پسر 6 ساله من هر چند ماه یک بار، دو یا سه شب پیاپی رختخواب خود را خیس می‌کند. آیا او شب ادرار است؟ علت چیست؟
ما به خیس کردن‌های موردی شب ادراری اطلاق نمی‌کنیم؛ زیرا شب ادراری شرایط ویژه‌ای دارد (ر. ک: ص 144)؛ بنابراین، فرزند شما شب ادرار نیست. دلیل این رفتار، عواملی مقطعی و گذرا است که او را دچار هیجان می‌کنند؛ حتی ممکن است این هیجان، ناشی از رویدادی جالب مانند جشم سالروز تولد باشد. عوامل هیجان‌انگیز عبارتند از: 1. تصادف؛ 2. ترس شدید مقطعی از والدین؛ 3. تأخیر والدین به ویژه پدر در توبیخ (اگر فرزند شما مرتکب خطایی می‌شود که لازم است او را توبیخ کنید، آن را به تأخیر نیندازید و برایش خط و نشان نکشید. خوابیدن با دلهره ناشی از این تهدید، او را دچار مشکل می‌کند؛ 4. فوبیای) ترس بیمارگونه) مدرسه (ر. ک: ج 1، ص 5:) 84. اضطراب امتحان؛ 6. کابوس ناشی از دیدن فیلمی عاطفی یا ترسناک و یا دیدن سیرک؛ 7. مراجعات مکرر به بیمارستان جهت درمان؛ 8. بستری شدن در بیمارستان (برای کودکان 2 تا 4 ساله)؛ 9. عمل جراحی؛ 10. ترس از تزریق آمپول؛ 11. جدایی مقطعی از مادر (1 ماه یا بیشتر)؛ 12. تغییر منزل یا مهاجرت؛ 13. مسافرت و جدایی از منزل و کسانی که با آنان رابطه عاطفی دارد. این دلتنگی در کنترل مثانه اختلال ایجاد می‌کند (سرگرم کردن کودک در مسافرت و فراهم ساختن زمینه لذت بیشتر از وضعیت جدید، مانع از این مشکل می‌شود)؛ 14. رقابت‌های شدید؛ 15. برخی داروهای شیمیایی که در افزایش ادرار مؤثرند. منبع: کتاب نسیم مهر(3)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)/1388
عنوان سوال:

پسر 6 ساله من هر چند ماه یک بار، دو یا سه شب پیاپی رختخواب خود را خیس می‌کند. آیا او شب ادرار است؟ علت چیست؟


پاسخ:

ما به خیس کردن‌های موردی شب ادراری اطلاق نمی‌کنیم؛ زیرا شب ادراری شرایط ویژه‌ای دارد (ر. ک: ص 144)؛ بنابراین، فرزند شما شب ادرار نیست. دلیل این رفتار، عواملی مقطعی و گذرا است که او را دچار هیجان می‌کنند؛ حتی ممکن است این هیجان، ناشی از رویدادی جالب مانند جشم سالروز تولد باشد.
عوامل هیجان‌انگیز عبارتند از:
1. تصادف؛ 2. ترس شدید مقطعی از والدین؛ 3. تأخیر والدین به ویژه پدر در توبیخ (اگر فرزند شما مرتکب خطایی می‌شود که لازم است او را توبیخ کنید، آن را به تأخیر نیندازید و برایش خط و نشان نکشید. خوابیدن با دلهره ناشی از این تهدید، او را دچار مشکل می‌کند؛ 4. فوبیای) ترس بیمارگونه) مدرسه (ر. ک: ج 1، ص 5:) 84. اضطراب امتحان؛ 6. کابوس ناشی از دیدن فیلمی عاطفی یا ترسناک و یا دیدن سیرک؛ 7. مراجعات مکرر به بیمارستان جهت درمان؛ 8. بستری شدن در بیمارستان (برای کودکان 2 تا 4 ساله)؛ 9. عمل جراحی؛ 10. ترس از تزریق آمپول؛ 11. جدایی مقطعی از مادر (1 ماه یا بیشتر)؛ 12. تغییر منزل یا مهاجرت؛ 13. مسافرت و جدایی از منزل و کسانی که با آنان رابطه عاطفی دارد. این دلتنگی در کنترل مثانه اختلال ایجاد می‌کند (سرگرم کردن کودک در مسافرت و فراهم ساختن زمینه لذت بیشتر از وضعیت جدید، مانع از این مشکل می‌شود)؛ 14. رقابت‌های شدید؛ 15. برخی داروهای شیمیایی که در افزایش ادرار مؤثرند.
منبع: کتاب نسیم مهر(3)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)/1388





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین