با توجه به این که باید با همسر صداقت داشت آیا باید اسرار خانواده خود یا مسائلی که قبلا با آن مواجه بوده ایم برای همسر بیان کنیم؟
در این زمینه باید توجه داشت که زن و مرد می توانند در زندگی شخصی یا خانوادگی خود اسراری داشته باشند که ممکن است بیان همه آنها به مصلحت نباشد اما برخی از زن و شوهرها به بیان آن می پردازند و وقتی از آنها پرسیده می شود چرا آن رابیان کردید می گویند می خواستم با همسرم صادق باشم . در این جا باید متذکر شد که اگر چه باید به راستی سخن گفت و پیامبر فرمودند :النجاه فی الصدق :نجات آدمی در راستگویی است اما باید دانست که مصلحت نیست که هر سخن راستی گفته شود و لذا گفته اند: جز راست نباید گفت هر راست نشاید گفت برخی جوانانی که مشکلاتی در مورد خانواده خویش داشته اند به محض آن که رفتارهای دوستانه همسر خود را می بینند به درددل با همسر خود می نشینند و از برخی و با از تمام اعضای خانواده خویش گلایه می کنند . هر قدر شدت این گلایه ها بیشتر باشد این کار خطرناکتر است . این خطر عمدتا در جایی وجود دارد که طرف مقابل اهل سوء استفاده باشد مثلا وقتی زنی لب به گلایه می گشاید و احساس نارضایتی از خانواده خود اعلام می دارد مردی که اهل سوء استفاده است احساس می کند پل های پشت سر او خراب است و او هر اندازه آزار ببیند امکان بازگشت به خانواده خویش را ندارد . بنابراین طرح این گونه اسرار که می تواند مشکلات یا خطراتی را به همراه داشته باشد ضرورتی نداردو رد صورت مطرح نشدن آنها دروغی نیز گفته نشده است.(1) صداقت در امور طرفینی و مسائلی که مربوط به زن و شوهر است , خوب و لازم است , اما دلیلی ندارداتفاقاتی که ارتباط به زن و شوهر ندارد و یا مسئله ای که اگر زن و یا شوهر نداند, خیانتی محسوب نمی شود, ولی اگربداند, ممکن است باعث دعوا و بلوا شود, به یک دیگر گفته شود, مثلاً زن یا مرد در منزل پدر و مادرش متوجه سخنانی علیه همسرش می شود و حال آن که همسر حضور ندارد. در این جا دلیلی وجود ندارد که هر آن چه را درمنزل پدری اش اتفاق افتاده , به منزل خود منتقل کند. پس زن و شوهر باید به مصلحت خویش آن چه را که درپایداری زندگی مؤثر است , رعایت کنند و مسائلی که به هر کدام از ایشان ربطی ندارد, مطرح نکنند; زیرا ضررش بیش تر از منفعتش است . پی نوشت: 1- ایمانی ص 70 و 71 www.morsalat.com
عنوان سوال:

با توجه به این که باید با همسر صداقت داشت آیا باید اسرار خانواده خود یا مسائلی که قبلا با آن مواجه بوده ایم برای همسر بیان کنیم؟


پاسخ:

در این زمینه باید توجه داشت که زن و مرد می توانند در زندگی شخصی یا خانوادگی خود اسراری داشته باشند که ممکن است بیان همه آنها به مصلحت نباشد اما برخی از زن و شوهرها به بیان آن می پردازند و وقتی از آنها پرسیده می شود چرا آن رابیان کردید می گویند می خواستم با همسرم صادق باشم . در این جا باید متذکر شد که اگر چه باید به راستی سخن گفت و پیامبر فرمودند :النجاه فی الصدق :نجات آدمی در راستگویی است اما باید دانست که مصلحت نیست که هر سخن راستی گفته شود و لذا گفته اند:
جز راست نباید گفت
هر راست نشاید گفت
برخی جوانانی که مشکلاتی در مورد خانواده خویش داشته اند به محض آن که رفتارهای دوستانه همسر خود را می بینند به درددل با همسر خود می نشینند و از برخی و با از تمام اعضای خانواده خویش گلایه می کنند . هر قدر شدت این گلایه ها بیشتر باشد این کار خطرناکتر است . این خطر عمدتا در جایی وجود دارد که طرف مقابل اهل سوء استفاده باشد مثلا وقتی زنی لب به گلایه می گشاید و احساس نارضایتی از خانواده خود اعلام می دارد مردی که اهل سوء استفاده است احساس می کند پل های پشت سر او خراب است و او هر اندازه آزار ببیند امکان بازگشت به خانواده خویش را ندارد . بنابراین طرح این گونه اسرار که می تواند مشکلات یا خطراتی را به همراه داشته باشد ضرورتی نداردو رد صورت مطرح نشدن آنها دروغی نیز گفته نشده است.(1)
صداقت در امور طرفینی و مسائلی که مربوط به زن و شوهر است , خوب و لازم است , اما دلیلی ندارداتفاقاتی که ارتباط به زن و شوهر ندارد و یا مسئله ای که اگر زن و یا شوهر نداند, خیانتی محسوب نمی شود, ولی اگربداند, ممکن است باعث دعوا و بلوا شود, به یک دیگر گفته شود, مثلاً زن یا مرد در منزل پدر و مادرش متوجه سخنانی علیه همسرش می شود و حال آن که همسر حضور ندارد. در این جا دلیلی وجود ندارد که هر آن چه را درمنزل پدری اش اتفاق افتاده , به منزل خود منتقل کند. پس زن و شوهر باید به مصلحت خویش آن چه را که درپایداری زندگی مؤثر است , رعایت کنند و مسائلی که به هر کدام از ایشان ربطی ندارد, مطرح نکنند; زیرا ضررش بیش تر از منفعتش است .
پی نوشت:
1- ایمانی ص 70 و 71
www.morsalat.com





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین