ج: ادرار کردن در شلوار یا در مکان‌های نامناسبی مانند دیوار، روی فرش، زمین، صندلی و... گاهی بین کودکان (بیشتر پسران) 2 تا 4 ساله دیده می‌شود که رفتاری طبیعی است. پسر بچه‌ای که به هدف‌گیری علاقه دارد، گاهی به جای ادرار در کاسه توالت، ممکن است تمام توالت را آب پاشی! کند. گاهی علت این رفتار، کنجکاوی است و می‌خواهد بداند که تأثیر ادرار کردن بر دیوار خانه یا روی زمین و به ویژه بر رفتار پدر و مادر چگونه است؛ بنابراین، مراقب واکنش خود باشید. این رفتار به زودی از بین خواهد رفت. علت دیگر ممکن است ترس از توالت‌های ناآشنا باشد. گر چه این ترس به تدریج از بین می‌رود می‌توانید برای از بین رفتن آن و در نتیجه پیشگیری از ادرار در غیر دستشویی، از راهکارهای ذیل استفاده کنید: 1. از توالت‌های ساده‌تر آغاز کنید؛ برای مثال ممکن است از توالت منزل مادربزرگ کمتر بترسد؛ 2. برای کاهش این ترس، همراه او داخل توالت بروید و اگر از مسأله خاصی (منفذ توالت، تهویه، سیفون، قفل شدن در و...) می‌ترسد، برایش توضیح دهید؛ 3. تا مدتی پشت در بایستید و با او صحبت کنید تا احساس آرامش کند؛ 4. به او اطمینان دهید که مراقب خواهید بود غریبه‌ای داخل توالت نشود. علت دیگر در کودکان بزرگ‌تر ممکن است فشار عصبی یا تشویش مثلا قبل از امتحان باشد. زمینه‌های فشار او را از بین ببرید و او را با شیوه‌های کسب آرامش آشنا سازید (ر. ک: ج 2، ص 131 و 132). توجه داشته باشید که این رفتار در سنین بالاتر، ممکن است نشانه مشکل روحی - روانی باشد که خوب است با روان پزشک مشورت شود. برای پیشگیری از استمرار این رفتار، او را به رفتن توالت تشویق کنید و در صورت استفاده از توالت، به او جوایز خوبی بدهید.
پسر 5 / 3 سالهام گاهی در مکانهای نامناسبی مانند دیوار خانه ادرار میکند. علت این رفتار او چیست و چگونه با این مشکل مواجه شوم؟
ج: ادرار کردن در شلوار یا در مکانهای نامناسبی مانند دیوار، روی فرش، زمین، صندلی و... گاهی بین کودکان (بیشتر پسران) 2 تا 4 ساله دیده میشود که رفتاری طبیعی است.
پسر بچهای که به هدفگیری علاقه دارد، گاهی به جای ادرار در کاسه توالت، ممکن است تمام توالت را آب پاشی! کند.
گاهی علت این رفتار، کنجکاوی است و میخواهد بداند که تأثیر ادرار کردن بر دیوار خانه یا روی زمین و به ویژه بر رفتار پدر و مادر چگونه است؛ بنابراین، مراقب واکنش خود باشید. این رفتار به زودی از بین خواهد رفت.
علت دیگر ممکن است ترس از توالتهای ناآشنا باشد. گر چه این ترس به تدریج از بین میرود میتوانید برای از بین رفتن آن و در نتیجه پیشگیری از ادرار در غیر دستشویی، از راهکارهای ذیل استفاده کنید:
1. از توالتهای سادهتر آغاز کنید؛ برای مثال ممکن است از توالت منزل مادربزرگ کمتر بترسد؛
2. برای کاهش این ترس، همراه او داخل توالت بروید و اگر از مسأله خاصی (منفذ توالت، تهویه، سیفون، قفل شدن در و...) میترسد، برایش توضیح دهید؛
3. تا مدتی پشت در بایستید و با او صحبت کنید تا احساس آرامش کند؛
4. به او اطمینان دهید که مراقب خواهید بود غریبهای داخل توالت نشود.
علت دیگر در کودکان بزرگتر ممکن است فشار عصبی یا تشویش مثلا قبل از امتحان باشد. زمینههای فشار او را از بین ببرید و او را با شیوههای کسب آرامش آشنا سازید (ر. ک: ج 2، ص 131 و 132).
توجه داشته باشید که این رفتار در سنین بالاتر، ممکن است نشانه مشکل روحی - روانی باشد که خوب است با روان پزشک مشورت شود.
برای پیشگیری از استمرار این رفتار، او را به رفتن توالت تشویق کنید و در صورت استفاده از توالت، به او جوایز خوبی بدهید.
- [سایر] پسر 5 / 3 سالهام گاهی در مکانهای نامناسبی مانند دیوار خانه ادرار میکند. علت این رفتار او چیست و چگونه با این مشکل مواجه شوم؟
- [سایر] پسر 5 سالهام، با برادر کوچک تازه متولد شدهاش بسیار بد رفتاری میکند. علت چیست و چگونه باید این مشکل را از بین برد؟
- [سایر] پسر 5 سالهام ناخن میجود. این مشکل را چگونه برطرف کنم؟
- [سایر] دختر 5 سالهام هنگام لباس پوشیدن مقاومت میکند. برای رفع این مشکل، چه توصیههایی دارید؟
- [سایر] پسر 6 سالهام اسباببازیهایش را خراب میکند. علت چیست و چگونه میتوان این رفتار او را اصلاح کرد؟
- [سایر] پسر 6 سالهام اسباببازیهایش را خراب میکند. علت چیست و چگونه میتوان این رفتار او را اصلاح کرد؟
- [سایر] کودک 5 سالهام سخن نمیگوید، مشکل چیست؟
- [سایر] پسر 4 سالهام در برابر دستشویی رفتن مقاومت میکند. علت چیست و چگونه میتوان این مشکل را برطرف کرد؟
- [سایر] پسر 7 سالهام مشکل جسمی و فشار روحی (اضطراب) ندارد؛ اما شبها رختخواب خود را خیس میکند. علت چیست و چگونه باید مشکل را از بین ببریم؟
- [سایر] پسر 12 سالهام سرش را به دیوار میکوبد و این مسأله مرا بسیار نگران کرده است.
- [آیت الله مکارم شیرازی] نمازهای واجب شش نماز است: 1 نمازهای یومیه، 2 نماز طواف واجب خانه خدا، 3 نماز آیات، 4 نماز میت، 5 نماز قضای پدر و مادر که بر پسر بزرگتربه شرحی که می آید واجب است، 6 نماز نافله ای که به واسطه نذر و عهد و قسم واجب شده است.
- [آیت الله مظاهری] در مسجد و حرم امامانعلیهم السلام شش امر مکروه است: 1 - خوابیدن. 2 - انجام کاری یا صحبتی درباره دنیا. 3 - کثیف نمودن آنجا. 4 - بلند کردن صدا. 5 - راه دادن بچّه و دیوانه (در صورت ایجاد مزاحمت). 6 - وارد شدن کسی که بوی دهان یا لباس یا بدن او مردم را اذیت میکند.
- [آیت الله سیستانی] - کسی که در حالِ اعتکاف میباشد، باید از محرّمات اعتکاف که در ذیل میآید اجتناب نماید و ارتکاب آنها اعتکاف را باطل میکند، ولی وجوب اجتناب از آنها در اعتکافی که واجبِ معیّن نیست، در غیر جماع، بنا بر احتیاط است: 1 بوی خوش. 2 جماع و آمیزش با همسر. 3 استمناء و لمس و بوسیدن از روی شهوت (بنا بر احتیاط واجب). 4 ممارات و مجادله کردن. 5 خرید و فروش.
- [آیت الله بهجت] جنسی که میفروشند و چیزی که عوض آن میگیرند پنج شرط دارد: 1 مقدار آن با وزن یا پیمانه یا عدد و مانند اینها معلوم باشد.؛ 2 بتواند آن را تحویل دهد، بنابراین فروختن اسبی که فرار کرده است، صحیح نیست؛ 3 خصوصیاتی را که در جنس و عوض هست و بهواسطه آنها میل مردم به معامله فرق میکند، معین نماید؛ 4 مال در رهن یا گرو نباشد، مگر اینکه از مالک آن اجازه فروش داشته باشد؛ 5 خود جنس را بفروشد نه منفعت آن را، پس اگر مثلاً منفعت یک ساله خانه را بفروشد، صحیح نیست؛ ولی چنانچه خریدار به جای پول، منفعت ملک خود را بدهد، مثلاً فرشی را از کسی بخرد و عوض آن منفعت یک سال خانه خود را به او واگذار کند، اشکال ندارد، و احکام اینها در مسائل آینده گفته خواهد شد.
- [آیت الله اردبیلی] کسی که اعتکاف میکند، باید در روز از انجام آنچه روزه را باطل میکند بپرهیزد؛ همچنین امور زیر در شب باشد یا روز موجب باطل شدن اعتکاف میشود: 1 جماع. 2 بنابر احتیاط واجب اِستمناء؛ چه به شکل حرام آن یا در اثر نگاه یا لمس همسر باشد. 3 اِستشمام بوی خوش. 4 خرید و فروش، مگر آن که ضرورتی در بین باشد، بلکه احتیاط واجب آن است که در غیر حالت ضرورت، اعمال تجاری دیگر (غیر از خرید و فروش) را نیز انجام ندهد. 5 مجادله و بحث به منظور برتری و خودنمایی؛ در امور دینی باشد یا دنیایی.
- [آیت الله بهجت] اگر مرد بعد از عقد بفهمد که زن یکی از این هفت عیب را دارد، میتواند عقد را بههم بزند: 1 دیوانگی؛ 2 بیماری خوره؛ 3 بیماری برص؛ 4 کوری؛ 5 شَل بودن، بهطوریکه معلوم باشد؛ 6 اِفضا شده باشد؛ یعنی مجرای بول و حیض یا مجرای حیض و غائط او یکی شده باشد، ولی اگر مجرای حیض و غائط او یکی شده باشد، بههم زدن عقد مشکل است و باید احتیاط شود؛ 7 گوشت یا استخوان یا غدهای در فرج او باشد، که مانع نزدیکی شود.
- [آیت الله سبحانی] این کارها در موقع تخلی مکروه است: 1. نشستن روبروی خورشید و ماه ولی اگر عورت خود را به وسیله ای بپوشاند مکروه نیست. 2. نشستن روبروی باد. 3. تخلی در جاده و خیابان و کوچه و درب خانه و زیر درختی که میوه می دهد. 4. چیز خوردن. 5. توقف زیاد. 6. تطهیر کردن با دست راست. 7. حرف زدن; ولی اگر ناچار باشد یا ذکر خدا بگوید اشکال ندارد. 8. ایستاده بول کردن. 9. بول کردن در زمین سخت و سوراخ جانوران و در آب; خصوصاً آب ایستاده.
- [آیت الله مکارم شیرازی] مسافر با (هشت شرط) باید نمازهای چهار رکعتی را دو رکعت به جا آورد: 1 سفر او کمتر از هشت فرسخ شرعی نباشد. 2 از اول، قصد هشت فرسخ را داشته باشد. 3 در بین راه از قصدش برنگردد. 4 قبل از رسیدن به هشت فرسخ از وطن خود عبور نکند و نخواهد ده یا بیشتر در اثناء راه توقف کند. 5 سفر او برای کار حرامی نباشد. 6 از صحرانشینان خانه به دوش نباشد. 7 شغل و کار او مسافرت نباشد. 8 به حد ترخص برسد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] این کارها در موقع تخلی مکروه است: 1 نشستن زیر درختان میوه، 2 نشستن در جایی که محل عبور و مرور مردم است، هرچند کسی او را نبیند. 3 نشستن اطراف خانه ها، 4 نشستن مقابل خورشید و ماه، ولی اگر عورت خود را بپوشاند، مکروه نیست. 5 توقف زیاد، 6 سخن گفتن مگر به هنگام ضرورت، ولی ذکر خدا در همه حال خوب است. 7 ایستاده بول کردن، 8 بول کردن در آب، مخصوصاً آبهای ایستاده، 9 بول کردن در سوراخ جانوران، 10 بول کردن در زمینهای سفت که از آن ترشح می شود و در مقابل باد.
- [آیت الله بهجت] شکهایی که نباید به آنها اعتنا کرد از این قرار است: 1 شک در چیزی که محل بهجا آوردن آن گذشته است، مثل آنکه در رکوع شک کند که حمد را خوانده یا نه؛ 2 شک بعد از سلام نماز؛ 3 شک بعد از گذشتن وقت نماز؛ 4 شک کثیرالشک، یعنی کسی که زیاد شک میکند؛ 5 شک امام در شماره رکعتهای نماز، در صورتی که مأموم شماره آنها را بداند و همچنین شک مأموم در صورتی که امام شماره رکعتهای نماز را بداند؛ 6 شک در نماز مستحبی. و تفصیل هر یک از این شش مورد در مسائل بعدی بیان خواهد شد.