1. سعی کنیدده دقیقه قبل ازامتحان وارد جلسه شوید. 2. با وضو و توکل به خداوند و با آرامش تمام در جلسهی امتحان حاضر شوید. 3. کلیه وسایل و ابزارهایی را که در امتحان مورد نیاز است همراه خود به جلسه ببرید. 4. برای پاسخ دادن به سؤال تمرکز کنید، نه به نمره خودتان و یا عملکرد دیگران. 5. سؤالها را از آسان به مشکل پاسخ دهید. 6. از فکر کردن به صورت غیر منطقی همه یا هیچ بپرهیزید یعنی اگر احساس کردید که بیست نمی شودید همه چیز را رها نکنید. 7. قبل ازشروع امتحان ازفکر کردن به امتحان و نتیجه آن پرهیز کنید که این موضوع خود اضطراب آور است. 8. اگر پاسخ سوالی را نمی دانید هرگز روی سوال توقف نکنید. زیرا این امر موجب اتلاف وقت و نگرانی شما می شود 9. به زمان بندی سؤالات دقت کنید، تا با مشکل کمبود وقت مواجه نشوید. 10. اگر زودتر از زمان تعیین شده سؤالات را پاسخ دادید، عجله نکنید و مجدداً مروری داشته باشید. 11. این مسئله را که همه در اطراف شما به سرعت مشغول نوشتن هستند نادیده بگیرید. 12. اگر در جلسه امتحان دچار آشفتگی و اضطراب شدید از تکنیکهای وقفه آزمون استفاده کنید؛ برای چند دقیقه امتحان را رها کنید و کارهای زیر را انجام دهید: - اگر ابتدای جلسه بود، اضطراب خود را پنهان نکنید وب ه دوستتان ابراز کنید، مثلا بگویید از ترس قلبم دارد پاره می شود. با اینکار اثر اضطراب کم می شود خصوصا اگر آن شخص خودش آرام باشد و به شما آرامش دهد - تحرک جسمانی و کشش عضلانی: پا را کف زمین گذاشته و ستون فقرات خود را کاملا عمودی و صاف نگه دارید. - کلیه ماهیچه های بدن را سفت و شل کنید و چند نفس عمیق بکشید این کار سبب می شود که اکسیژن بیشتری به مغز شما برسد. - یک ماده قندی مانند خرما یا شکلات در دهان بگذارید. - نفس عمیق بکشید، چند ثانیه نگه دارید و بعد به طور کامل آرام بیرون دهید و تا 3 بار تکرار کنید. 13. با خط خوانا بنویسید، شکل ها را با دقت رسم کنید که تصحیح کننده ورقه شما از خواندن آن لذت ببرد و قطعا در تصحیح برگه شما موثر است. 14. قبل از تحویل ورقهی امتحانی، ورقهی خود را یکبار به دقت مرور کنید و اگر نکاتی را در ‌حین نوشتن فراموش کرده اید، کامل کنید و سؤالاتی را که به آنها پاسخ مبهم و نامشخص‌ داده اید، بیشتر توضیح دهید.‌ ممکن است یک سؤال را از روی غفلت اصلا پاسخ نداده باشید که در حین مرور مجدد متوجه آن میشوید. منبع:سایت انوار طاها
1. سعی کنیدده دقیقه قبل ازامتحان وارد جلسه شوید.
2. با وضو و توکل به خداوند و با آرامش تمام در جلسهی امتحان حاضر شوید.
3. کلیه وسایل و ابزارهایی را که در امتحان مورد نیاز است همراه خود به جلسه ببرید.
4. برای پاسخ دادن به سؤال تمرکز کنید، نه به نمره خودتان و یا عملکرد دیگران.
5. سؤالها را از آسان به مشکل پاسخ دهید.
6. از فکر کردن به صورت غیر منطقی همه یا هیچ بپرهیزید یعنی اگر احساس کردید که بیست نمی شودید همه چیز را رها نکنید.
7. قبل ازشروع امتحان ازفکر کردن به امتحان و نتیجه آن پرهیز کنید که این موضوع خود اضطراب آور است.
8. اگر پاسخ سوالی را نمی دانید هرگز روی سوال توقف نکنید. زیرا این امر موجب اتلاف وقت و نگرانی شما می شود
9. به زمان بندی سؤالات دقت کنید، تا با مشکل کمبود وقت مواجه نشوید.
10. اگر زودتر از زمان تعیین شده سؤالات را پاسخ دادید، عجله نکنید و مجدداً مروری داشته باشید.
11. این مسئله را که همه در اطراف شما به سرعت مشغول نوشتن هستند نادیده بگیرید.
12. اگر در جلسه امتحان دچار آشفتگی و اضطراب شدید از تکنیکهای وقفه آزمون استفاده کنید؛ برای چند دقیقه امتحان را رها کنید و کارهای زیر را انجام دهید:
- اگر ابتدای جلسه بود، اضطراب خود را پنهان نکنید وب ه دوستتان ابراز کنید، مثلا بگویید از ترس قلبم دارد پاره می شود. با اینکار اثر اضطراب کم می شود خصوصا اگر آن شخص خودش آرام باشد و به شما آرامش دهد - تحرک جسمانی و کشش عضلانی: پا را کف زمین گذاشته و ستون فقرات خود را کاملا عمودی و صاف نگه دارید.
- کلیه ماهیچه های بدن را سفت و شل کنید و چند نفس عمیق بکشید این کار سبب می شود که اکسیژن بیشتری به مغز شما برسد. - یک ماده قندی مانند خرما یا شکلات در دهان بگذارید.
- نفس عمیق بکشید، چند ثانیه نگه دارید و بعد به طور کامل آرام بیرون دهید و تا 3 بار تکرار کنید.
13. با خط خوانا بنویسید، شکل ها را با دقت رسم کنید که تصحیح کننده ورقه شما از خواندن آن لذت ببرد و قطعا در تصحیح برگه شما موثر است.
14. قبل از تحویل ورقهی امتحانی، ورقهی خود را یکبار به دقت مرور کنید و اگر نکاتی را در حین نوشتن فراموش کرده اید، کامل کنید و سؤالاتی را که به آنها پاسخ مبهم و نامشخص داده اید، بیشتر توضیح دهید. ممکن است یک سؤال را از روی غفلت اصلا پاسخ نداده باشید که در حین مرور مجدد متوجه آن میشوید.
منبع:سایت انوار طاها
- [سایر] روشهای مقابله با اضطراب و فشار روانی مخصوصاً در درس خواندن و امتحان چیست ؟
- [سایر] آیا استرس سر جلسه امتحان باعث افزایش فراموشی مطالب درسی می شود؟
- [سایر] با سلام من واقعا اضطراب و استرس زیاد رنج می برم.برای امتحانات هم زیاد مطالعه می کنم ولی وقتی که سر جلسه امتحان هستم کف دستم عرق میکنه،سرم داغ میشه،قلبم 180 میزنه و ... خیلی اذیت میشم.با اینکه برای امتحان زیاد مطالعه کردم ولی از نمرم راضی نیستم و می دونم که از اضطراب و استرسی بوده که بهم وارد شده. از شما می خواستم بپرسم که از چه راهکارهایی برای غلبه و کنترل استرسم استفاده کنم؟ممنون میشم اگه جواب بدید با تشکر
- [آیت الله سبحانی] اگر معلمی در جلسه امتحان به دانش آموز برای حل سؤالات کمک کند آیا کار وی حرام است؟
- [سایر] موقعی که در جلسه امتحانی علی الخصوص امتحان عملی مانند رانندگی اتومبیل شرکت میکنم خودمو گم میکنم استرس کل وجودمو میگیره و دست آخر از امتحان عملی رد میشم. لطفا کمکم کنید.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] برخی از دانش آموزان در جلسه امتحان به برگه دوست خود نگاه می کنند، خواه با رضایت وی یا نارضایتی، آیا این عمل جایز است؟
- [آیت الله سبحانی] اگر معتکف از محل اعتکاف به دانشگاه جهت شرکت در جلسه امتحان حدوداً نیم ساعت و یا بیشتر خارج شود، آیا به اعتکاف او صدمه می زند؟
- [سایر] سلام . اولین سوال من رو در زمینه اضطراب در تاریخ 10/10/90 با کد مشاور 943324 پاسخ داده اید . درباره اینکه میگید خود فرد علت اضطراب را بهتر می داند با شما موافقم بزرکترین اون اینکه بعد از چندین سال از زمانی که مشکل را فهمیدم تازه به مشاور مراجعه کردم و مشاور من اولین کسی است که من باهاش حرف می زدم اما خوب در ارتباط برقرار کردن با ایشان اصلا مشکلی نداشتم ولی بدترین عامل همین به یادآوری مشکلات و تلاش برای کنار آمدن با آن است که به شدت من را رنج می دهد البته مشاورم معتقد بود که این اضطراب با توجه به علت آن تا حدودی طبیعی است (به خصوص هنگام پایان جلسه ) اما اینکه از دو هفته قبل نگران جلسه باشم و حتی شب قبل از جلسه اصلا خوابم نمی برد می گفتند این عادی نیست و حتی پیشنهاد مصرف دارو هم به من داند ولی خوب تا شروع جلسه بعدی به قدری اضطرابم شدید بود و باعث سردرد من می شد و چون میگرن دارم و یک حمله میگرنی باعث می شد یک روز کامل رو از دست می دادم (با توجه به اینکه شاغلم ) برای همین نه به سبب تنبلی یا چیز دیگه فقط به خاطر فشار شدید و سردرد های شدید میگرنی و اختلالی که این سردرد ها در روند عادی زندگیم ایجاد کرده بود (مجبور) به توقف جلسات شدم . الان میشه پیشنهاد بدین چی کار کنم ؟ من قبلا مشکل اضطراب نداشتم اما علاوه بر مشکل قبلی اینم بهش اضافه شد این اضطراب هم ردوند زندگیمو مختل می کنه هم عامل میگرنم شده با این همه مشکل و شرایط هم برای فوق می خونم هم سر کار می رم الان این اضطراب و سردرد ها روی کیفیت کارم و درسم اختلال ایجاد کرده؟می دونم باید یه تصمیم نهایی بگیرم برای رفتن یا نرفتن پیش مشاور اما سردرد های قبل از اونو چیکار کنم ؟؟
- [سایر] همیشه درسهایم را خوب می خوانم و قدرت یادگیریم نیز خوب است ولی متاسفانه درجلسات امتحان به حدی اضطراب می گیرم که دروس ازیادم می روند،لطفا راهنمای بفرمائید.
- [سایر] من خیلی درس میخوانم، حتّی بعضی مواقع صفحههای دفترم نیز هنگام امتحان یادم میآید؛ ولی جوابها را فراموش میکنم به من بگویید چه کنم تا در امتحاناتم موفق باشم و اضطراب از من دور شود؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه طلا و نقره بیش از اندازه معمول فلز دیگری مخلوط دارد بطوری که به آن طلا و نقره نگویند، اگر خالص آن به اندازه نصاب برسد باید زکات آن را بدهد و چنانچه شک دارد که به اندازه نصاب هست یا نیست زکات واجب نیست، ولی اگر می تواند آن را امتحان کند احتیاط واجب آن است که امتحان کند.
- [آیت الله جوادی آملی] .احتیاط واجب است که پس از سجده دوم در رکعت اوّل و سوم که تشهد ندارد, مقداری بنشیند(جلسه استراحت).
- [آیت الله اردبیلی] شروع در عملیات احیا مانند حصار کشیدن اطراف زمین یا کندن چاه یا ایجاد نهر و مانند آن، (تحجیر) است و موجب مالکیت نمیشود، ولی برای تحجیر کننده ایجاد حقّ اولویّت در احیا میکند.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر شک کند که آنچه را خارج نموده است به حد نصاب رسیده است یا خیر، احتیاط واجب آن است که امتحان نماید یعنی از راه وزن کردن یا راههای دیگر قیمت آن را معلوم نماید.
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه زن ظاهراً از خون نفاس پاک شود و احتمال دهد که در باطن خون وجود دارد، باید با کمی پنبه خود را امتحان کند و اگر پاک بود غسل کند و عبادتهای خود را انجام دهد.
- [آیت الله مظاهری] اگر کسی با فریاد زدن یا ایجاد صدا باعث کر شدن یا سقط جنین شود ضامن دیه آنهاست.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] بعد از سجده دوّم در جائی که تشهّد واجب نیست مثل رکعت سوّم نماز ظهر و عصر و عشا بهتر است لحظه ای بنشیند سپس برای رکعت بعد برخیزد و این عمل را جلسه استراحت می گویند.
- [آیت الله مظاهری] در رکعت اوّل و رکعت سوّمی که تشهّد ندارد، باید جلسه استراحت به جا آورد یعنی بعد از سجده دوّم مقداری آرام بنشیند و بعد برخیزد و اگر بدون نشستن برخیزد، نماز باطل است.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] راه دادن بچه و دیوانه به مسجد مکروه است ولی اگر آوردن بچه ها مزاحمتی ایجاد نکند و باعث علاقمندی آنان به نماز و مسجد شود مستحب است.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر میداند چیزی به اعضای وضو چسبیده ولی شک دارد که از رسیدن آب جلوگیری میکند یا نه، باید آن را برطرف کند، یا آب را به زیر آن برساند. لازم به ذکر است که معیار در شک در وجود مانع یا مانع بودن چیزی که در محل وضو است، متعارف مردم میباشد، پس اگر متعارف مردم در جایی شک نمیکنند ولی برای کسی شک ایجاد شود، به شک خود اعتنا نمیکند.