پاسخ این پرسش به طور اختصار این است که شادی و غم و رفاه و عذاب انسان دائرمدار سعادت و شقاوت اوست . انسان های مادی که تنها به سعادت دنیایی خودمی اندیشند هر چیزی را که سبب این سعادت شود یعنی سبب لذت دنیایی شود , نیکوشمرده و هر چیزی را که سبب رنج دنیایی شود , بد می دانند . اما از نظر قرآن کریم , انسان موجودی است که دارای دو بعد است یعنی روح و جسم. و آن چه اصالت دارد و سعادت واقعی انسان است آن است که برای روح او که باقی است و فنا ناپذیرسعادت باشد , گرچه برای جسم و دنیای او زیان بار و رنج آور باشد . البته کارهایی که هم سعادت آخرت و هم دنیای انسان در آن است نیز مورد تاییداند . اماهر چیزی که صرفا به سود دنیا و لذت جسمانی باشد و برای آخرت و روح انسان زیان آور , از دید قرآن مذموم به حساب می آید . از این رو در مورد ثروت و فرزند نیزباید گفت که اگر موچب سعادت آخرت و روح انسان شوند گرچه لذت دنیائی نیزداشته باسند ممدوح هستند و در غیر اینصورت مذموم می باشند. منبع: تفسیر المیزان ج 3 ص 10، طباطبائی - سید محمد حسین
در حالی که ثروت و فرزند از بهترین چیزهاست چگونه است که خداوند متعال در قرآن آنها را موجب بلا و ناراحتی می داند؟
پاسخ این پرسش به طور اختصار این است که شادی و غم و رفاه و عذاب انسان دائرمدار سعادت و شقاوت اوست . انسان های مادی که تنها به سعادت دنیایی خودمی اندیشند هر چیزی را که سبب این سعادت شود یعنی سبب لذت دنیایی شود , نیکوشمرده و هر چیزی را که سبب رنج دنیایی شود , بد می دانند . اما از نظر قرآن کریم , انسان موجودی است که دارای دو بعد است یعنی روح و جسم. و آن چه اصالت دارد و سعادت واقعی انسان است آن است که برای روح او که باقی است و فنا ناپذیرسعادت باشد , گرچه برای جسم و دنیای او زیان بار و رنج آور باشد . البته کارهایی که هم سعادت آخرت و هم دنیای انسان در آن است نیز مورد تاییداند . اماهر چیزی که صرفا به سود دنیا و لذت جسمانی باشد و برای آخرت و روح انسان زیان آور , از دید قرآن مذموم به حساب می آید . از این رو در مورد ثروت و فرزند نیزباید گفت که اگر موچب سعادت آخرت و روح انسان شوند گرچه لذت دنیائی نیزداشته باسند ممدوح هستند و در غیر اینصورت مذموم می باشند.
منبع: تفسیر المیزان ج 3 ص 10، طباطبائی - سید محمد حسین
- [سایر] در حالی که ثروت و فرزند از بهترین چیزهاست چگونه است که خداوند متعال در قرآن آنها را موجب بلا و ناراحتی می داند؟
- [سایر] خداوند متعال در نجوا با حضرت موسی علیه السلام درباره ی فقر و ثروت چه فرمود؟
- [سایر] چرا خداوند متعال قرآن را نازل کرد؟
- [آیت الله علوی گرگانی] خداوند متعال ابلیس را چگونه به آتش عذاب میکند در حالی که خود او از جنس آتش است؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] خداوند متعال ابلیس را چگونه با آتش عذاب می کند، در حالی که خود از جنس آتش است؟
- [سایر] چرا بردهداری در اسلام حرام نگردیده است؟ در حالی که خداوند متعال در قرآن مجید (آیه شریفه لا اکراه فی الدین) انسان را در انتخاب دین دارای اختیار و حق انتخاب دانسته است.
- [سایر] خداوند متعال وظیفة تعلیم و تبیین قرآن کریم را به عهده چه کسانی قرار داده است؟
- [سایر] چرا خداوند متعال در قرآن فرمود: "إنّ مع العسر یسراً" و نفرمود: إنّ بعد العسر یسراً؟
- [سایر] چرا خداوند متعال در قرآن فرمود: "إنّ مع العسر یسراً" و نفرمود: إنّ بعد العسر یسراً؟
- [سایر] چرا خداوند متعال به پیامبر اکرم(صلّی الله علیه و آله و سلم) فرمود که قرآن را بنویسید؟
- [آیت الله نوری همدانی] اگر پدر یا مادر به فرزند خود امر کند که نماز را به جماعت بخواند ، در صورتی که ترک آن موجب اذیت و ناراحتی آنها شود نماز جماعت بر او واجب می شود .
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر پدر یا مادر به فرزند خود امر کنند که نماز را به جماعت بخواند در صورتی که ترک آن موجب اذیت و ناراحتی یا اسائه ادب به پدر یا مادر باشد واجب است نماز را به جماعت بخواند.
- [آیت الله اردبیلی] اگر پدر یا مادر به فرزند خود امر کند که نماز را به جماعت بخواند، چون مخالفت با امر آنان موجب ناراحتی و اذیت آنان میشود، باید نماز را به جماعت بخواند.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر بر جایی از بدن ایه قران یا اسم خداوند متعال نوشته شده باشد چنانچه بخواهد غسل ترتیبی به جا اورد باید اب را طوری به بدن برساند که مس ان نوشته نشود و همچنین است اگر بخواهد وضوی ترتیبی بگیرد و بر بعض اعضای وضو ایه قران باشد و همچنین بنابر احتیاط واجب اگر اسم خداوند متعال باشد و در غسل و وضو مراعات احتیاط نسبت به اسماء انبیا و ایمه و حضرت زهرا علیهم السلام مستحب است
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر بر جایی از بدن ایه قران یا اسم خداوند متعال نوشته شده باشد چنانچه بخواهد غسل ترتیبی به جا اورد باید اب را طوری به بدن برساند که مس ان نوشته نشود و همچنین است اگر بخواهد وضوی ترتیبی بگیرد و بر بعض اعضای وضو ایه قران باشد و همچنین بنابر احتیاط واجب اگر اسم خداوند متعال باشد و در غسل و وضو مراعات احتیاط نسبت به اسماء انبیا و ایمه و حضرت زهرا علیهم السلام مستحب است
- [آیت الله وحید خراسانی] مس نمودن خط قران یعنی رساندن جایی از بدن به خط قران برای کسی که وضو ندارد حرام است و رساندن موی بدن به قران مانعی ندارد در صورتی که از توابع بشره شمرده نشود و اگر قران را به زبان فارسی یا به زبان دیگری ترجمه کنند مس ان در غیر اسم ذات و اسماء صفات خداوند متعال اشکال ندارد
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر بر جائی از بدن؛ آیه قرآن یا اسم خداوند متعال نوشته شده باشد؛ چنانچه بخواهد وضو یا غسل را ترتیبی به جا آورد؛ باید آب را طوری به بدن برساند که دست او به نوشته نرسد.
- [آیت الله سیستانی] اگر بر جائی از بدن ، آیه قرآن یا اسم خداوند متعال نوشته شده باشد ، چنانچه بخواهد غسل را ترتیبی بجا آورد ، باید آب را طوری به بدن برساند که دست او به نوشته نرسد . و همچنین اگر بخواهد وضو بگیرد در مورد آیه قرآن بلکه در مورد اسم خداوند نیز بنابر احتیاط واجب .
- [آیت الله خوئی] اگر بر جایی از بدن، آیه قرآن یا اسم خداوند متعال نوشته شده باشد، و چنانچه بخواهد وضو یا غسل را ترتیبی بهجا آورد، باید آب را طوری به بدن برساند که دست او به نوشته نرسد.
- [آیت الله اردبیلی] صدقه دادن که یک اقدام خالصانه و صادقانه میباشد، مورد سفارش قرآن کریم و احادیث فراوان قرار گرفته و موجب خیر و برکت در زندگی، دفع بلا و مرگهای ناگهانی و شفای بیماران میشود و همان طور که پیامبر اسلام صلیاللهعلیهوآلهوسلم فرموده: (کلّ معروف صدقه)(1) یعنی هر کار خیر و پسندیدهای، صدقه محسوب میشود و اقداماتی که موجب هدایت گمراهان، حمایت نیازمندان و عمران و آبادانی مادی و معنوی جامعه گردد، ماندگارتر و مفیدتر میباشد.