راه‌های عملی تقویت خوش‌بینی و ترک بدبینی چیست؟
الف. توجه به روایاتی که بدگمانی را مذمت کرده و خوش گمانی را تشویق کرده است و تمرکز فکری و عملی پیدا کردن روی ریشه‌های خوش بینی (خوف و خشیت از خدا، عبودیت خالص، احسان و تکریم مردم، تحمل و...). ب. توجه به فوائد خوش بینی[1] که در روایات به آن اشاره شده و علم پزشکی و روان شناسان روز هم مؤید آن است، برخی از فواید خوش‌بینی عبارتند از: 1. سلامت و نشاط بدنی و روحی (افراد خوش‌بین به خلق، خدا و هستی از طول عمر بیشتری برخوردارند). 2. جلب لطف خدا 3. جلب محبت و دوستی (خوش‌بینی مردم) 4. کاهش غم و اندوه (افراد خوش بین در هر سختی و بحرانی، یک موقعیت مطلوب می‌بینند و آن را اقبال برای خود می‌دانند). ج. توجه به گناهانی که در بستر بدبینی می‌روید مثل حسد، غیبت، کینه، و گناهان دیگر.[2] د. از جملات مثبت تأکیدی زیادی استفاده کنید، من خوش‌بین هستم، مردم دوست داشتنی‌اند. زندگانی زیباست، گاز باید زد با پوست. پی نوشتها: [1] . پرورش روح، ج اول، سید محمد شفیعی، مرکز انتشارات دفتر تبلیغات، 1370، ص 159، خلاصه. [2] . قلب سلیم، ص 568. منبع:سایت انوار طاها
عنوان سوال:

راه‌های عملی تقویت خوش‌بینی و ترک بدبینی چیست؟


پاسخ:

الف. توجه به روایاتی که بدگمانی را مذمت کرده و خوش گمانی را تشویق کرده است و تمرکز فکری و عملی پیدا کردن روی ریشه‌های خوش بینی (خوف و خشیت از خدا، عبودیت خالص، احسان و تکریم مردم، تحمل و...).
ب. توجه به فوائد خوش بینی[1] که در روایات به آن اشاره شده و علم پزشکی و روان شناسان روز هم مؤید آن است، برخی از فواید خوش‌بینی عبارتند از:
1. سلامت و نشاط بدنی و روحی (افراد خوش‌بین به خلق، خدا و هستی از طول عمر بیشتری برخوردارند).
2. جلب لطف خدا
3. جلب محبت و دوستی (خوش‌بینی مردم)
4. کاهش غم و اندوه (افراد خوش بین در هر سختی و بحرانی، یک موقعیت مطلوب می‌بینند و آن را اقبال برای خود می‌دانند).
ج. توجه به گناهانی که در بستر بدبینی می‌روید مثل حسد، غیبت، کینه، و گناهان دیگر.[2]
د. از جملات مثبت تأکیدی زیادی استفاده کنید، من خوش‌بین هستم، مردم دوست داشتنی‌اند. زندگانی زیباست، گاز باید زد با پوست.

پی نوشتها:
[1] . پرورش روح، ج اول، سید محمد شفیعی، مرکز انتشارات دفتر تبلیغات، 1370، ص 159، خلاصه.
[2] . قلب سلیم، ص 568.
منبع:سایت انوار طاها





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین