هر چند پدر و مادر قبل از ازدواج و تولد فرزند نسبت به تربیت جسمی ومعنوی فرزند مسؤولیت دارند ولی این بدان معنا نیست که دیگر فرزند قابل تربیت نیست و نمی تواند کمبودها را جبران کنند. همین که چنین احساسی به آنان دست داد و فهمیدند که واقعاً کمبود دارند اولین گام برای رشد و تعالی و کمال است و باید خداوند سبحان را بر این درک فهم شاکر و سپاسگزار بود. مصیبت آنجاست که کسی دچار کمبود باشد ولی درک نکند، مریض باشد ولی احساس نکند و خود را سالم بداند در چنین وضعیتی امکان بهبودی فراهم نیست چون اولین قدم برای سلامتی این است که بداند چه چیزهایی موجب حفظ سلامتی و چه چیزهایی باعث مرض می شود. گام بعدی این است که با اراده ای مصمم و قوی تصمیم بگیرد، برای حفظ سلامتی و جلوگیری از مرض تلاش کند و بر سلامتی خویش مراقبت نماید. و اگردر مسیر حرکت از روی خطای خود یا دیگران (پدر و مادر) دچار ضرر و زیان شده است درصدد جبران آن برآید و بداند و بفهمد که جبران امکان دارد. نه تنها کسی که بر اثر غفلت والدین دچار مشکل شده، بلکه کسی که خودش خطا و گناه کرده باشد نیز می تواند توبه کند و گذشته گناه آلودش را جبران کند. بنابراین سستی و کوتاهی پدر و مادر در تربیت فرزند اگر چه جرم و خطاست ولی نباید سبب کاهلی و تنبلی و تن دادن به خطا و گناه بشود و گناه را به گردن والدین بیندازد بلکه می تواند از همانجا که این مطلب را درک کرد واقعاً تصمیم بگیرد گذشته اش را جبران کند و از خدا نیز توفیق بطلبد و اگر چنین کند قطعاً موفق خواهد بود چنانچه در تاریخ موارد فراوانی وجود دارد. دوست عزیز، پس با همت و ارادهای پولادین و با نیرو و انرژی متراکم جوانی که در درونت نهفته است می توان کوتاهیهای احتمالی والدین را جبران کنی. اگر بخواهی می توانی چون جوان هستی و در جوانی راحت تر می توانی در خودت تحول ایجاد کنی. پس بکوش و از خداوند بزرگ نیز یاری بطلب و مطمئن باش موفق می شوی. پس پیوسته و همیشه به مدد و یاری حق بکوش. www.eporsesh.com
فرزندانی که پدر و مادر آنها رعایت ادب و تربیت را نکرده اند چگونه کمبود خود را جبران کنند؟
هر چند پدر و مادر قبل از ازدواج و تولد فرزند نسبت به تربیت جسمی ومعنوی فرزند مسؤولیت دارند ولی این بدان معنا نیست که دیگر فرزند قابل تربیت نیست و نمی تواند کمبودها را جبران کنند. همین که چنین احساسی به آنان دست داد و فهمیدند که واقعاً کمبود دارند اولین گام برای رشد و تعالی و کمال است و باید خداوند سبحان را بر این درک فهم شاکر و سپاسگزار بود. مصیبت آنجاست که کسی دچار کمبود باشد ولی درک نکند، مریض باشد ولی احساس نکند و خود را سالم بداند در چنین وضعیتی امکان بهبودی فراهم نیست چون اولین قدم برای سلامتی این است که بداند چه چیزهایی موجب حفظ سلامتی و چه چیزهایی باعث مرض می شود.
گام بعدی این است که با اراده ای مصمم و قوی تصمیم بگیرد، برای حفظ سلامتی و جلوگیری از مرض تلاش کند و بر سلامتی خویش مراقبت نماید. و اگردر مسیر حرکت از روی خطای خود یا دیگران (پدر و مادر) دچار ضرر و زیان شده است درصدد جبران آن برآید و بداند و بفهمد که جبران امکان دارد. نه تنها کسی که بر اثر غفلت والدین دچار مشکل شده، بلکه کسی که خودش خطا و گناه کرده باشد نیز می تواند توبه کند و گذشته گناه آلودش را جبران کند. بنابراین سستی و کوتاهی پدر و مادر در تربیت فرزند اگر چه جرم و خطاست ولی نباید سبب کاهلی و تنبلی و تن دادن به خطا و گناه بشود و گناه را به گردن والدین بیندازد بلکه می تواند از همانجا که این مطلب را درک کرد واقعاً تصمیم بگیرد گذشته اش را جبران کند و از خدا نیز توفیق بطلبد و اگر چنین کند قطعاً موفق خواهد بود چنانچه در تاریخ موارد فراوانی وجود دارد.
دوست عزیز، پس با همت و ارادهای پولادین و با نیرو و انرژی متراکم جوانی که در درونت نهفته است می توان کوتاهیهای احتمالی والدین را جبران کنی. اگر بخواهی می توانی چون جوان هستی و در جوانی راحت تر می توانی در خودت تحول ایجاد کنی. پس بکوش و از خداوند بزرگ نیز یاری بطلب و مطمئن باش موفق می شوی.
پس پیوسته و همیشه به مدد و یاری حق بکوش.
www.eporsesh.com
- [سایر] آنچه باید پدر و مادر های جوان درباره تربیت و ادب آموزی فرزندشان بدانند چیست؟
- [سایر] رابطه بین اشتغال مادر و پدر و تربیت کودک چیست؟
- [سایر] مسئولیت پدر و مادر در تربیت فرزند چیست؟
- [سایر] تاثیرات اختلاف پدر و مادر در تربیت فرزندان چیست؟
- [سایر] هماهنگی پدر و مادر در تربیت فرزند، چقدر اهمیت دارد؟
- [سایر] نقش کدام یک از پدر یا مادر در تربیت فرزند، بیشتر است؟
- [سایر] وظیفة پدر و مسائلی را که از همان ابتدا(آستانه پدر شدن) در تربیت فرزند باید رعایت کرد را برایم بگویید؟
- [سایر] پدر و مادر مسائل جنسی را از چه سنی باید در حضور کودک رعایت کنند؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] زنی فوت کرده که دارای مادر و فرزندانی است. ارث او چگونه تقسیم می شود؟
- [سایر] اصولی را که پدر و مادر در رابطه با پاسخ به سؤالات کودکان باید رعایت کنند چیست؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر پدر یا مادر به فرزند خود امر کنند که نماز را به جماعت بخواند در صورتی که ترک آن موجب اذیت و ناراحتی یا اسائه ادب به پدر یا مادر باشد واجب است نماز را به جماعت بخواند.
- [آیت الله بهجت] هر یک از پدر و مادر، اگرچه مثل پدر، قبل از رسیدن نوبت سرپرستیش از دنیا برود، حق سرپرستی مخصوص دیگری میشود، نه وصی یا نزدیکان متوفّی، و در صورت وفات پدر، اگر مادر ازدواج کند در حق سرپرستی او تأمّل است، و احوط رعایت رضایت کسی است که شرعاً بعد از پدر و مادر صاحب حق است.
- [آیت الله سیستانی] عمه و خاله انسان ، و عمه و خاله پدر ، و عمه و خاله پدرِ پدر ، یا مادرِ پدر ، و عمه و خاله مادر ، و عمه و خاله مادرِ مادر ، یا پدرِ مادر هر چه بالا روند به انسان محرمند .
- [آیت الله خوئی] عمه و خالة انسان و عمه و خالة پدر و عمه و خالة پدر پدر، و یا مادر پدر و عمه و خال مادر و عمه و خالة مادر مادر، یا پدر مادر هر چه بالا روند به انسان محرمند.
- [آیت الله مظاهری] حقّ اولاد بر پدر و مادر، چهار حقّ است: 1 - ختنه کردن او. 2 - تربیت صحیح. 3 - آموختن خواندن و نوشتن و احکام دین به او به اندازهای که مورد احتیاج اوست. 4 - همسر دادن به او در موقع احتیاج.
- [آیت الله اردبیلی] پدر و مادر میتوانند در مقابل یکدیگر از حقّ حضانت خود صرف نظر کنند، ولی نمیتوانند نسبت به نگهداری و تربیت فرزند کوتاهی نمایند و در صورت کوتاهی، حاکم صالح آنان را ملزم به تأمین حقّ فرزند میکند.
- [آیت الله اردبیلی] در صورتی که مادر از حقّ حضانت خود بگذرد و به گونهای باشد که حقّ کودک از بین نرود و در تربیت و نگهداری کودک اهمال نشود، پدر نمیتواند او را به حضانت مجبور نماید.
- [آیت الله وحید خراسانی] عمه و خاله انسان و عمه و خاله پدر و عمه و خاله پدر پدر یا مادر پدر و عمه و خاله مادر و عمه و خاله مادر مادر یا پدر مادر هرچه بالا روند به انسان محرمند
- [آیت الله علوی گرگانی] عمّه وخاله پدر وعمّه وخاله پدر پدر وعمّه وخاله مادر وعمّه وخاله مادر مادر هرچه بالا روند، به انسان محرمند.
- [آیت الله بهجت] اگر پدر و مادر مفقود شوند، بنابر اظهر حق سرپرستی برای جدّ پدری به جای پدر و جدّه مادری به جای مادر به همان صورتی که در پدر و مادر گفته شد ثابت است، و احتیاط در رعایت رضایت جدّ پدری است، و اگر اینها هم مفقود شوند، حق سرپرستی برای کسی که از نظر ارث به بچه نزدیکتر است؛ یعنی اگر بچه بمیرد از او ارث میبرد، خالی از وجه نیست.