زمینه‌های مهم خطرساز در خانه عبارتند از: 1. پریزهای برق که ممکن است فرزند خردسال شما؛ پنس سر، میخ یا اشیایی از این قبیل را داخل سوراخ‌های آن‌ها کند؛ 2. سیم‌های برق با روپوش کهنه که ممکن است قسمتی از آن ترک برداشته و از روی سیم کنار رفته باشد؛ 3. شومینه‌های باز و بدون حفاظ (شعله‌های رنگی شومینه برای کودک خردسال جذاب است)؛ 4. چاه آب بدون درپوش و استخر بدون حفاظ؛ 5. میز و صندلی‌هایی که پایه‌های ناسالم و غیر ثابت دارند (احتمال سقوط آن‌ها روی خردسالان بسیار است)؛ 6. کمدهای متزلزل و قفسه‌های کتابی که به دیوار ثابت نشده‌اند (خردسالان به طور معمول از کمدها و قفسه‌های کتاب بالا می‌روند و در صورت عدم استواری آن‌ها ممکن است واژگون شوند)؛ 7. تخت بدون محافظ کودک (محافظ تخت کودک باید نیم متر ارتفاع داشته باشد و فاصله دو میله آن بیشتر از 7 سانتی‌متر نباشد)؛ 8. رومیزی بلند (کودک برای بلند شدن، از آن کمک می‌گیرد و ممکن است ظرف‌های داغ غذا یا قوری و فنجان چای روی سرش بریزد)؛ 9. فرش‌های روی پله‌ها (فرش‌ها درصورت ثابت نبودن، روی پله می‌لغزند و احتمال سقوط کودک وجود دارد)؛ 10. دکمه‌ها و پیچ‌های وسایل صوتی و تصویری، و اجاق و بخاری که ممکن است خردسال آن‌ها را جدا کند و قورت دهد؛ 11. فاصله چند سانتی‌متری بین دیوار و دیواره مبل یا صندلی (هنگام نشستن و تکیه دادن بزرگسالان به آن، احتمال قرار گرفتن دست کودک بین مبل یا صندلی و دیوار هست)؛ 12. محل‌های باریک مانند فاصله‌های بین کمد و دیوار که احتمال گیر کردن و خفگی کودک وجود دارد؛ 13. گلدان‌های دارای گیاهان گلدانی سمی (کودکان گاهی در بازی‌های خود، نقش حیوان را ایفا می‌کنند و قسمتی از این گل‌ها را می‌خورند). افزون بر توجه به این نکته، از مصرف کودهای انسانی برای گلدان‌ها بپرهیزید. شما می‌توانید با تغییر آرایش منزل و جابه‌جایی وسایل خطرساز و ثابت کردن آن‌ها، زمینه‌های خطر را از بین ببرید. منبع: کتاب نسیم مهر(3)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)/1388
زمینههای خطرساز در خانه برای خردسالان کدامند و چگونه میتوان این زمینهها را از بین برد؟
زمینههای مهم خطرساز در خانه عبارتند از:
1. پریزهای برق که ممکن است فرزند خردسال شما؛ پنس سر، میخ یا اشیایی از این قبیل را داخل سوراخهای آنها کند؛
2. سیمهای برق با روپوش کهنه که ممکن است قسمتی از آن ترک برداشته و از روی سیم کنار رفته باشد؛
3. شومینههای باز و بدون حفاظ (شعلههای رنگی شومینه برای کودک خردسال جذاب است)؛
4. چاه آب بدون درپوش و استخر بدون حفاظ؛
5. میز و صندلیهایی که پایههای ناسالم و غیر ثابت دارند (احتمال سقوط آنها روی خردسالان بسیار است)؛
6. کمدهای متزلزل و قفسههای کتابی که به دیوار ثابت نشدهاند (خردسالان به طور معمول از کمدها و قفسههای کتاب بالا میروند و در صورت عدم استواری آنها ممکن است واژگون شوند)؛
7. تخت بدون محافظ کودک (محافظ تخت کودک باید نیم متر ارتفاع داشته باشد و فاصله دو میله آن بیشتر از 7 سانتیمتر نباشد)؛
8. رومیزی بلند (کودک برای بلند شدن، از آن کمک میگیرد و ممکن است ظرفهای داغ غذا یا قوری و فنجان چای روی سرش بریزد)؛
9. فرشهای روی پلهها (فرشها درصورت ثابت نبودن، روی پله میلغزند و احتمال سقوط کودک وجود دارد)؛
10. دکمهها و پیچهای وسایل صوتی و تصویری، و اجاق و بخاری که ممکن است خردسال آنها را جدا کند و قورت دهد؛
11. فاصله چند سانتیمتری بین دیوار و دیواره مبل یا صندلی (هنگام نشستن و تکیه دادن بزرگسالان به آن، احتمال قرار گرفتن دست کودک بین مبل یا صندلی و دیوار هست)؛
12. محلهای باریک مانند فاصلههای بین کمد و دیوار که احتمال گیر کردن و خفگی کودک وجود دارد؛
13. گلدانهای دارای گیاهان گلدانی سمی (کودکان گاهی در بازیهای خود، نقش حیوان را ایفا میکنند و قسمتی از این گلها را میخورند). افزون بر توجه به این نکته، از مصرف کودهای انسانی برای گلدانها بپرهیزید.
شما میتوانید با تغییر آرایش منزل و جابهجایی وسایل خطرساز و ثابت کردن آنها، زمینههای خطر را از بین ببرید.
منبع: کتاب نسیم مهر(3)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)/1388
- [سایر] زمینههای طرح حماسهی سیاسی با رویکرد جهادی چیست؟ بسترهای زمینهساز حماسهی سیاسی در بیانات رهبر انقلاب کدامند؟
- [سایر] در خانه چه نکات ایمنی را رعایت کنیم تا خردسالان دچار حادثه نشوند؟
- [سایر] چگونه میتوان موانع پیشرفت را از بین برد؟
- [سایر] فرزند 12 سالهام کابوس میبیند. علل آن چیست و چگونه میتوان آن را از بین برد؟
- [سایر] چگونه میتوان خشم خود را فرو برد؟ راههای رسیدن به حلم و بردباری چیست؟
- [سایر] چگونه میتوان خشم خود را فرو برد؟ راههای رسیدن به حلم و بردباری چیست؟
- [آیت الله نوری همدانی] آیا خمس را میتوان در مراسم عزاداری بکار برد یا خیر؟
- [آیت الله علوی گرگانی] آیا بدهکاری که فقط خانه دارد، میتوان او را مجبور به فروش خانه برای ادای دین کرد؟
- [سایر] چه موانعی باعث میشود فرزندمان اعتماد به نفس نیابد و چگونه میتوان این موانع را از بین برد؟
- [سایر] فرزند 9 سالهام شبها دندانهایش را به هم میفشارد. منشأ آن چیست و چگونه میتوان آن را از بین برد؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] زن از تمام اموال منقول شوهر ارث می برد، ولی از زمین و قیمت آن ارث نمی برد، خواه زمین خانه باشد یا باغ، یا زمین زراعتی و مانند آن و نیز از خود هوایی ساختمان ارث نمی برد، مثل بنا و درخت، اما باید هوایی را قیمت کنند و از قیمت آن سهم ارث او را بدهند.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر زن بخواهد در چیزهائی که از آنها ارث نمی برد مانند زمین خانه مسکونی؛ تصرف کند؛ باید از ورثه دیگر اجازه بگیرد. و جایز نیست که ورثه تا سهم زن را نداده اند؛ در چیزهائی که زن از قیمت آنها ارث می برد مانند بنا و درخت؛ بدون اجازه او تصرف کنند.
- [آیت الله سبحانی] اگر زن بخواهد در چیزی که از آن ارث نمی برد -مانند خانه مسکونی یا هوایی که از عین آن ارث نمی برد و از قیمت آن ارث می برد) تصرف کند، باید از ورثه دیگر اجازه بگیرد. ونیز ورثه تا سهم زن را نداده اند; نباید در چیزهائی که زن از عین و یا قیمت آنها ارث می برد، بدون اجازه او تصرف کنند. و چنانچه پیش از دادن سهم زن، اینها را بفروشند، در صورتی که زن معامله را اجازه دهد، صحیح وگرنه نسبت به سهم او باطل است.
- [آیت الله نوری همدانی] اگر مردی بمیرد و اولاد نداشته باشد ، چهار یک مال او را زن و بقیّه را ورثه دیگر می برند و اگر از آن زن یا از زن دیگر اولاد داشته باشد ، هست یک مال را زن و بقیّه را ورثه دیگر می برند ، و زن از همه اموال منقول ارث می برد ولی از زمین و قیمت آن ارث نمی برد چه زمین خانة مسکونی چه زمین باغ و زراعت و زمینهای دیگر و نیز از خودِ هوائی ارث نمی برد ، مثل بنا و درخت و فقط از قیمت هوائی ارث می برد .
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر مردی بمیرد و اولاد نداشته باشد؛ چهار یک مال او را زن و بقیه را ورثه دیگر می برند و اگر از آن زن یا از زن دیگر اولاد داشته باشد؛ هشت یک مال را زن و بقیه را ورثه دیگر می برند و زن از زمین خانه و باغ و زراعت و زمینهای دیگر نه از خود زمین و نه از قیمت آن ارث می برد و نیز از خود هوائی خانه مانند بنا و درخت ارث نمی برد؛ ولی از قیمت آنها ارث می برد و همچنین است درخت و ساختمانی که در زمین باغ و زراعت و زمینهای دیگر است. و اظهر آن است که زن از خود زراعت ارث می برد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه زن بخواهد در چیزی که از شوهرش ارث نمی برد (مانند زمین و بنای خانه) تصرف کند باید از ورثه دیگر اجازه بگیرد، همچنین ورثه دیگر تا سهم زن را از قیمت هوایی نداده اند (مانندبنای خانه) نباید بدون اجازه زن در آن تصرف کنند و چنانچه پیش از دادن سهم زن، آنها را بفروشند، در صورتی که زن معامله را اجازه دهد صحیح و گرنه نسبت به سهم او باطل است.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر زن بخواهد در چیزهایی که از انها ارث نمی برد مانند زمین خانه تصرف کند باید از سایر ورثه اجازه بگیرد و همچنین سایر ورثه تا سهم زن را از هوایی مانند بنا و درخت هر چند از قیمت نداده اند نمی توانند بدون اجازه او در انها تصرف کنند
- [آیت الله اردبیلی] در وضوی ارتماسی، انسان میتواند تنها صورت را به قصد وضو با مراعات شستن از بالا از طرف پیشانی در آب فرو برد، ولی مسح سر و پاها با رطوبت دست در وضوی ارتماسی اشکال دارد، بنابر این میتوان در شستن دست راست آن را به قصد وضوی ارتماسی از طرف آرنج در آب فرو برد و در شستن دست چپ، آن را نیز به نحو ارتماسی در آب فرو برد ولی قسمتی از کف دست را باقی گذاشت و آن را با دست راست به صورت ترتیبی شست و در این صورت مسح با رطوبت باقی مانده در دست اشکال ندارد. در وضوی ارتماسی از ابتدای فرو بردن صورت و دستها در آب تا خروج آنها، باید قصد شستن به نیّت وضو داشته باشد و کفایت قصد وضوی ارتماسی در حال بیرون آوردن صورت و دست محلّ اشکال است.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر مردی بمیرد و اولاد نداشته باشد چهار یک مال او را زن و بقیه را ورثه دیگر می برند و اگر از ان زن یا از زن دیگر اولاد داشته باشد هشت یک مال را زن و بقیه را ورثه دیگر می برند و زن از زمین خانه و باغ و زراعت و زمینهای دیگر ارث نمی برد نه از خود زمین و نه از قیمت ان و از خود هوایی خانه مانند بنا و درخت ارث می برد ولی اگر بقیه ورثه قیمت بنا و درخت را بخواهد بدهد باید زن قبول کند و همچنین است حکم درخت و زراعت و ساختمانی که در زمین باغ و زراعت و زمینهای دیگر است
- [آیت الله بهجت] اگر مردی بمیرد و اولاد نداشته باشد، چهار یک ( 41 ) مال او را زن، و بقیه را ورثه دیگر می برند، و اگر از آن زن یا از زن دیگر اولاد داشته باشد، هشت یک ( 81 ) مال را زن، و بقیه را ورثه دیگر می برند. و زن از همه اموال منقول ارث می برد ولی از زمین و قیمت آن ارث نمی برد، چه زمین خانه مسکونی باشد یا زمین باغ و زراعت و غیر آن، و از قیمت هوایی مثل بنا و درخت ارث می برد، و بنابر اظهر با رضایت وارثان از خود هوائی هم می تواند ارث ببرد، و بنابر اظهر در آنچه که گفته شد فرق ندارد، زن از این شوهر اولاد داشته باشد یا نه، اگرچه احتیاط در مورد زن بچه دار در ارث بردن از زمین، خوب است.