پس از آگاهی از معیارهای انتخاب همسر ، توجه به نکات زیر در امر همسریابی می تواند بسیار موثر باشد. 1-مشورت: مشورت در این امر مهم انسان را بسیار یاری می کند البته اگرمشاور صفات زیررا داشته باشد : 1-تدین 2-عقل وفهم 3-نسبت به مسائل انتخاب همسر وازدواج آگاهی کافی داشته باشد .4-استقلال رأی 5-دلسوز وخیرخواه باشد .6-امین و رازدار باشد.پدران ومادران ، مشاوران بسیار خوبی هستند که نقش مهمی را برا ی تصمیم گیری انسان دارند. البته باید توجه داشت وظیفه واسطه فقط معرفی و راهنمائی و کمک است اما انتخاب و تصمیم نهائی به عهده خود پسر و دختر است. 2-واسطه ومعرف: کسی است که دختر وپسری را می شناسد وآنان را برا ی ازدواج به یکدیگر معرفی می کند.البته باید توجه داشت که واسطه مذکور خیرخواه وآگاه باشد. چه بسا افرادی که خیر خواه هستند اما نا آگاه که می خواهند کار خیر انجام دهند اما اسباب بدبختی آنها را فراهم می کنند. 3-تحقیق: پس از معرفی و در نظر گرفتن شخص مورد نظر نوبت به تحقیق می رسد.در راه تحقیق باید راههای گوناگون را پیمود وجزئیات مسئله را بررسی نمود. www.morsalat.com
چگونه همسری با معیارهای صحیح بیابیم؟
پس از آگاهی از معیارهای انتخاب همسر ، توجه به نکات زیر در امر همسریابی می تواند بسیار موثر باشد.
1-مشورت: مشورت در این امر مهم انسان را بسیار یاری می کند البته اگرمشاور صفات زیررا داشته باشد :
1-تدین 2-عقل وفهم 3-نسبت به مسائل انتخاب همسر وازدواج آگاهی کافی داشته باشد .4-استقلال رأی 5-دلسوز وخیرخواه باشد .6-امین و رازدار باشد.پدران ومادران ، مشاوران بسیار خوبی هستند که نقش مهمی را برا ی تصمیم گیری انسان دارند. البته باید توجه داشت وظیفه واسطه فقط معرفی و راهنمائی و کمک است اما انتخاب و تصمیم نهائی به عهده خود پسر و دختر است.
2-واسطه ومعرف: کسی است که دختر وپسری را می شناسد وآنان را برا ی ازدواج به یکدیگر معرفی می کند.البته باید توجه داشت که واسطه مذکور خیرخواه وآگاه باشد. چه بسا افرادی که خیر خواه هستند اما نا آگاه که می خواهند کار خیر انجام دهند اما اسباب بدبختی آنها را فراهم می کنند.
3-تحقیق: پس از معرفی و در نظر گرفتن شخص مورد نظر نوبت به تحقیق می رسد.در راه تحقیق باید راههای گوناگون را پیمود وجزئیات مسئله را بررسی نمود.
www.morsalat.com
- [سایر] تاکنون همسری که مطابق معیارهای مورد نظرم باشد نیافته ام . چگونه باید عمل کنم ؟
- [سایر] معیارهای یک همسر خوب
- [سایر] معیارهای انتخاب مهد کودک مناسب چیست؟
- [سایر] چگونه همسری نمونه برای شوهر مان باشیم؟
- [سایر] چه چیزهایی از معیارهای اساسی ازدواج بشمار می آید؟
- [سایر] چه چیزهایی از معیارهای اساسی ازدواج بشمار می آید؟
- [سایر] معیارهای دینی در زندگی با دیگران چه چیزهایی است؟
- [سایر] آیا شیوه مدیریت جامعه فعلی، با معیارهای اسلامی مطابق است؟
- [سایر] معیارهای سبک زندگی از نگاه امام رضا چگونه است؟
- [سایر] حضرت فاطمه (س) چگونه به همسری امام علی (ع) رسیدند؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] ازدواج موقت طلاق ندارد، هر زمان مدتش تمام شود یا مرد مدت را به او ببخشد از قید همسری او رها می شود و پاک بودن از عادت ماهانه و همچنین شاهد گرفتن لازم نیست.
- [آیت الله مکارم شیرازی] زنی که مایل نیست با شوهرش زندگی کند، و بیم آن می رود که ادامه همسری آنها باعث گناه شود می تواند مهر خود یا مال دیگری را به او ببخشد که طلاقش دهد، این را طلاق خلع گویند.
- [آیت الله مکارم شیرازی] بنابر احتیاط واجب باید صیغه طلاق به عربی صحیح خوانده شود و واجب است دو مرد عادل آن را بشنوند، اگر خود شوهر بخواهد صیغه طلاق را بخواند و اسم زن او مثلاً فاطمه است می گوید: (زوْجتی فاطمة طالقٌ) (یعنی همسرم فاطمه از همسری رهاست) و اگر دیگری را وکیل کند آن وکیل باید بگوید: (زوْجة موکلی فاطمة طالقٌ) یعنی همسر موکل من رهاست.
- [آیت الله مظاهری] اگر خود زن و مرد بخواهند صیغه عقد غیر دائم را بخوانند، بعد از آنکه مدّت و مهر را معیّن کردند، چنانچه زن بگوید: (زَوَّجْتُکَ نَفْسی فِی الْمُدَّةِ الْمَعْلُومَةِ عَلَی الْمَهْرِ الْمَعْلُومِ). (یعنی خود را به همسری تو درآوردم برای مدّت معین، با مهریه معین) بعد مرد بگوید: (قَبِلْتُ) صحیح است، و اگر دیگری را وکیل کنند و وکیل زن به وکیل مرد بگوید: (زَوَّجْتُ مَوَکِّلَتی مُوَکِّلَکَ فِی الْمُدَّةِ الْمَعْلُومَةِ عَلَی الْمَهْرِ الْمَعْلُومِ). (یعنی وکیل خودم را به ازدواج وکیل تو درآوردم در مدّت معین، با مهریه معین) و وکیل مرد بگوید: (قَبِلْتُ لِمُوَکِّلی هکَذا). صحیح میباشد.
- [آیت الله مظاهری] اگر صیغه دائم را خود زن و مرد بخوانند و اوّل زن بگوید: (زَوَّجْتُکَ نَفْسی عَلَی الصَّداقِ الْمَعْلُومِ). (یعنی خود را به همسری تو درآوردم با مهریه معیّن) پس از آن مرد بگوید: (قَبِلْتُ التَّزْویجَ). (یعنی قبول کردم این ازدواج را) عقد صحیح است، و اگر دیگری را وکیل کنند که از طرف آنها صیغه عقد را بخواند، چنانچه وکیل زن بگوید: (زَوَّجْتُ مَوکِّلَتی مُوَکِّلَکَ عَلَی الصَّداقِ الْمَعْلُومِ). (یعنی وکیل خودم را به ازدواج وکیل تو درآوردم با مهریه معین) و وکیل مرد بگوید: (قَبِلْتُ لِمُوَکِّلی عَلَی الصَّداقِ). (یعنی قبول نمودم این ازدواج را برای وکیل خودم با مهریه معین) صحیح میباشد. دستور خواندن عقد غیر دائم:
- [آیت الله مکارم شیرازی] برای خواندن صیغه عقد دائم کافی است که زن بگوید: (زوجْتک نفْسی علی الصداق الْمعْلوم) (یعنی خود را به همسری تو درآوردم به مهری که معین شده) و مرد هم بعد از آن بگوید: (قبلْت التزْویج) (یعنی قبول کردم این ازدواج را) و اگر دیگری را برای این کار وکیل کنند کافی است که وکیل زن بگوید: (زوجْت موکلتی موکلک علی الصداق الْمعْلوم) (موکله خودم را به همسری موکل تو با مهر معلوم درآوردم) وکیل مرد نیز بگوید: (قبلْت لموکلی هکذا) (من نیز همین گونه از طرف موکل خودم قبول کردم).
- [آیت الله مکارم شیرازی] عقد ازدواج شرایطی دارد از جمله: 1 احتیاط آن است که صیغه آن به عربی صحیح خوانده شود، ولی در صورتی که مرد و زن نتوانند صیغه را به عربی بخوانند می توانند به زبان خود بخوانند و گرفتن وکیل برای خواندن صیغه به زبان عربی واجب نیست، ولی باید لفظی بگویند که معنی همان صیغه عربی را بفهماند. 2 کسی که صیغه را می خواند بایدقصد انشاء داشته باشد یعنی قصدشان این باشد که با گفتن این الفاظ همسری در میان آن دو برقرار گردد، زن خود را همسر مرد قرار دهد و مرد این معنی را قبول کند، وکیل نیز باید چنین قصدی را داشته باشد. 3 کسی که صیغه عقد را می خواند باید عاقل و احتیاطاً بالغ باشد هر چند از طرف دیگری وکیل باشد. 4 ولی یا وکیل در اجرای صیغه عقد باید زن و شوهر را معین کند، بنابراین اگر کسی چند دختر دارد نمی تواند به مردی بگوید : (زوجْتک احْدی بناتی) (یکی از دخترانم را به همسری تو درآوردم). 5 زن و مرد باید از روی اختیار به ازدواج راضی باشند ولی اگر یکی از آن دو ظاهراً با کراهت اجازه می دهد، اما می دانیم قلباً راضی است عقد صحیح است. 6 صیغه عقد باید صحیح خوانده شود و اگر طوری غلط بخوانند که معنی آن را عوض کند عقد باطل است، اما اگر معنی عوض نشود اشکالی ندارد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] در طلاق رجعی مرد می تواند به زن خود رجوع کند، بدون آن که صیغه عقد تازه ای بخواند و رجوع کردن بر دو قسم است: 1 سخنی بگوید که معنایش این باشد که آن زن را دوباره به همسری خود پذیرفته است. 2 کاری انجام دهد که همین معنی را برساند.
- [آیت الله بهجت] اگر مسافر نداند که روزه در سفر صحیح نیست و روزه بگیرد روزهاش صحیح است.
- [آیت الله مکارم شیرازی] برای خواندن صیغه عقد موقت کافی است بعد از آن که مدت و مهر معین شد، زن بگوید: (زوجْتک نفْسی فی الْمدة الْمعْلومة علی الْمهْر الْمعْلوم) (من خودم را به همسری تو در مدت معین با مهر معین درآوردم) مرد نیز بگوید: (قبلْت) (قبول کردم) یا این که وکیل زن بگوید: (متعْت موکلتی موکلک فی الْمدة الْمعْلومة علی الْمهْر الْمعْلوم) (موکله خودم را به ازدواج موکل تو در مدت معین با مهر معین درآوردم) وکیل مرد نیز بگوید: (قبلْت لموکلی هکذا) (قبول کردم برای موکل خودم همین طور).