز میشوم و به واسطه وسواس مشغول نمیشود، اگر وسواس او طوری باشد که بیاختیار به قسم عمل نکند، کفّاره ندارد.
- [آیت الله بروجردی] اگر انسان از روی فراموشی، یا ناچاری به قسم عمل نکند، کفّاره بر او واجب نیست و همچنین است اگر مجبورش کنند که به قسم عمل ننماید و قَسمی که آدم وسواسی میخورد، مثل این که میگوید (وَالله) الآن مشغول نماز میشوم و به واسطهی وسواس مشغول نمیشود، اگر وسواس او طوری باشد که بیاختیار به قسم عمل نکند کفاره ندارد.
- [امام خمینی] اگر انسان از روی فراموشی، یا ناچاری به قسم عمل نکند، کفاره بر او واجب نیست. و همچنین است اگر مجبورش کنند که به قسم عمل ننماید. و قسمی که آدم وسواسی میخورد، مثل این که میگوید و اللَّه الآن مشغول نماز میشوم و به واسطه وسواس مشغول نمیشود، اگر وسواس او طوری باشد که بیاختیار به قسم عمل نکند کفاره ندارد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر انسان از روی فراموشی یا ناچاری به قسم عمل نکند، کفّاره بر او واجب نیست و همچنین است اگر مجبورش کنند که به قسم عمل ننماید و قسمی که آدم وسواسی میخورد، مثل این که میگوید واللَّه الآن مشغول نماز میشوم و به واسطه وسواس مشغول نمیشود، اگر وسواس او طوری باشد که بیاختیار به قسم عمل نکند کفّاره ندارد.
- [آیت الله اردبیلی] کسی که در نماز وسواس دارد و فقط در صورتی که نماز را با جماعت بخواند از وسواس راحت میشود، اگر وسواس او به حدّی باشد که نماز را باطل کند، باید نماز را با جماعت بخواند.
- [آیت الله مکارم شیرازی] کسی که در نماز وسواس دارد و وسواس او اسباب اشکال نماز می شود، چنانچه بداند در صورتی که نماز را با جماعت بخواند از وسواس راحت می شود باید نماز را به جماعت بخواند.
- [آیت الله سیستانی] اگر انسان از روی فراموشی یا ناچاری یا غفلت ، به قسَم عمل نکند ، کفاره بر او واجب نیست ، و همچنین است اگر مجبورش کنند که به قسَم عمل ننماید . و قسَمی که آدم وسواسی میخورد ، مثل اینکه میگوید : و اللّه الآن مشغول نماز میشوم ، وبواسطه وسواس مشغول نمیشود ، اگر وسواس او طوری باشد که بی اختیار به قسَم عمل نکند کفاره ندارد .
- [آیت الله خوئی] اگر انسان از روی فراموشی یا ناچاری یا غفلت به قسم عمل نکند، کفاره بر او واجب نیست و همچنین است اگر مجبورش کنند که به قسم عمل ننماید و قسمی که آدم وسواسی میخورد مثل اینکه میگوید و الله الان مشغول نماز میشوم و به واسطة وسواس مشغول نمیشود، اگر وسواس او طوری باشد که بی اختیار به قسم عمل نکند، کفاره ندارد.
- [آیت الله مظاهری] کسی که در نماز وسواس دارد و فقط در صورتی که نماز را با جماعت بخواند از وسواس راحت میشود، باید نماز را با جماعت بخواند.