چگونه می‌توان موانع پیشرفت را از بین برد؟
توان شروع هیچ کاری رو ندارم. هرزمان می‌خواهم دست به کاری بزنم آنقدر افکار منفی به ذهنم هجوم می‌آورد که منصرف می‌شوم. بسمه تعالی با عرض سلام و تحیت محضر جنابعالی به نظر می رسد بررسی دقیقتر موضوع، نیازمند مشاوره ای حضوری است، لکن به صورت کلی می توان علل متعددی را برای این وضعیت برشمرد، که از جمله آنها می توان به تردید، اضطراب، وسواس و ترس اشاره کرد. و البته این ترس است که همواره مانع پیشرفت است، ترسی که خود ریشه در افکار تحریف شده و معیوب دارد! لذا لازم است افکار تحریف شده ای را که منجر به ایجاد ترس می شوند را شناسایی کنید و در ادامه به خنثی سازی آنها بپردازید. به این منظور سعی کنید؛ _ در صورتیکه دچار اضطراب، وسواس و...هستید، با مراجعه به روانشناس و یا فرا گرفتن مهارتهای خودیاری، سطح آنها را کاهش دهید. _ کارهای سنگین را به خود تحمیل نکنید، سنگینی کارها و وسواس نشان دادن، باعث دلسردی و ترس شما از انجام امور خواهد شد. _ از ترس نترسید! و با آن مواجه شوید، از این به بعد به ندای ترس پاسخ ندهید و آن را اجابت نکنید. جسارت و ریسک پذیری را تجربه کنید و از شکست احتمالی و یا به نتیجه نرسیدن کار واهمه ای نداشته باشید. _ اهداف کوتاه مدت و گامهای کوچک را فدای اهداف بلند مدت و گامهای بزرگ نکنید. به این منظور به انجام اموری مبادرت کنید که نیاز به انرژی و وقت زیادی نداشته باشد، یعنی کارها و قدمهای کوچک. _ به نتیجه کار نیندیشید. به تعبیری دنبال پیروزی قطعی در کارها نباشید، بلکه در پی انجام کار بر حسب توان و موقعیت خود باشید. _ دنبال این نباشید که کاری کامل و بدون عیب انجام دهید. مهم شروع کردن است با هر نتیجه ای!! _ از توقع و انتظار افراطی از خود فاصله بگیرید و از شکست در کارها نه نا امید شوید و نه خود را سرزنش کنید. _ به خود استراحت بدهید و با امور مختلف و مسولیتهای متفاوت سر خود را شلوغ نکنید. _ همین لحظه با استعانت از خدای متعال، اراده کنید که کاری را انجام دهید هرچند کوچک و پیش پا افتاده، مثلا چند قدم راه رفتن یا نوشیدن یک لیوان آب خنک! آنچه که مهم است کار انجام شده نیست، چون شما روزانه چندین مرتبه آب می نوشید، چیزی که در اینجا برای ما مهم است این است که شما کاری را بر مبنای اراده خود انجام می دهید. در پناه خدای متعال موفق باشید و آخر دعوانا ان الحمدالله رب العالمین
عنوان سوال:

چگونه می‌توان موانع پیشرفت را از بین برد؟


پاسخ:

توان شروع هیچ کاری رو ندارم. هرزمان می‌خواهم دست به کاری بزنم آنقدر افکار منفی به ذهنم هجوم می‌آورد که منصرف می‌شوم.

بسمه تعالی
با عرض سلام و تحیت محضر جنابعالی
به نظر می رسد بررسی دقیقتر موضوع، نیازمند مشاوره ای حضوری است، لکن به صورت کلی می توان علل متعددی را برای این وضعیت برشمرد، که از جمله آنها می توان به تردید، اضطراب، وسواس و ترس اشاره کرد. و البته این ترس است که همواره مانع پیشرفت است، ترسی که خود ریشه در افکار تحریف شده و معیوب دارد!
لذا لازم است افکار تحریف شده ای را که منجر به ایجاد ترس می شوند را شناسایی کنید و در ادامه به خنثی سازی آنها بپردازید.
به این منظور سعی کنید؛
_ در صورتیکه دچار اضطراب، وسواس و...هستید، با مراجعه به روانشناس و یا فرا گرفتن مهارتهای خودیاری، سطح آنها را کاهش دهید.
_ کارهای سنگین را به خود تحمیل نکنید، سنگینی کارها و وسواس نشان دادن، باعث دلسردی و ترس شما از انجام امور خواهد شد.
_ از ترس نترسید! و با آن مواجه شوید، از این به بعد به ندای ترس پاسخ ندهید و آن را اجابت نکنید. جسارت و ریسک پذیری را تجربه کنید و از شکست احتمالی و یا به نتیجه نرسیدن کار واهمه ای نداشته باشید.
_ اهداف کوتاه مدت و گامهای کوچک را فدای اهداف بلند مدت و گامهای بزرگ نکنید. به این منظور به انجام اموری مبادرت کنید که نیاز به انرژی و وقت زیادی نداشته باشد، یعنی کارها و قدمهای کوچک.
_ به نتیجه کار نیندیشید. به تعبیری دنبال پیروزی قطعی در کارها نباشید، بلکه در پی انجام کار بر حسب توان و موقعیت خود باشید.
_ دنبال این نباشید که کاری کامل و بدون عیب انجام دهید. مهم شروع کردن است با هر نتیجه ای!!
_ از توقع و انتظار افراطی از خود فاصله بگیرید و از شکست در کارها نه نا امید شوید و نه خود را سرزنش کنید.
_ به خود استراحت بدهید و با امور مختلف و مسولیتهای متفاوت سر خود را شلوغ نکنید.
_ همین لحظه با استعانت از خدای متعال، اراده کنید که کاری را انجام دهید هرچند کوچک و پیش پا افتاده، مثلا چند قدم راه رفتن یا نوشیدن یک لیوان آب خنک! آنچه که مهم است کار انجام شده نیست، چون شما روزانه چندین مرتبه آب می نوشید، چیزی که در اینجا برای ما مهم است این است که شما کاری را بر مبنای اراده خود انجام می دهید.

در پناه خدای متعال موفق باشید

و آخر دعوانا ان الحمدالله رب العالمین





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین