هوش و خلاقیت با هم تفاوت دارند. لزوماً هر انسان باهوشی خلاق نیست. افرادی که هوش پایین تر از متوسط دارند نمی توانند خلاق باشند. در واقع هوش یکی از پیش نیازهای خلاقیت است اما لازم نیست یک فرد خلاق نابغه باشد بلکه هوش متوسط و بالاتر از متوسط برای کسب خلاقیت کافیست. کسانی که خلاق تر هستند نسبت به کسانی که هوش بالایی دارند موفقترند. خلاقیت به معنی یافتن راه های جدید و نو برای حل مشکلات است. در واقع کسی که باهوش است، مسئله ای را حل می کند که قبلاً حل کرده اند، اما کسیکه خلاق است راه حلی جدید را خلق می کند. همه ی افراد می توانند به خلاقیت دست پیدا کنند، البته این امر یکباره بدست نمی آید. یک فرد خلاق همیشه به محیط اطرافش با دقت نگاه می کند. برای رسیدن به خلاقیت برای کنجکاوی خود ارزش قائل باشید و هنگامی که کنجکاوی شما برانگیخته می شود، به جای آن که خود را سرزنش کنید به تحسین خود بپردازید و به خود پاداش بدهید. سعی کنید برای خود فرصت هایی بوجود آورید که به کشف موضوعات تازه بپردازید. حتماً زمان هایی را در هفته به کارهای خلاقانه اختصاص دهید اما همیشه انتظار موفقیت نداشته باشید. به خودتان اعتماد داشته باشید چون بی اعتمادی به توانایی ها مانع خلاقیت می گردد، پس باید اعتماد به نفس خود را زیاد کنید، همچنین باید افکار منفی را که مانع تفکر خلاقانه است از خود دور کنید. از شکست یا اشتباه کردن نیز نترسید چون مانع خلاقیت می شود در واقع اشتباهات بخشی از فرآیند کسب خلاقیت است. هنگامی که با مشکلی مواجه شدید فقط به یک راه حل فکر نکنید بلکه شروع به نوشتن هر ایده و راه حلی که به ذهنتان می رسد بکنید حتی اگر آن راه حل ها غیر عملی و بی فایده باشد، باز هم آن ها را بنویسید و بعد روی راه حل های خود تمرکز کنید و بهترین آن ها را انتخاب کنید، پس مستقیماً به دنبال اولین ایده و راه حلی که به ذهنتان می رسد نروید، کمی تأمل کنید و به راه حل های دیگر هم فکر کنید. در پایان توصیه می کنم برای خلاقیت فرصت ایجاد کنید مثلاً خودتان را درگیر یک کار تازه کنید یا ابزار جدیدی را برای کار فعلی تان پیدا کنید. بهرحال از هر روشی که برایتان مفیدتر است استفاده کنید مثلاً کتاب بخوانید، از جاهای مختلف بازدید کنید، با دوستانتان بحث کنید و ... . اگر دوست دارید اطلاعات بیشتری در این زمینه بدست آورید کتابهایی با موضوع خلاقیت را مطالعه کنید. منبع:سایت انوار طاها
هوش و خلاقیت با هم تفاوت دارند. لزوماً هر انسان باهوشی خلاق نیست. افرادی که هوش پایین تر از متوسط دارند نمی توانند خلاق باشند. در واقع هوش یکی از پیش نیازهای خلاقیت است اما لازم نیست یک فرد خلاق نابغه باشد بلکه هوش متوسط و بالاتر از متوسط برای کسب خلاقیت کافیست. کسانی که خلاق تر هستند نسبت به کسانی که هوش بالایی دارند موفقترند. خلاقیت به معنی یافتن راه های جدید و نو برای حل مشکلات است. در واقع کسی که باهوش است، مسئله ای را حل می کند که قبلاً حل کرده اند، اما کسیکه خلاق است راه حلی جدید را خلق می کند. همه ی افراد می توانند به خلاقیت دست پیدا کنند، البته این امر یکباره بدست نمی آید. یک فرد خلاق همیشه به محیط اطرافش با دقت نگاه می کند. برای رسیدن به خلاقیت برای کنجکاوی خود ارزش قائل باشید و هنگامی که کنجکاوی شما برانگیخته می شود، به جای آن که خود را سرزنش کنید به تحسین خود بپردازید و به خود پاداش بدهید. سعی کنید برای خود فرصت هایی بوجود آورید که به کشف موضوعات تازه بپردازید. حتماً زمان هایی را در هفته به کارهای خلاقانه اختصاص دهید اما همیشه انتظار موفقیت نداشته باشید. به خودتان اعتماد داشته باشید چون بی اعتمادی به توانایی ها مانع خلاقیت می گردد، پس باید اعتماد به نفس خود را زیاد کنید، همچنین باید افکار منفی را که مانع تفکر خلاقانه است از خود دور کنید. از شکست یا اشتباه کردن نیز نترسید چون مانع خلاقیت می شود در واقع اشتباهات بخشی از فرآیند کسب خلاقیت است. هنگامی که با مشکلی مواجه شدید فقط به یک راه حل فکر نکنید بلکه شروع به نوشتن هر ایده و راه حلی که به ذهنتان می رسد بکنید حتی اگر آن راه حل ها غیر عملی و بی فایده باشد، باز هم آن ها را بنویسید و بعد روی راه حل های خود تمرکز کنید و بهترین آن ها را انتخاب کنید، پس مستقیماً به دنبال اولین ایده و راه حلی که به ذهنتان می رسد نروید، کمی تأمل کنید و به راه حل های دیگر هم فکر کنید. در پایان توصیه می کنم برای خلاقیت فرصت ایجاد کنید مثلاً خودتان را درگیر یک کار تازه کنید یا ابزار جدیدی را برای کار فعلی تان پیدا کنید. بهرحال از هر روشی که برایتان مفیدتر است استفاده کنید مثلاً کتاب بخوانید، از جاهای مختلف بازدید کنید، با دوستانتان بحث کنید و ... . اگر دوست دارید اطلاعات بیشتری در این زمینه بدست آورید کتابهایی با موضوع خلاقیت را مطالعه کنید.
منبع:سایت انوار طاها
- [سایر] فرق خلاقیت با هوش چیست و آیا میشود ذهن را خلاق بکنیم و چگونه؟
- [سایر] راهکارهایی بفرمایید که خلاق باشیم و توان بروز خلاقیت خود را بصورت گسترده داشته باشیم؟
- [سایر] مشاهده آیات الهی چه نقشی در خلاقیت ذهن دارد؟
- [سایر] چه چیزی به ذهن، ذکاوت و هوش می بخشد؟
- [سایر] چگونه خلاقیت کودکان از بین میرود؟
- [سایر] موانع خلاقیت کودکان در خانواده چیست؟
- [سایر] راهکارهایی مناسب برای تقویت خلاقیت بیان کنید.
- [سایر] چگونه خلاقیت و تخیل را در کودکان پرورش دهیم؟
- [سایر] چه رابطه ای بین معنویت و خلاقیت وجود دارد؟
- [سایر] چه رابطه ای بین معرفت خدا و خلاقیت وجود دارد؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر بدون نیت روزه مست شود و در بین روز به هوش آید باید آن روز را روزه بگیرد و قضای آن را هم بگیرد ولی اگر بی هوش شود و در بین روز به هوش آید فقط قضای آن را بگیرد.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر پیش از اذان صبح نیت کند و بی هوش شود و در بین روز به هوش اید بنابر احتیاط واجب باید روزه ان روز را تمام نماید و قضای ان را نیز به جا اورد
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر پیش از اذان صبح نیت کند و بی هوش شود و در بین روز به هوش آید بنابر احتیاط واجب باید روزه آن روز را تمام نماید و اگر تمام نکرد قضای آن را به جا آورد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر صاحب گاو و گوسفند و شتر و طلا و نقره در مقداری از سال مست یا بی هوش شود، زکات از او ساقط نمی شود. و هم چنین است اگر موقع واجب شدن زکات گندم و جو و خرما و کشمش مست یا بی هوش باشد.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر صاحب گاو و گوسفند و شتر و طلا و نقره در مقداری از سال مست یا بی هوش شود زکات از او ساقط نمی شود و همچنین است اگر موقع واجب شدن زکات گندم و جو و خرما و کشمش مست یا بی هوش باشد
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر صاحب گاو و گوسفند و شتر و طلا و نقره در مقداری از سال مست یا بی هوش شود؛ زکاه از او ساقط نمی شود. و همچنین است اگر موقع واجب شدن زکاه گندم و جو و خرما و کشمش مست یا بی هوش باشد. مسأله 1870 - مالی را که از انسان غصب کرده اند و نمی تواند در آن تصرف کند؛ زکاه ندارد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر پیش از اذان صبح نیت کند و مست شود و در بین روز به هوش آید احتیاطاً امساک کند و باید قضای آن را به جا آورد.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر پیش از اذان صبح نیّت کند ومست شود و در بین روز به هوش آید، احتیاطاً باید روزه آن روز را تمام کند و بعد هم قضا نماید.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر پیش از اذان صبح نیت کند و مست شود و در بین روز به هوش اید احتیاط واجب ان است که روزه ان روز را تمام کند و قضای ان را هم به جا اورد
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر پیش از اذان صبح نیت کند و بیهوش شود و در بین روز به هوش آید؛ بنا بر احتیاط واجب باید روزه آن روز را تمام نماید و اگر تمام نکرد قضای آن را به جا آورد.